Zelená jako smaragd

Původní název: Smaragdgrün - Liebe geht durch alle Zeiten
Podtitul: Láska nezná čas
Série: Drahokamy #3
Autor: Kerstin Gier
Překladatel: Tereza Pecková
Nakladatel: COOBOO
Rok vydání: 2013
Počet stran: 408
Vazba: vázaná

Anotace: Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)

Závěrečný díl velmi krásné trilogie o tom, že láska nezná čas, nás společně s Gwendolyn a Gideonem vezme na další výpravy do minulosti, kde zažijeme mnohá dobrodružství. Tentokrát ovšem na naše hrdiny čeká ještě mnohem více nebezpečenství a tajemství, než doposud. Bude nutné, aby při sobě oba stáli, ať se děje, co se děje, ale co se stane, když Gideon nabídne Gwendolyn přátelství? Jak si poradí s vypočítavým a sobeckým hrabětem Saint Germainem, který touží stát se nesmrtelným? A co všechno se musí stát, aby svoji nesmrtelnost získal?

"Do obličeje nás uhodilo horko a já se pevně přitiskla ke Gideonově ruce, jako by měl přijít poryv větru, co nás srazí ze střechy."

Madam Rossini oděje Gwendolyn do dalších překrásných šatů, z nichž přechází zrak a Gwendolyn si spolu s Gideonem zatančí menuet na bále svého kamaráda Jamese, kterého potkává na chodbách školy jako ducha. Podaří se jí ho varovat před variolou a zachránit tak jeho život, i když to bude znamenat, že v současném životě se s ním už nesetká?

"A já přemýšlela, jestli měla Popelka taky aspoň malilinko výčitky, když odjížděla s princem na bílém koni."

Gwendolyn v minulosti navštíví svého dědečka, který se jí bude snažit všemožně pomoci odhalit pravdu o úmyslech hraběte a o ukradeném chronografu. Na co všechno společně přijdou? A co se skrývá v zazděné truhle, kterou pro ni dědeček schoval?

"Uvnitř chronografu se začalo otáčet několik ozubených koleček, vrzalo to, klapalo a bzučelo..."

Do Londýna přijel Gideonův bratr Raphel, který má pověst sukničkáře, ale Gwenina kamarádka Leslie na něj zapůsobí mnohem víc, než kterákoli jiná, jaký dojem udělá on na ni? Raphel by navíc mohl být dívkám v lecčem užitečný. Budou si spolu rozumět?

Příběh vrcholí a věci se začínají vyjasňovat. Ve hře bude život, který bude občas viset jen na vlásku. Zvítězí dobro a bude láska Gideona a Gwendolyn dostatečně silná? A pokud ano, nebude to nakonec nevýhoda? Je jenom jedna možnost, jak to zjistit, knihu si kupte a přečtěte, určitě nebude litovat. A hlavně nezapomeňte našim hrdinům držet palce.

"Špička kordu mířila přesně na mé srdce a oči mého vraha byly jako černé díry, které hrozily, že pohltí vše, co se k nim příliš přiblíží. Věděla jsem, že neuniknu."

Do této trilogie jsem se prostě zamilovala, bylo by opravdu těžké vybrat z ní nejkrásnější díl, protože jsou všechny jednoduše úžasné, a jsem opravdu ráda, že si našla cestu do mé knihovničky. Narazit na skvělou knihu je totiž stejné jako potkat báječného člověka, nemyslíte?

"'Připravená?' zeptal se s pousmáním. 'Připravená, jestli jsi i ty,' odpověděla jsem a oplatila mu úsměv."

Hodnocení: 5/5

Comments

  1. Krásná recenze!!

    ReplyDelete
  2. S recenzí mohu jenom souhlasit :) Série Drahokamy je opravdu skvělá :) I hlavní postavy si člověk musí zamilovat :D

    ReplyDelete
  3. Možná se pletu, ale neexistuje náhodou už pokračování? V Německu, myslím.

    http://www.myfanfiction.de/texte/rubinrot-saphirblau-smaragdgruen/bernsteingold-liebe-geht-durch-alle-zeiten.194879.531302.html

    ReplyDelete

Post a Comment