Tygrova stezka

Knižní série: Tygří sága #2
Autor: Colleen Houck
Překladatel: Tereza Pecková
Nakladatel: COOBOO
Rok vydání: 2012
Počet stran: 472
Vazba: vázaná

Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince. Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.



Kelsey je nešťastná a osamnělá. Poté, co se rozhodla, že dá Renovi svobodu, aby se mohl naučit žít jako člověk a zamyslet se nad tím, co opravdu chce, vrátí se do Oregonu, kde na ni čeká překvapení. Zjistí, že Ren pro ni zařídil dům, koupil nové auto a přihlásil ji na univerzitu, jak si vždycky přála. Nejdřív se tomu brání, ale nakonec jeho dary přijme, protože nemá odvahu s ním mluvit.

"Ren mi kdysi řekl, že je stálý jako Polárka. Teď jsem neměla žádný střed, nic, co by mi ukázalo cestu."

Přestěhuje se tedy do nového domu, nastoupí do školy a snaží se dělat všechno pro to, aby zapomněla. Zapomenout je však to jediné, co nedokáže. Když jí pak do života vstoupí hned tři muži najednou, snaží se jimi rozptýlit. Bohužel si až bolestně uvědomuje, že ani jeden z nich není a nikdy nebude Ren.

Uplyne nějaký čas, nadejde čas Vánoc a na Kelsey čeká další překvapení. Někdo zazvoní, a když Kelsey otevře dveře, stojí před ní Ren v celé své kráse. Kelsey by mu nejradši ihned padla kolem krku, ale Ren navrhne, aby zároveň randila s ním i s muži, které poznala, zatímco byli odloučeni, a teprve pak si vybrala. Hodlá se o ni ucházet a bojovat o ni.

"Moje srdce se zotavilo, suchou zem nahradila jemná tráva, krásné santalové stromy, jasmín a růže. Uprostřed všeho byla fontána s tryskající vodou, kolem ní tygří lilie."

Kelsey neochotně souhlasí, ale nakonec si stejně vybere Rena a konečně si připustí, že je možné, aby se do ní zamiloval, a začne věřit, že jeho city k ní jsou stejně skutečné jako ty, co ona chová k němu. Oba jsou šťastní, že konečně mohou být zase spolu a užívají si každičký okamžik. Bohužel jim však bezstarostné chvilky nevydrží nadlouho. Kelsey hrozí nebezpečí od Lokeše, který se snaží získat zbylé části amuletu a nezdráhá se využít jakýchkoli praktik, které by mu k tomu mohly dopomoct.

Ren na pomoc přizve svého bratra Kišana a společně Kelsey ochraňují, když však dojde na opravdový boj, nedokáží se ubránit velko-početné armádě a zatímco Kelsey a Kišanovi se podaří uniknout do Indie, Ren se dostává do zajetí.

"Spojení mezi námi bylo téměř hmatatelné, jako kovový řetěz. Čím bližší jsme si byli, tím silnější bylo. Svazovalo mě to, spojovalo s ním jako telefonní linka, ale něco narušovalo kabel."

Aby mohl být Ren zachráněn, je potřeba najít druhý božský dar, který má současně zlomit další část prokletí obou princů. Kelsey s Kišanem se tedy vydávají na zdlouhavou a strastiplnou cestu plnou nebezpečí a smrtelných překážek.

Kelsey je od Rena oddělena na opravdu dlouhou dobu a nezbývá jí, než věřit, že nakonec všechno dobře dopadne a oni budou moci být opět spolu. Pokušitel Kišan jí v tom ale ani trochu nepomáhá. Flirtuje s ní, snaží se ji svést a mate její city. Dokáže mu Kelsey odolat? Jak silná je její láska k Renovi a jaké city k ní chová Kišan? Myslí své flirtování upřímně?

Kelsey se pomocí snů a vizí dozvídá, že Ren v zajetí neuvěřitelně trpí a je mučen. Jak dlouho to ještě dokáže vydržet? A co způsobí, když si nechá pomoct od bohyně Durgy? Na hrdiny čeká mnoho těžkých zkoušek a pro žádného z nich nebude jednoduché jimi projít. V ohrožení budou jejich životy, jejich víra i láska. Podaří se Kelsey, Kišanovi a panu Kadamovi Rena vysvobodit? A co se stane pak? Proč si Ren na něco nebo někoho nevzpomíná? A kdo ten někdo je?

"Kdysi jsem Renovi řekla, že náš příběh ještě neskončil. A je to tak. Ještě neskončil."

Tygrova stezka je stejně perfektní, jako Tygrovo prokletí, je plná napětí, neočekávaných zvratů, úchvatných popisů prostředí a dokonalých vyjádření pocitů hlavních hrdinů, je dobrodružná a neuvěřitelně čtivá, ale já ji prostě nemám ráda. Hrozně mi chyběl Ren. To díky němu jsem si tuhle sérii oblíbila a zkrátka jsem ho nedokázala jen tak nahradit Kišanem. To, co musel Ren v tomhle díle vytrpět, bylo hrozně kruté a mně bylo při čtení strašně smutno. Za to bych knize nejradši neudělila žádnou hvězdičku, ale byla tak zatraceně dobrá, že prostě musím dát plný počet. Avšak znovu opakuji, že ji vážně nemám ráda! Občas jsem měla šílenou chuť udělat to samé, co Pat Peoples, popadnout tu zatracenou knihu a vyhodit ji z okna, kdyby mě ovšem nesvírala svými pařáty, dokud jsem ji konečně nedočetla. Knihu rozhodně doporučuji všem sadomasochistickým čtenářům, kteří nemají rádi šťastné konce. A teď mě prosím omluvte, musím to jít rozdýchat...

Hodnocení: 5/5


 

Comments

  1. Anonymous14/3/13 22:06

    Tak to si musim precist! :-)) PK

    ReplyDelete
  2. Teď jsem zjistila, že je i Tygrova plavba. Kolik to bude mít dílů, nevíš?

    ReplyDelete
    Replies
    1. V zahraničí byly doposud vydány čtyři, ale mělo by jich být pět. U nás zatím vyšly jen tři... :-)

      Delete
  3. Anonymous20/5/14 12:53

    přečetla jsem 1.-4. díl a teď čtu celou ságu znova, doporučuji všem!!! romantika, mýty, pověsti, kultura jiných zemí, dobrodružství a i trochu scifi v jedné, ale té nejbožejší sáze, jakou jsem kdy četla ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous20/5/14 12:55

      ale jako nezdá se mi, že svatba rena a kelsey je nešťastný konec, a vážně: sado maso to teda neni. ano, umře nebo někde zůstane pár hl. hrdinů, taky jsem brečela, ale panebože, tohle neni sadomaso!!! -_- ps:jsem tvůrce odstavce výš

      Delete
    2. Anonymous20/5/14 12:57

      sory, zapoměla sem, že se svatba odehrála až v tygrově osudu, ale stejně, tohle vážně neni sadomaso :D

      Delete

Post a Comment