Čokoládovo-rajčatová bábovka

Bábovka je prostě milovaná klasika. Patří k těm nejsnadnějším a nejoblíbenějším moučníkům, které lze připravit pro jakoukoliv příležitost. Tahle v sobě skrývá poněkud nevšední spojení rajčatového pyré a čokolády. Nejspíš se vám to nebude zdát jako dobrý nápad, ovšem jen do té doby, než ji vyzkoušíte a zjistíte, jak je lahodná, krásně nadýchaná a vláčná. Do těsta i na polevu doporučuji použít co nejkvalitnější čokoládu. Vyhněte se tzv. čokoládám na vaření, které v sobě mnohdy nemají ani 40% kakaové hmoty. Kvalitní ingredience jsou zárukou té nejlepší chuti...


Ingredience:
280g hladké mouky
40g holandského kakaa
¾ lžičky prášku do pečiva
¾ lžičky jedlé sody
200g změklého másla
200g krupicového cukru
3 vejce
250ml rajčatového pyré
120ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu


Postup:
Mouku s kakaem, práškem do pečiva a sodou prosejeme do mísy a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem dohladka, poté postupně zašleháváme vejce střídavě s moukou, nakonec vešleháme i rajčatové pyré, mléko a vanilku. Hladké těsto rozprostřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a při 170°C pečeme 45 min. až 1h. Po upečení necháme bábovku vychladnout, poté ji překlopíme na talíř a zdobíme polevou nebo jednoduše posypeme moučkovým cukrem.

Tip: Chcete-li, do těsta můžete přidat 100g posekané tmavé čokolády nebo po vychladnutí ozdobte bábovku čokoládovou polevou, na kterou budete potřebovat 75g tmavé čokolády rozpuštěné v 50ml horké smetany ke šlehání.



Comments

  1. same zvlastni přísady :) fazelo tedka pyre kampak na to chodis? :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recepty si vymýšlím, ale často se nechávám inspirovat i zahraničními recepty... :-)

      Delete
  2. Zvláštní kombinace :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous2/4/13 18:47

    Byla vynikající! Doporučuju! P

    ReplyDelete
  4. ty mě chceš zabít Veru? mňam! :)

    ReplyDelete

Post a Comment