Hačikó - příběh psa

Režie: Lasse Halltröm
Kamera: Ron Fortunato
Hrají: Richard Gere, Joan Allen, Jason Alexander a další
Drama / Rodinný
USA / Velká Británie, 2009, 89 min


Nádherný, cituplný a dojemný film v hlavní roli s charismatickým Richardem Gerem byl natočen podle skutečné události, kdy univerzitní profesor cestou domů nalezne na vlakovém nádraží opuštěného psa, který si jej zřejmě vybral za svého pána. Profesor se psa nakonec ujme a Hačikó se mu stane naprosto oddaným celou svojí duší i srdcem a mezi oběma vznikne velice silné pouto, které nepřetrhne dokonce ani smrt.

"Jestli jsi ho našel ty nebo on tebe... kdo ví... Osud."

Hačikó svého pána každé ráno doprovází k vlakovému nádraží, odkud profesor odjíždí do práce, a odpoledne se pro něj zase vrací, aby ho doprovodil domů. Nezáleží na tom, zda svítí slunce, prší, sněží, je teplo nebo zima, Hačikó na svého pána vždy věrně čeká a vždy bude...

Tento úžasný film dokonale vystihuje přátelství mezi člověkem a psem, které vzniká téměř okamžitě, ale už nikdy nezaniká. Láskyplná oddanost, kterou pes svému pánu projevuje je něco tak nádherného a čistého, že to dojme každého, a je to taky něco, co nelze čekat od jiného člověka. Pouto mezi člověkem a psem je něco jedinečného, nenahraditelného a pro jiného, než pro ně samotné, těžko pochopitelného.

Příběh báječně vystihuje povahu psa i jeho pána a jejich jednání a pocity. Pouto mezi psem a člověkem je zde zachyceno opravdu dokonale a ukazuje, že i když život je křehký, jejich vzájemná láska je tak silná, že ani jeden na toho druhého nikdy nezapomene a zůstane navždy v jeho srdci.

U tohoto filmu jsem strašně plakala, tím spíš, že jsme si něčím podobným prošli, když jsme ztratili naši Amberku. A zatímco ve filmu velmi nepřirozeně svého pána přežil Hačikó a každý den do konce svého života chodil na nádraží, protože jej nebyl schopný opustit, v našem životě přežil Amberku můj táta, a stejně jako Hačikó, chodil každý den k jejímu pomníčku, který jí vytvořil - což jen dokazuje, že láska psa ke svému pánu a láska pána ke svému psovi je srovnatelná ve své neutuchajícnosti...

Hodnocení: 5/5

Comments

  1. Anonymous13/4/13 13:53

    Už jsem kolikrát slyšela, že je to moc krásný film, ale já bych se na něj asi nedokázala podívat. Jelikož máme doma taky milovaného pejska -labradorku- a představa, že jednou odejde mě úplně děsí. :/ Ale jednou se na to podívám :))) Asi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tady je to bohužel opačně, pejskovi odejde jeho pán. Ale ten film si zaslouží, aby ses na něj podívala. Je nádherný! :-)

      Delete
  2. Anonymous2/7/13 13:09

    Včera jsem tento film večer shlédnul. Mám také doma dva německé ovčáky,kteří tvoří část rodiny. Je mi 55 let a měl jsem slzy na krajíčku. Honza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koukala jsem na něj taky, s našima, a brečeli jsme všichni. Kdo má, nebo měl psa, pochopí... :-)

      Delete
    2. Anonymous4/7/13 00:05

      opravdu krásný film,neuvěřitelná věrnost psa ke svému pánovi

      Delete
  3. Tento film jsem ještě neviděla, ale hodně jsem o něm slyšela.
    Já pejsky miluju, sama mám doma dva a jsou součástí naší rodiny. Podle mě dokáže být pejsek ještě lepší přítel než člověk, protože nikdy nezradí.
    Pouto mezi člověkem a psem nepochopí každý, bohužel. Najdou se i takoví lidé, kterí zvířatům ubližují, což já nikdy nepochopím a navždy jim budu přát, aby se jim to vrátilo.
    Pejsci jsou úžasní a nejlepší.
    Skvělý článek :)

    ReplyDelete

Post a Comment