Muffiny z jablečného pyré

Krásně měkké a provoněné muffinky s křupavou kůrčičkou a semínky na povrchu. Skvěle se hodí na snídani nebo ke kávě jako zdravý moučník.


Ingredience:
345g hladké špaldové mouky
250g jablečného pyré
120g olivového oleje
140g třtinového cukru
60g javorového sirupu
100ml podmáslí
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
Hrst sušených meruněk, pokrájených
Hrst semínek a oříšků (dýňová a slunečnicová semínka, piniové oříšky)



Postup:
Jablečné pyré, olivový olej, cukr, javorový sirup, vejce a podmáslí rozšleháme metličkou dohladka, poté jemně vmícháme prosetou mouku s práškem do pečiva, sodou a skořicí. Nakonec vmícháme sušené meruňky, směs semínek a oříšků. Těstem naplníme papírové košíčky na muffiny a posypeme zbylými semínky. Při 180°C pečeme asi 24 min.

Comments

  1. To je krásný! A mě vůbec nenapadlo si dát muffínky na snídani! :D Přitom si to člověk může vzít s sebou i na cestu. Paráda! Opět děkuji za recept. :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Není vůbec zač. Jsem strašně moc ráda, že se Ti mé recepty líbí. Maffiny jsou na snídani opravdu super, protože si je člověk může připravit z čeho chce - můžou tak být zdravé nebo dekadentní čokoládové - prostě podle chuti... :-)

      Delete
    2. Já je nikdy nedělala, jsem teď trochu ve stížených podmínkách, ale zkusím to nějak vymyslet, protože na ně mám opravdu chuť! Kdybys měla víc receptů na ty zdravé muffky, tak budu jedině ráda! :) Jestli vydáš tu kuchařku, tak počítej s tím, že si ji určitě koupím! :D Tvé recepty jsou vážně báječné!

      P.S.: Ještě mi prosím prozraď, kde jsi koupila tak krásné papírové košíčky? :)

      Delete
    3. *ztížených, samozřejmě... nevím, na co po ránu myslím :D

      Delete
    4. Muffinky jsou strašně jednoduché, tak snad to zvládneš i v nelehkých podmínkách. :-) Určitě se s vámi v budoucnu podělím o co nejvíce receptů a mezi nimi budou i zdravé muffinky. :-) Ty košíčky jsem koupila ve městě v papírnictví. V ČR se jich moc velký výběr neprodává, takže je jistě seženeš v jakémkoli větším papírnictví. To když jsem byla v Americe, oči mi přecházely, z kolika barev a vzorů si člověk mohl vybírat, a to nejen na papírových košíčkách... Někdy jsem si připadala, jako by u nás stále vládl komunismus...

      Delete
    5. Jo, to máš pravdu, když je člověk v cizině, tak jen valí oči, jaký mají výběr...
      No u nás je to složitější v tom, že jsem tu dva roky nebydlela, ale bohužel jsem se musela přestěhovat zpět k mámě, která vládne v kuchyni a nikoho tam nepustí. :D Takže to asi bude na tajňačku. :D

      Delete
    6. Když jí upečeš něco dobrého, určitě se nebude zlobit... :-)

      Delete

Post a Comment