Classic American Chocolate chip cookies

Za vynález Chocolate chip cookies by si Američané doopravdy zasloužili metál. Lepší sušenky snad neexistují. Přináším vám originální recept, který je uváděn přímo na obalu čokoládových peciček Nestlé Toll Hose...


Ingredience:
2 šálky + 2 lžíce hladké mouky (280g)
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
170g másla
1 šálek pískového cukru (200g)
1/2 šálku třtinového cukru (100g)
1 vejce + 1 žloutek
2 lžičky vanilkového extraktu
1 a 1/2 šálku čokoládových peciček (200g)


Postup:
Změklé máslo vyšleháme s oběma druhy cukru dohladka, poté vešleháme vejce a žloutek a vanilku. Mouku prosejeme se soudou a solí přes síto a postupně směs zapracujeme do těsta. Nakonec přidáme čokoládové pecičky a hotové těsto pomocí lžíce klademe na plech s pečícím papírem. Při 180°C pečeme asi 8 min.


Comments

  1. Anonymous2/5/13 11:42

    No jooo, ty jsou uzasny! Ale ta fotka mi pripomnela, ze bys mohla udelat zase to svoje domaci musli.
    Je skvely a to co koupis v obchode se neda absolutne srovnat! Mum

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) Slibuju, že ho upeču, Mume! :-)

      Delete
  2. Uf, kvůli Tobě budu muset začít ještě více cvičit, aby to na mě nebylo poznat, že se pořád láduju sušenkama! :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čas od času Ti sušenka neublíží. Pro dobrou náladu je něco dobrého povoleno. Psychika tělu též prospívá. A s cvičením to nepřeháněj. Svalů máš požehnaně... :-)

      Delete
  3. Tak ty vypadajá krásně!:) Já jsem dělala tyhle sušenky s lentilkama a ty jsou taky super!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, taky je občas dělávám s M&M. Vypadají moc hezky... :-)

      Delete
  4. nedávno jsem taky pekla ale s rozinkami a ne cokoladou :) ale vypadaji krasne :)))

    ReplyDelete
  5. Vypadají úžasně!! :) A musí být výborné! Hned bych si je dala :)

    ReplyDelete
  6. Sušenky jsem o víkendu zkusila a jsou úžasné! Děkuji za recept. :))

    ReplyDelete
  7. Ahoj, dnes jsem je delala. Chutove jsou vynikajici. Dekuji moc za recept. :)) Chci se ale zeptat, jak by mely upecene susenky vypadat po vytazeni z trouby? Po 8 minutach peceni byly porad hrozne mekke, nesly mi ani nabrat a prenest na tacek. Nic moc se nezmenilo ani po 30 minutach peceni. Tak jsem je pekla cca 15-20 minut na vyssi teplotu. Krasne se upekly, byly tak akorat mekke uvnitr, na povrchu lehce tvrdsi, krasne se mi upekly do zlatova. Po zchladnuti (cca 5 minut) vnitrek stale mekky, povrch tak akorat tvrdy. Nicmene uplne po vychladnuti mi ztvrdnul i ten vnitrek a uz nejsou tak dobre. :/ Nevis prosim co s tim? Dekuji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To záleží na troubě, jakou používáš. Já mám horkovzdušnou, a tak mi k upečení stačí opravdu jen 8 min. Myslím, že nanejvýš bych je v troubě nechala tak 10 min. Po delším pečení pak budou tvrdé až vychladnou. Po vytažení z trouby sušenky vždy potřebují nějaký čas, než je přeneseš z plechu. Stačí tak zhruba 2 až 5 min. a můžeš je přendat na talířek k úplnému vychladnutí. Při takovém postupu budou lehce křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Pokud je nechceš příliš vláčné, doporučuji je uchovávat v plechové krabičce, jinak přes noc naberou vlhkost ze vzduchu a ztratí svoji křupavost... Doufám, že jsem ti mohla být nápomocná. Děkuji za zpětnou vazbu a přeji krásný prosinec... :-)

      Delete
    2. Urcite to takhle vyzkousim. Dekuji moc. Je pravda, ze mam ted novou troubu a jeste spolu trochu bojujeme. :D Mela jsem plynovou, horkovzdusnou a ted mam elektrickou a ta mi prijde teda ze vsech nejhorsi. :) Dam vedet, az je budu delat podruhe.

      Delete

Post a Comment