Nigelliny čokoládové sušenky


Tyhle sušenky jsem s menšími úpravami převzala od božské kuchařky Nigelly Lawson. Nigellu doslova miluju. Mám doma čtyři její kuchařky, z nichž dvě jsou originály v angličtině, a moc ráda se jimi nechávám inspirovat. Jsou plné naprosto úžasných fotografií a geniálních receptů. Mám ráda Nigellinu filosofii o jídle a životě, závidím jí dům plný knih a zbožňuji její dekadentní styl vaření, kdy se nebojí dát do sušenek pět tabulek čokolády nebo upéct pěti kilogramovou šunku v Coca-cole a poté ji zalít omáčkou z melasy...


Ingredience:
125g hořké čokolády
150g hladké mouky
30g holandského kakaa
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
125g změklého másla
150g hnědého cukru
1 studené vejce
250g nasekané hořké čokolády

Před upečením jsem sušenky posypala hrubozrnnou mořskou solí (moje nová obsese).

Postup:
125g hořké čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Mouku, kakao, sodu a sůl prosejeme do mísy a důkladně promícháme. Máslo s cukrem utřeme a vmícháme rozpuštěnou čokoládu, vsypeme suché ingredience, přidáme studené vejce a rozmixujeme. Nakonec do těsta vmícháme nasekanou hořkou čokoládu a pomocí lžíce jej klademe na plech s pečícím papírem. Při 170°C pečeme asi 14 minut.

Comments

  1. Tolik čokolády :D Jo to je přesně pro mě. Upřímně nevím, které tvoje sušenky si mám upéct dřív. Všechny vypadají strašně lákavě. A ta kuchařka vypadá zajímavě. Můžu se zeptat, kde si kupuješ cizojazyčné kuchařky? Tady u nás nebo si je vozíš z ciziny?

    ReplyDelete
    Replies
    1. V sekci Moje recepty mám svoje nejoblíbenější sušenky označeny hvězdičkou, tak doporučuji vyzkoušet některé z nich. A nejlepší jsou všechny čokoládové. ;-) Některé knihy mám ze zahraničí, ale jiné jsem zakoupila v Neoluxoru v Praze (dají se zaslat i poštou. :-)

      Delete

Post a Comment