Nutella filled cookies

Recept vznikl tak, že se domů vrátila máma z posezení na víně s vítězoslavným úsměvem na rtech a máslem v ruce. Jednou jsem jí totiž řekla, že bez pravého másla nemůžou být dobré sušenky, a tak se pravděpodobně domnívala, že když přinese máslo, ačkoli doma nic jiného není, sušenky nějak vykouzlím. No, a stalo se. S pomocí rozjezené skleničky Nutelly, jsem upekla božské sušenky, které se ihned zařadily mezi naše nejoblíbenější...


Ingredience:
270g hladké mouky
200g krupicového cukru
170g másla
1 vejce + 1 žloutek
2 lžičky vanilkového extraktu
1/2 lžičky jedlé sody
Nutella


Postup:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem dokrémova, zašleháme vejce a žloutek, vanilku a nakonec směs proseté mouky a sody. Pomocí lžíce klademe na plech s pečícím papírem hromádky těsta, prstem  do nich uděláme důlky a ty pak naplníme Nutellou, "přikryjeme" další hromádkou těsta a prsty zahladíme okraje, aby Nutella při pečení nevytekla. Při 180°C pečeme cca 14 min.

Varování: Sušenky jsou těžce návykové a je možné, že to u vás dopadne tak, jako u nás - snědeno během sledování filmu The ugly true (tedy za dvě hodiny)!

Comments

  1. Díky! =) Hned jak seženu vanilkový extrakt, dám se do toho=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mají ho v Marks&Spencer, ale není nutný. Klidně si upeč sušenky i bez něj... :-)

      Delete
  2. Vždy sa mi tak zbiehajú slinky pri tvojich receptoch. Musím už konečne nejaký z nich vyskúšať. Priznám sa, že takýto typ "koláča"/ sušienky sme doma nikdy nerobili, tak som zvedavá ako to dopadne. Potom sa keď tak pochválim.:)

    Ináč mám na blogu fotky knhy Raňajky u Tiffanyho, neviem, či si paätáš, kedysi som ti písala, že sa mi páči česká obálka a ty zas, že tebe naša. Tak, ak by si chcela môžeš omrknúť ako vyzerá naživo. :)To len taká vskuvka. :)

    ReplyDelete

Post a Comment