Sušenky s čokoládovým důlkem

Při vaření používám vždy jen mořskou sůl a při pečení zas nedám dopustit na tu nejlepší hořkou čokoládu. Kombinace obou těchto ingrediencí v prvotřídní kvalitě je zárukou smyslné chuti...


Ingredience:
130g změklého másla
110 moučkového cukru
310g hladké mouky
pár kapek pomerančového extraktu

Na čokoládovou náplň:
100g hořké čokolády
25g másla
15g kukuřičného sirupu (k dostání ve Zdravé výživě)
Hrubozrnná mořská sůl


Postup:
Vypracujeme hladké těsto podobné lineckému a tvoříme z něj malé kuličky, klademe na plech s pečícím papírem a pomocí druhého konce vařečky v nich vytvoříme důlky. Při 180°C pečeme asi 8 minut, poté proces vytlačování důlků zopakujeme a pečeme ještě dalších 8 minut.

Čokoládu rozpustíme s máslem a kukuřičným sirupem ve vodní lázni a poté jí plníme sušenky, posypeme pár zrnky soli a necháme zchladnout a zatuhnout.

Comments

  1. To je zvláštní ta sůl, ale musí to chutnat zajímavě dobře. :) My jsme dělávali na Vánoce podobné koláčky tvarem - ze sádla a spousty kakaa a do důlku se dala červená marmeláda. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta sůl je na těchto sušenkách to nejlepší - opravdu - bez ní by to nebylo ono! Vyzkoušej... :-)

      Delete
    2. Já tomu věřím, milovala jsem takové ty slané preclíky v čokoládě. :D Myslím ale, že už se nedělají. A určitě vyzkouším, jestli tu najdu suroviny. :)

      Delete
    3. Ano, myslím, že si na něco podobného pamatuji. :-) V Americe zase dělají sušenky, do kterých přidávají preclíky... :-)

      Delete

Post a Comment