How to: Cobra Braid Bracelet

Náramky jsou úžasná věc. Sluší holkám i klukům; můžou sloužit jako amulet; vyjadřují osobnost toho, kdo je nosí; ozvláštní běžný outfit a skvěle se hodí jako dárek - obzvláště pak, když jsou ručně vyrobené.
V Americe jsou nyní velmi módní pletené náramky všech možných barev v kombinaci s řetězovinou - Cobra braid bracelet. Přináším vám návod, jak si snadno takový náramek vyrobit. Je to zábava a navíc si můžete být jistí, že nikdo nebude mít ten stejný. Získáte tak originální doplněk na léto nebo bezva dárek pro své přátele...

Budete potřebovat:
Kožený řemínek nebo provázek (3 m)
Řetězovinu (koupíte v obchodech s korálky)
Nůžky
Lepicí pásku
Vteřinové lepidlo

Ustřihněte z provázku kus dlouhý alespoň 24 cm. Přeložte ho na půl a provlékněte jím řetězovinu, která by měla být dlouhá na šířku vašeho zápěstí (a ještě o kousek víc, abyste si náramek mohli přetáhnout přes ruku). Konce provázku přilepte k pracovní desce lepicí páskou, aby se vám lépe pracovalo.

Ustřihněte další kus provázku dlouhý alespoň 2 m a podle obrázku výše a přiložených fotografií níže postupujte v pletení.

Ke konci ponechejte alespoň 3 cm obou konců provázku, který byl přilepený k pracovní desce, a obraťte váš náramek tak, aby oba konce provázku směřovaly nahoru. Jedním z konců provázku provlečte druhý konec řetězoviny a oba konce provázku provizorně přilepte páskou k náramku, aby se vám lépe pracovalo a konce vám neujížděly. Jakmile uděláte prvních pár smyček, pásku můžete oddělat.

Poté pokračujte v pletení druhé vrstvy "kobry", dokud nedojdete na konec. Zbylé konce provázku zasukujte a pro jistotu přilepte z rubové strany náramku vteřinovým lepidlem.

Váš náramek je hotový!

Comments

  1. Ten je úžasný :) Určite ho vyskúšam, musím si pozháňať potrebné veci :)

    ReplyDelete
  2. Nádhera, mně se uzlíkování moc líbí, i když jsem toho zatím moc neudělala. Ale dlouho si přeju knížku. :)

    ReplyDelete
  3. Jsem ráda, že se vám líbí. Také jsem dříve zatím žádný pletený náramek nevyráběla, ale tenhle byl opravdu jednoduchý, takže se určitě povede i vám. Pokud si ho vyrobíte, budu ráda, když se mi pak pochlubíte fotečkami... :-)

    ReplyDelete
  4. Moc hezky, ale radeji bych si ho u Tebe objednala. I kdyz popis a illustracni foto je perfektni, ale na lenost asi recept nemas :-)

    ReplyDelete

Post a Comment