Marmeládový koláč

Tento recept je ideální právě na toto období, abychom dopotřebovali zásoby domácích marmelád, které nám zbyly z minulého léta a udělali si místo na nové. Koláč se jmenuje z toho důvodu, že se mi nelíbí slovo "buchta", ačkoli to buchta je. Tak jako tak, je tento recept k nezaplacení; vykouzlíte ho za chviličku a to z ingrediencí, které jistě najdete ve svých zásobách, takže vás nezaskočí ani neočekávaná nedělní návštěva. Navíc díky marmeládě a jablečnému pyré je koláč neuvěřitelně vláčný a neskutečně dobrý. Hmmm...


Ingredience:
225g hladké mouky
125g změklého másla
100g krupicového cukru
100g třtinového cukru
200g domácí meruňkové marmelády
150g nepřislazovaného jablečného pyré
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku


Postup:
Máslo utřeme s oběma druhy cukru, vešleháme marmeládu, jablečné pyré a vejce. Nakonec vmícháme směs proseté mouky, jedlé sody, pr. d. p., skořice a hřebíčku.
Hotové těsto rozprostřeme do zapékací mísy vymazené máslem a vysypané dětskou krupičkou. Při 180°C pečeme asi 30 minut.

Comments

  1. Ach jo Veru, nám před týdnem odešla trouba, tak čekáme na novou a Ty mi tu děláš takový chutě...:-D Připadáme si všichni doma jako bez ruky, protože všechno, na co zrovna máme chuť je pečený :-D Ale tak aspoň se zatím můžu kochat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, to znám. Ještě před pár lety jsme troubu doma neměli vůbec, zapříčinila jsem se o to já, že ji táta koupil, a pak jsme se odstěhovali ještě dřív, než jsem si jí vůbec stačila užít, ale naštěstí netrvalo dlouho a pořídili jsme si novou do naší nové kuchyně. Bez ní si to taky už neumím představit. Vlastně za všechny své úspěchy v kuchyni vděčím právě naší troubě... :-)

      Delete
  2. Mám moc ráda takové jednoduché recepty na koláč, co se prostě dají do formy a je to. :) A ta zapékací miska je rozkošná! :)

    ReplyDelete
  3. hmmm, proč ne!:)
    a ta mísa je fakt boží

    ReplyDelete
  4. Vypadá to lahodně. :))

    ReplyDelete
  5. zrovna jsem ji upekla a je opravdu dobra , jen jsem tam nedavala to pyré ale jen dve marmelady :D nadejchane a vyborne :)

    ReplyDelete

Post a Comment