Summer Time = Best Time To Read


Léto je konečně tady a mně se na poličkách knihovny nakupilo spoustu úžasných knih, které mám v plánu během prázdninových měsíců přečíst. Kromě toho také vychází velké množství nových knih, plných báječných příběhů jako stvořených pro krásné letní dny, které si zaručeně nesmím nechat ujít...


Ráda bych toho přečetla co možná nejvíc, především recenzní výtisky, které tu na mě čekají už nějakou chvíli, ale určitě se pustím také do knih, od nichž očekávám spoustu romantiky a dobrodružství. Konkrétně mám v plánu číst Měděného jezdce, a pokud to zvládnu, pak také jeho pokračování Taťánu a Alexandra. Od těchto knih očekávám opravdu hodně a nemůžu se jich dočkat, protože bych ráda něco, co mě chytne za srdce... 

Hned poté bych se chtěla pustit do obou pokračování Inkoustového srdce, neboť tuhle knihu jsem si opravdu zamilovala a jakoby mě navracela do dětství. Proto si myslím, že Inkoustová krev a Inkoustová smrt bude na prázdniny to pravé ořechové. Následovat bude Hostitel, kterého mám na seznamu to-read opravdu hříšně dlouho a myslím, že je načase jej konečně přečíst. A musím říct, že jsem na něj hrozně zvědavá; už proto, že jej napsala Stephenie Meyer... 

Dále se chystám na Pandemonium a Rekviem, jelikož už se zkrátka musím dozvědět, nakolik je Lauren Oliver krutá, aby nechala umřít jednu z nejbáječnějších postav, s níž jsem se kdy v knize setkala...

Nakonec bych se chtěla pustit také do čtení Harryho Pottera, neboť jsem ho doposud nepřečetla celého (četla jsem ho jako malá a tehdy ještě nebyly vydány všechny jeho díly, takže jsem skončila někde u třetího). Ach ano, jsem ostuda, ale víte co? - Vlastně jsem docela ráda, že tomu tak je, protože mám za to, že si ho teď mnohem víc užiju, než bych bývala mohla, když mi bylo devět. Takže tuhle sérii bych chtěla přečíst celou - od začátku a tentokrát už do konce.

No... chtěla jsem pokračovat s výčtem dál, ale teď jsem si uvědomila, že už mi to dává čtrnáct knih, takže myslím, že to asi prozatím stačí; když k tomu totiž připočtu asi pět recenzních výtisků a knihy Amy a Roger Na cestě a Tygrova plavba, které o prázdninách vychází u CooBoo, a které si prostě musím přečíst, budu mít o zábavu dozajista postaráno...

Tak jo, já mám svůj seznam letního čtení hotov. Co vy? Víte co budete o prázdninách číst, nebo si vyberete namátkou? Budu ráda i za vaše tipy na knihy, které podle vás stojí za to...




Comments

  1. take se mi to pekne nakupilo :) s tim harrym mas pravdu u hodne knizek si rikam cist je v 15 libili by se mi a obracene :(budu na blog nekdy zitra davat foto co mam na cekacce :) ctu co dycky popadnu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to se určitě podívám. :-) Také většinou vybírám podle chuti po tom, co jsem právě dočetla, ale na prázdniny jsem si to naplánovala, protože přesně na tyhle knihy mám náladu... :-)

      Delete
  2. Nádherné fotky. A na toho Měděného jezdce jsem také zvědavá ... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! :-) Taky se na Měděného jezdce těším. Tolik jsem o žádné knize, jako o této, ještě neslyšela...

      Delete
  3. moc pěkný článek, krásné fotky! opravdu máš talent, Veru ;) dobrá volba na četbu, to rozhodně. na Měděného jezdce jsem taky zvědavá a jen co dočtu Drakii 2, mám v plánu vrhnout se na trologii Vesmír a pak na kupu dalších. na stole se mi jich tyčí hora :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc, Veru, to je milé. :-) Na Vesmír bych málem zapomněla, taky tu na mě čeká už pěkně dlouho. První díl jsem četla o Vánocích a k druhým dvěma jsem se ještě nedostala. Musím to všechno napravit... :-) A jak se Ti líbí pokračování Drakie? Já četla první díl a příliš mě nezaujal, tak jsem už druhý nečetla...

      Delete
    2. no, mě se Drakie 1 moc líbila, takže na 2. díl jsem se vrhla s nadšením a nezklamal mě, bylo tam hodně zvratů, pořád se něco dělo a nedovedla jsem předvídat, jak to dopadne. taky se mi líbil Cassianův vývoj, protože jsem od něj čekala něco jiného... takže na 3. díl se nemůžu dočkat. ale pokud se Ti nelíbil ten 1. tak opravdu nedovedu posoudit, jak na Tebe zapůsobí 2. chce to zkusit ;-)

      Delete
    3. Tak já to zkusím a dám jí ještě šanci. Začátek se mi líbil fakt hodně. Bylo to zajímavé táma a jiné zpracování druků, ale konec už mi nějak moc připomínal obyčejné dívší fantasy protkané spoustou infantilních klišé, ale třeba to bude v dalších dílech jinak, tak se k tomu možná časem vrátím... :-)

      Delete
  4. Já právě teď Měděného jezdce čtu a musím říct, že se od něj nemůžu odtrhnout. Mám ve zvyku číst, i když jdu z autobusu pěšky do práce, ale tenhle týden jsem se loudala víc než obvykle, protože jsem chtěla pořád pokračovat dál. Ta kniha je úžasně napsaná a má silný příběh. Na Taťánu a Alexandra se chystám vzápětí :-).
    Hostitele jsem četla už někdy před dvěma lety, ale ta knížka ve mě zanechala ty nejlepší pocity. Jen bych vážně, ale vážně brala pokračování :-). Inkoustovou sérii mám doma taky a chystám se ji přečíst, ale trochu mě odradilo filmové zpracování prvního dílu.
    Musím tě pochválit za to, jak máš vždycky krásně zpracované články. Jsi moc šikovná a tvoje fotky jsou super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to jsem ráda, že na Měděného jezdce i Hostitele slyším jen samou chválu, neboť se na obě knihy nesmírně těším. :-) A od Inkoustové série se určitě nenech filmem odradit. Se samotnou knihou má vlastně jen pramálo společného. Třeba knihy Christophera Paoliniho jsou naprosto úžasné a Eragona jako film jsem nedokázala dokoukat do konce. Holt tak už to z filmovými zpracováními bývá... bohužel...
      Moc Ti děkuji za hezký komentář. Je to od Tebe milé a moc mě to těší... :-) Máš taky nějaký blog, kam bych se mohla podívat?

      Delete
    2. Blog nemám. Zjistila jsem, že na přidávání článků nemám čas, trpělivost a vlastně ani povahu - nikdy nevím, co bych měla do článku napsat, aby to neznělo pitomě. Pořád si říkám, že si nějaký založím, abych měla kam přidávat svoje spisovatelské pokusy, ale pak z toho vždycky nějak sejde (ostatně, webů, které to umožňují je všude dost :-D).
      S tím filmovým zpracováním máš pravdu - Eragon mě obzvlášť mrzí, protože knížky prostě zbožňuji. Čtvrtého dílu jsem se málem nemohla dočkat :-). Ten film zkazili, jak jen mohli. Na Inkoustové srdce se jednou určitě vrhnu. Teď dočítám Taťánu a Alexandra a nemůžu se od toho odtrhnout - čte se mi to ještě lépe než první díl. Pak se chystám na Annu oděnou krví - na tu se taky moc těším, protože mě fakt zaujala anotace a všude jsem na ni slyšela jen samou chválu ;).

      Delete
  5. Ja ti normálne závidím, že si ešte Harryho nečítala...je to jedna z mála kníh, ktoré by som chcela mať ešte pred sebou. :)
    Rozhodne si si vybrala skvelé tituly na leto, verím, že si ho skvele užiješ. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, milá Maťo. Taky se na Harryho fakt strašně těším, obzvláště na první tři díly, které si přečtu v tom novém exkluzivním vydání. To bude paráda... :-)
      Copak plánuješ číst Ty?

      Delete
    2. Ja by som chcela konečne dočítať Zaklínača...mám pred sebou ešte 3 časti. Potom tu mám už veľmi dlho knihu Klíč soudneho dne od Jamesa Rollinsa. A nakoniec asi vyhrabem nejakú klasiku zo starej knihovničky. Vždy mám v lete taký rituál, že prečítam aspoň 2-3 knihy z tejto oblasti. :)
      A tiež by som sa niekedy veľmi rada pustila do Inkustovej trilógie, ale to neviem, či už stihnem...:)

      Delete
    3. Mohly bychom se do Inkoustové série pustit společně. To by bylo super... :-)

      Delete
    4. To hej....len ja ju ešte nemám kúpenú...možno by mi to urýchlilo váhanie nad kúpou :)...idem popozerať či sa dá zohnať prvý diel :)

      Delete
    5. Věřím, že k sehnání bude. Držím palce a těším se... :-)

      Delete
  6. My Harryho s přítelem čteme teď (jsme u šestky) a naprosto s Tebou souhlasím! Když jsem byla malá, měla jsem jen čtyři díly. Nedávno jsem ale od kamaráda dostala další tři (za to, že jsem mu ty čtyři první půjčila na přečtení, to byl úžasný dárek!), tak jsme se dali do předčítání od začátku. :) Můžu Ti říct, že se máš na co těšit, ty detaily v ději, co nejsou ve filmu, hrají mnohdy důležitou roli, která byla dle mě neprávem opomenuta právě v tom filmovém zpracování. Ale chápu, že film na deset hodin by nebyl reálný. :D Každopádně jsem ráda, že je mám všecky a Tobě přeju příjemný čas strávený u čtení. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ach jo, já bych se po všech těch vašich komentářích pustila do Harryho nejradši hned, ale musím dočíst ty recenzní výtisky...
      To byl tedy opravdu krásný dárek. :-) Mně ještě chybí pátý a sedmý díl, a jekmile k nim dojdu, budu si je muset hned pořídit, a už se opravdu těším, až je budu mít všechny... :-)
      Je pravda, že ve filmech jsem kolikrát ani nestihla pochytit všechny detaily a souvislosti, takže si čtení určitě užiju tak, jako bych četla něco úplně nového, když tam je navíc i spousta věcí, které byly ve filmu vypuštěny...
      Děkuji za hezký komentář. :-)

      Delete
  7. Anonymous2/7/13 12:29

    To je opravdu hezký seznam. Děkuji za připomenutí, musím se vrátit k Hostiteli. Další povinnosti mě donutily přestat číst a já nemám ráda nedočtené knihy. Nejspíš to budu muset vzít znovu od začátku, ale už se na to těším. Tak příjemné počtení a krásné léto. :-) Veronika

    ReplyDelete

Post a Comment