What's in my bag...

Jsou dny, kdy s sebou tahám strašně moc věcí, ale jsou i dny, kdy si neberu nic. Záleží na tom, jaké je počasí, kam a na jak dlouho jdu a jestli jdu sama. Mám takovou tradici, že v zimě nosím velkou tašku, kam se mi vejde kupa kapesníčků, čepice, rukavice i šála,  a v létě dávám přednost malé kabelce s dlouhým uchem - které si můžu přehodit přes rameno a mít volné ruce -, v níž mám jen to nejnutnější. Obecně vzato ale mívám při sobě následující věci...

1. Sluneční brýle
2. Lesk na rty (Mám ho sice s sebou, ale nikdy se ještě nestalo, abych ho ve městě použila. Namaluji se ráno před odchodem a pak už to neřeším.)
3. Skřipec do vlasů (Ten musím mít vždycky, protože když začne foukat vítr, můžu se ze svých vlasů zbláznit a čekám, kdy mě něco zajede - vlasy v obličeji jsou fakt nebezpečné...)
4. Voňavka (Stejný případ jako s leskem na rty - nosím, ale nepoužívám. Asi bych se cítila fakt hloupě, kdybych se měla někde v kavárně, nedejbože v tramvaji, navonět...)
5. Zrcátko (Velmi užitečné, když si musím vyndat čočku apod.)
6. Náplasti (To je fakt nezbytnost. Většinou chodím všude pěšky a stále jsem ještě nevyrostla z toho, abych si přestala kupovat nepohodlné boty...)
7. Notýsek a propiska na zapsání čehokoli důležitého, ale i pro případ, že mě napadne nějaká pasáž k mým rozepsaným povídkám - to se mi stává dost často, někdy i uprostřed noci...
8. Krém na ruce (Ten mám s sebou taky vždycky, protože mám neustále strašně suché ruce a v zimě mi navíc do krve praskají...)
9. Pilník na nehty (Není nic horšího než zlomený nehet, kterým si roztrhnete silonky...)
10. Kapesníčky (Ty jsou nad zlato. Bez nich opravdu nikam nejdu.)
11. Antibakteriální gel na ruce (Když mám špinavé ruce, mám pocit, že nemůžu dýchat, takže když není po ruce žádné umývadlo, tento gel za pár korun je pro mě k nezaplacení...)
12. Skládací šusťáková taška, která šetří místo a přitom unese i meloun, který mi padne do oka na Zelňáku...
13. Italsko-český slovníček (Bohužel je na tom podobně jako voňavka a lesk na rty...)

14. Mobil
15. Peněženka
16. Klíče

Vždycky se snažím s sebou mít i deštník. Člověk ho unese, a když začne pršet, nemusí si nadávat do pitomců... A kromě toho všeho s sebou často nosím ještě knihu a foťák. Obojí se mi vždycky hodí...

Comments

  1. Milujem tieto príspevky. Máš veľmi peknú kabelku a pozerám, že nosíš skoro také isté veci ako ja (teda až na ten slovník :)). Ja mám tiež takú skladaciu tašku a fakt je to tá najlepšia vec na svete. Nosím presne ten istý antibakteriálny gél, je to moja záchrana pri cestovaní vlakom, kde mám pocit, nech sa dotknem hocičoho, hneď som špinavá.:)

    Ináč ja osobne kabelky moc nestriedam, vzhľadom na to, že mám len jednu :D Mám takú obrovskú, kde sa mi vojdú aj skriptá a zošity, čo síce potom asi nie je moc dobré na môj chrbát, ale čo už. :)

    Nechcela by si spraviť aj príspevok a Tvojej zbierke kabeliek? Možno by som sa inšpirovala....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já zase miluju Tvoje komentáře. Opravdu. Vždycky mi napíšeš něco pěkného a mně to udělá radost. :-) Děkuji Ti za to...
      Taky jsem nastřední tahala neustále všechny sešity i učebnice s sebou, protože jsem si říkala, že by bylo škoda je s sebou nemít, kdybych zrovna měla náladu se učit... :-)
      O těch kabelkách popřemýšlím. Kupuji si minimálně každý rok novou, ale když jsou opotřebené, většinou je hned dám pryč, takže jich nemám nějak přehnaně moc, ale určitě jich tu pár bude. pokud by Tě to tedy zajímalo, tak je nafotím... :-)

      Delete
    2. Ak by sa ti chcelo nafotiť kabelky budem veľmi rada. Ja mám takýto typ príspevkov veľmi rada, rada sa inšpirujem. :D...Chcela by som si totižto v lete nejakú novú kabelku kúpiť a neviem sa rozhodnúť akú by som chcela. :)Ale zas ťa do príevku nenútim, to ja len tak. :)

      Delete
    3. prievku = *príspevku :)

      Delete
    4. Určitě něco vymyslím. Moc mě těší, když máš zájem, takže to ráda udělám... :-)

      Delete
  2. Pěkná kabelka. :-) Byly doby, kdy jsem sebou nosila šílené "krámů", ale před časem jsem to zredukovala a nyní většinou mám jen peněženku, klíče, mobil, bloček s propiskou a občas fretku, ale na tu mám zvláštní tašku. Jo, de se projít po městě a vezmu sebou mou fretku Toddíka, on hrozně rád juká ven na lidi a ti se většinou leknou, co to je. :-) Legrace přece musí být.

    Ale ty v kabelce příliš věcí nenosíš, jen ty potřebné, ale znám slečny, které mají pidi kabelčičku a ta je narvaná k prasnutí šminkama, což mi přide ujeté... to ci nemohou koupit větší tašku? :-D

    ReplyDelete
  3. Dalo by se říct, že nosím to samé, ale musím přidat tisíc špinavých kapesníčků, drobky od sušenek... jsme zkrátka bordelář, ale přiznám se, že radši nosím menší kabelky, nenutí mě to tahat s sebou blbosti, které stejně nepoužiju. Jelikož ale do školy nosím kabelku na sešity, tak ta musí být velká... tím pádem často praská ve švech :D
    Jinak jsem si ještě vzpomněla, že s sebou nosím vždycky pití, často mě bolí hlava, a proto musím často pít :)

    ReplyDelete

Post a Comment