Knižní chvilky

Záložky jsou téměř stejně vážná závislost jako knihy. Já si koupím nějakou novou téměř pokaždé, když kupuji knihy. Tento týden jsem narazila na tuhle měnící se se slonečky (že je rozkošná?)

Včera jsem pekla skořicové sušenky s čokoládou. Byly výborné. Už nejsou...


Tento týden jsem strávila strašně moc času v knihkupectví, ale tentokrát ne sama, nýbrž s mými úžasnými rodiči, kteří si trpělivě vyposlechli vše, co jsem měla u každé knihy na srdci, pořád se usmívali a sami od sebe mi koupili neuvěřitelné množství knih. Ach, to byly senzační chvilky. A ta atmosféra - venku sychravo, v knihpectví teplo a světlo a tolik knih. Looking for Alaska od Johna Greena mi naši koupili v rámci zdokonalování se v angličtině. Tuto knihu mám u Knižního klubu zamluvenou k recenzi, tak doufám, že originál stačím přečíst, než vyjde...

Šalvějový čaj z naší zahrady. Táta nám ho vaří každé ráno, tak teda vůbec nechápu, jak můžu být nemocná...

V zimě mi vždycky začne do krve praskat kůže na rukou - proto si ji vždycky namažu tlustou vrstvou krému, nasadím si rukavičky, abych všechno neupatlala, vezmu si knihu do postele a rozpouštím se blahem...

Poslední kniha, kterou jsem ještě minulý týden četla na zahradě, byl Auggie. Sluníčko mi bude chybět, ale už se nemůžu dočkat Vánoc. Sice mám pocit, jako by ty loňské skončily teprve včera, ale co na tom, Vánoc není nikdy dost...






Až zaschnou nalakované nehty, se nejlépe čeká u nějaké pěkné knihy, takže se zásadně lakuju v přestávce mezi čtením...

Nejkrásnější kniha, kterou jsem letos četla, ale o tom více až v recenzi...



Tu obálku miluju tak moc, že jsem se rozhodla si ji namalovat a pověsit na prázdné místo nad postelí...

Comments

  1. Na začátek bych ti chtěla říct, že máš naprosto úžasný blog! Moc se mi líbí tvůj výběr knih, tvoje fotografie, tvůj pokoj samozřejmě :P :) a hlavně, že je tvůj blog zaměřen i na jiné věci, než "jen" na knihy. Hodně krát jsem se u tebe inspirovala a dozvěděla se něco nového (jako třeba u tohoto příspěvku -> doposud jsem nevěděla, že se Looking for Alaska bude vydávat u nás, ale mám ji doma v angličtině, tak si ji přečtu i v originále i v češtině). Jsem moc ráda, že se Knižních chvilek účastní někdo, jako jsi ty, protože máš naprosto úžasné fotografie a vždycky z nich dýchá ta pravá knižní atmosféra. Budu se na tvůj blog vracet ještě dlouho, jsi úžasná, jen tak dál! :)
    PS: Máš úžasně roztomilou kočičku, psala jsem to myslím i u minulých chvilek, ale nemůžu si pomoct :)
    PPS: Jsem tvůj velký fanda!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milá Terezko, moc děkuji za tak krásný komentář. Udělala jsi mi velkou radost. Opravdu mě těší, že mám v Tobě takovou podporu a že se Ti na mém blogu tolik líbí. Jsem moc ráda, že jsi s Knižními chvilkami přišla, je to úžasný nápad, protože sdílení fotografií s ostatními je vždy velmi inspirující a zábavné. A mám radost, že se Ti ty mé líbí.
      Ještě jednou moc děkuju... :-)

      Delete
    2. Děkuji za pochvalu Knižních chvilek :)
      Nemáš vůbec zač! :-)

      Delete
  2. Krásné fotky a krásná kočička. :))

    ReplyDelete
  3. Krásne fotky 8)
    Krásna cica! 8P

    ReplyDelete
  4. Krásné fotky jako obvykle ;)
    S tím lakováním nehtů to máme úplně stejné. Nemám ráda, když musím čekat než mi zaschne lak a přitom nic nedělat, a tak jsem během čekání taky začala číst :)
    A ta Dcera sněhu je už na mém vánočním seznamu pro Ježíška, už se nemůžu dočkat. A nádherně maluješ, ten obraz je dokonalý ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě knihu moc, moc doporučuju. Ta byla tak krásná. Zrovna na ni píšu recenzi... :-)
      Děkuju moc za pochvalu, obraz ještě ale není hotový, chybí mi čas, ale snad ho dokončím brzy a nezůstane rozmalovaný, jako je u mě bohužel zvykem...

      Delete
  5. Nechápu jak je možný, že jsem na tvůj blog nenarazila dřív! I když zrovna nebudu mít náladu na čtení, články od tebe budu rozklikávat minimálně aspoň kvůli fotkám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji mockrát. Jsem moc ráda, že jsi ke mně zavítala a doufám, že se Ti tu bude líbit i nadále... :-)

      Delete

Post a Comment