Prázdninová chvástačka

Poslední prázdninový den je tu, a tak jsem se vám přišla pochlubit, jaké poklady se mi během letních měsíců nashromáždily v knihovně. Bylo jich opravdu hodně (za což vděčím především nakladatelstvím, s nimiž jsem začala o prázninách spolupracovat, ale také úžasným slevám, na které jsem narazila v knihkupectvích, a nutno podotknout, že mnohé z knih mám i díky tomu, že jsem si odpustila oběd). Ze všech jsem naprosto nadšená. Ke spoustě z nich bych také měla hodně co říct, ale bohužel se mi nepodařilo natočit slibovaná videa v takové kvalitě, jakou bych si představovala. A protože jsem příšerný puntičkář a perfekcionalista (mimochodem, oplývat takovými vlastnostmi je vážně prokletí, které bych nikomu nepřála), rozhodla jsem se je nezveřejnit. Ale není všem dnům konec, a tak doufám, že si v budoucnu budu moci pořídit nějakou pěknou kameru, díky níž natočím videa, se kterými už budu spokojená. Věřím, že to pochopíte a odpůstíte mi to. Koneckonců fotky jsou taky bezva. Tak se pojďtě podívat...

Červenec

1. Vánoční skříňka - Richard P. Evans, 2. To nejlepší z nás - Nicholas Sparks (RC), 3. Pouto - Mark Watson (RC), 4. Alenka v kraji divů a za zrcadlem - Lewis Carroll, 5. Chutná těla - Isaac Marion, 6. Mapa času - Félix J. Palma (RC), 7. Koralina - Neil Geiman, 8. Matylda - Roald Dahl, 9. Amsterdam - Ian McEwan (RC), 10. Dcera sněhu - Eowyn Ivey (RC), 11. ISTANBUL Křižovatka cest - Joseph Kanon (RC)

Kniha s nejkrásnější obálkou za měsíc červenec...

Srpen

1. Šíleně smutná princezna, 2. Díky za vzpomínky - Cecelia Ahern, 3. Parfém: Příběh vraha - Patrick Süskind, 4. Amy a Roger: Na cestě - Morgan Matson, 5. Francouzova milenka - John Fowles, 6. Sedm let v Tibetu - Heinrich Harrer, 7. Malér Eyrová - Jasper Fforde, 8. Na cestě - Jack Kerouac, 9. Princezna nevěsta - William Goldman, 10. Útěk do divočiny - Jon Krakauer, 11. Osudy dobrého vojáka Švejka - Jaroslav Hašek, 12. Křižovatky - Wm. Paul Young (RC), 13. Pýcha a předsudek - Jane Austen, 14. Anna Karenina - Lev N. Tolstoj

Jak strašně moc jsem se na tuto knížku těšila. Jsem přešťastná, že už ji mám v knihovně...

Po této knize jsem se sháněla hodně dlouho a už jsem myslela, že na ni budu muset zapomenout, ale přece jen jsem ji našla a ještě ke všemu za pouhou stovku. Není to úžasné?

Malér Eyrová skrývá pod přebalem tohle roztomilé autíčko...

 ...a uvnitř ji zdobí tahle krásná předsádka...

Překrásná kniha od Williama Goldmana, kterou jsem si pořídila především proto, že jsem v knize Inkoustové srdce četla některé její úryvky a byla jsem si jistá, že si ji musím přečíst celou, neboť působí naprosto kouzelně...
...a jak je nádherná uvnitř...

Comments

  1. Skvělé knihy. Mapu času Ti závidím. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc. :-) Mapu času právě dočítám a jsem z ní naprosto unešená... :-)

      Delete
  2. Nádherné knihy.. a jako vždy ještě krásněji nafoceno. Hrozně se mi líbí ta Anna Karenina, mám pořád to staré dvou-svazkové vydání. :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju Ti. :-) A za staré vydání buď ráda - takové knihy jsou nejcennější... :-)

      Delete
  3. Krásne prírastky, a tie fotky sú fakt úžasné :)

    ReplyDelete
  4. Krásne knihy

    Mapu času by som si chcela veľmi prečítať :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mapu času opravdu vřele doporučuju! :-)

      Delete
  5. Panečku, tolik knih ... :) Jakpak se ti líbila Pýcha a předsudek? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bohužel jsem knihu ještě nestihla přečíst. Pořídila jsem si ji teprve před týdnem, ale strašně moc se na ni těším... :-)

      Delete
  6. To je ale knih...závidím, hlavně Annu Kareninu. Kniha Istanbul: Křižovatka cest se mi hodně líbila, bylo to zajímavé počtení.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna Karenina je teď za úžasnou cenu, když vezmu vpotaz, kolik má stránek, tak si ji neváhej taky pořídit... :-) Na Istanbul jsem vážně zvědavá; slyšela jsem, že je to stejně působivý příběh, jaké psával E. M. Remarque, kterého mám moc ráda... :-)

      Delete
  7. Amy a Rogera bych si taky chtěla pořídit a Mapa času vypadá zajímavě :)

    ReplyDelete
  8. Jo, princezna nevěsta :)
    Jaká je ta Amy a Roger? Naskytla se mi možnost objednat si to přes sestřinu školu od Albatrosu, ale nějak jsem se nerozhoupala. Zítra bych to ještě mohla napravit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ještě jsem se k Amy a Rogerovi nedostala, ale jsem si jistá, že to bude skvělá kniha. Těšila jsem se na ni celé prázdniny... :-)

      Delete

Post a Comment