Čoko-čokoládové Brownies

Vypadá to jako muffin, ale není to muffin - co je to? To nejlepší, co kdy můžete ochutnat...
Pokud máte chuť na čokoládu, nespokojte se s obyčejnou tabulkou, rozpusťte čokoládu ve ve vodní lázni a pak ji upečte. Jakmile se do brownie koláčku zakousnete, budete mít pocit, že sníte, protože něco tak dobrého přece nemůže existovat. Ale ono existuje. Takže pokud máte troubu, honem zaběhnětě do krámku pro čokoládu a dejte se do pečení. Neboť není pravda, že čokoláda je hřích, ale neochutnat tento dekadentní koláček by byl ten největší hřích. Snad to bude znít morbidně, ale kdyby se brownie podávalo na mostech sebevrahům, všichni by se rozhodli na tomto světě zůstat - jeden kousek prostě nestačí...

Ingredience:
150g hořké čokolády
115g másla
15g holandského kakaa
200g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu (není nutné)
3 vejce
95g hladké mouky
125g nasekané polosladké čokolády (nejlepší je 45%, která není příliš hořká, ale ani přeslazená jako mléčná)

Postup:
150g hořké čokolády rozpustíme s máslem ve vodní lázni, kterou připravíme tak, že do hrnce napustíme vodu, postavíme na něj skleněnou, nebo jinou mísu, která snese teplo, a postavíme na sporák. Zahříváme čokoládu na nízkou teplotu, a jakmile se rozpustí, hned ji z tepla odstavíme. Do rozpuštěné čokolády s máslem vmícháme prosáté kakao.

Vejce s cukrem a vanilkou vyšleháme dohladka pomocí ručního mixéru a poté k nim vešleháme čokoládovou směs. Nakonec vmícháme prosátou mouku a nasekanou čokoládu.

Těsto rozdělíme do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky, nebo jej vlijeme do hranatého pekáčku vytřeného máslem a vyloženého pečicím papírem. Pokud se rozhodneme pro druhou možnost, po upečení necháme brownies lehce vychladnout a poté nakrájíme na malé čtverečky.

Pečeme při 180°C asi 20 minut. Je nutné čokoládové potěšení v průběhu pečení kontrolovat - čokoláda se velmi rychle pálí...

Comments

  1. Brownies peču normálně na plechu, ale takhle vypadá ještě mnohem lákavěji! Takže to nikdy neudělám, protože bych to sežrala všechno najednou... :D

    ReplyDelete
  2. Bože to vypadá luxusně a určitě zkusím ;)

    ReplyDelete
  3. Moc krásný fotky! Jsi čím dál lepší :-)

    ReplyDelete
  4. No teda, to rozhodně zkusím! Jestli to bude tak dobré, jak skvěle to vypadá, tak už vidím přítelovo denodenní otravování, ať to udělám zase :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Můžu říct, že je to ještě lepší, než to vypadá. Však to zkus a uvidíš. Myslím, že budete oba unešení... :-)

      Delete
  5. Tak to musím vyzkoušet! :) Tvé recepty jsou skvělé...! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jsem to vyzkoušela a, Veru, je to tak strašně moc výborné!!! Jdu péct další várku! :) Jo, a mohu se ještě zeptat? Můžu místo másla použít Heru? Děkuji moc za odpověď :)

      Delete
    2. To jsem moc ráda. :-) Určitě můžeš použít i Heru, ale máslo je chuťově lepší, takže jsou s ním brownies vymazlenější. Pokud je ale budeš péct s láskou, věřím, že i s Herou budou báječné... :-)

      Delete
  6. Anonymous1/1/15 20:01

    Taky bych ráda vyzkoušela, ale chtěla jsem se zeptat jestli nutně potřebuji plech s dírami na muffiny nebo stačí dát košíčky na obyčejný plech?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj. Můžeš klidně použít jen papírové košíčky, ale v tom případě použij na každý muffin alespoň dva, aby těsto udžely... :-)

      Delete
    2. Anonymous2/1/15 23:20

      Děkuji za odpověď, určitě brzy vyzkouším :)

      Delete
  7. Mňam, včera jsem je pekla. Už máme jen poslední tři kousky :D Jsou úžasně čokoládové. Určitě je budu dělat znovu :)

    ReplyDelete

Post a Comment