Skořicové sušenky

Nevím, jak vy, ale já už se zkrátka nemůžu dočkat Vánoc. Uznávám, že v říjnu je na pečení perníčků ještě brzo, ačkoli kdyby to záleželo na mé mamce, pekly by se u nás v průběhu celého roku, nejlépe každý den (smích). Ale vážně, kdo by se na ně netěšil, že? A proto vám přináším recept na extrémně jednoduché (ostatně jako vždycky) sušenky, které vám svou něžnou sladkou vůní vanilkového těsta a skořice to dlouhé čekání na nejkrásnější období v roce příjemně zkrátí...

Ingredience:
225g změklého másla
200g krupicového cukru
2 vejce
330g hladké mouky
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky jedlé sody

Na obalení:
100g krystalového cukru
2 lžičky mleté skořice

Postup:
Máslo s cukrem utřeme do hladka, jedno po druhém vešleháme vejce, přidáme vanilku a nakonec přisypeme prosátou mouku s jedlou sodou. Těsto ušleháme dohladka a poté z něj pomocí lžíce tvoříme hromádky, které obalujeme ve směsi cukru a skořice. Na plech klademe sušenky s dostatečnými rozestupy, kvůli máslu se totiž roztečou do stran. Pečeme při 180°C asi 12 minut. Samozřejmě hlídáme!

Tip: Kdo se mnou sdílí názor, že skořice není nikdy dost, může ji přidat už do samotného těsta, ovšem na těchto sušenkách je kouzelné právě to, že jakmile se do nich zakousnete, pod zlatavou skořicovo-cukrovou krustou zůstávají zářivě žluté (bohužel jsem to pro vás zapomněla vyfotit, což pochopíte, až se do nich sami zakousnete); skořice by těsto obarvila dohněda, ale na chuti by to určitě neubralo, ba naopak by možná byly ještě lepší...

Comments

  1. Tak tento recept určitě vyzkouším, vyadá to víc než dobře. Snad se mi povedou, už teď mám na ně chuť :-)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Lingue di Gatto a tady tyhle skořicové jsem si pro dnešek vybrala :) Jsem zvědavá jak se mi povedou.

    ReplyDelete
  4. Můžu se zeptat, jestli se dá něčím nahradit, popřípadě úplně vynechat ten vanilkový extrakt? Jinak sušenky vypadají moc lákavě, zítra se na ně chystám... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milá Kattie, vanilkový extrakt můžeš klidně vynechat, ale nedoporučuji ho nenahrazovat nějakými umělými aromaty. Sušenky budou dobré i bez něj. Hezkou zábavu při pečení a ať Ti chutnají... :-)

      Delete
    2. Moc děkuji za radu :) Jsou vážně výborné a teď už i téměř snědené ... :)

      Delete

Post a Comment