Měsíční chvástačka - Listopad

Uplynulý měsíc pro mě byl doposud nejbohatším, co se knih týče. A jako vždy za to vděčím štědrosti nakladatelství s nimiž spolupracuji, a také tomu, že neustále slídím po knihkupectvích a internetu a číhám na slevy - když je člověk pozorný, může objevit doslova poklad. Mně se to stalo, když jsem jednou večer na cestě domů od kadeřnice zavítala do knihkupectví Academia a mezi dětskými knihami našla zapadlou útlounkou knížečku Karlík a továrna na čokoládu s filmovou obálkou, kterou jsem bez úspěchu hladala tak dlouho, že jsem se už dávno smířila s tím, že ji mít nebudu. Ale štěstí mi přálo a teď zdobí moji knihovničku...
Radost mám také z knihy Noc Trifidů, což je pokračování Dne Trifidů od Johna Wyndhama, kterou ale napsal spisovatel Simon Clark, protože se nechtěl smířit s koncem legendárního sci-fi románu. Také už se opravdu némužu dočkat, až se pustím do knih Kdo chytá v žitě a READY PLAYER ONE: Hra začíná, na které jsem slyšela samé skvělé věci, a po kterých jsem toužila velmi dlouhou dobu...
Nevýslovnou radost pak mám z knihy Pusinky od Stanislava Rudolfa, která moji lásku ke čtení před mnoha lety odstartovala, a která se mi líbí stále stejně jako tenkrát. A v neposlední řadě musím zmínit klasiku, které se mi v tomto měsíci podařilo shromáždit nečekaně hodně, což je báječné. Obzvláště se těším na Davida Copperfielda, Dekameron, Dona Quijota a Lady Fuckingham. V Levných knihách jsem si pořídila Shakespearovy komedie a tragédie, a už jsem se i dala do jejich čtení. Jsem z nich nadšená a brzy na některé z nich přidám recenze...
Samozřejmě mám ale ohromnou radost úplně ze všech knih, kterých se mi za tento měsíc nastřádalo 28 celkem...





1. Za zrcadlem - Alina Bronsky, 2. Julie, demoverze - Nick Hornby, 3. S hlavou v oblacích pejru - Kateřina Petrusová (RC), 4. Hledání Aljašky - Jahn Green (RC), 5. Sundej mi měsíc - Gregory Hughes, 6. READY PLAYER ONE: Hra začíná - Ernest Cline, 7. Láska v Provenci - Bridget Asher (RC), 8. Domov na konci světa - Michael Cunningham (RC), 9. Mé sladké šestnácté století - Rachel Harris, 10. Umět milovat - Katie Cotugno (RC), 11. Noc Trifidů - Simon Clark, 12. Karlík a továrna na čokoládu - Roald Dahl, 13. Dekameron - Giovanni Boccaccio (RC), 14. Babička - Božena Němcová, 15. David Copperfield - Charles Dickens, 16. Projekt manželka - Graeme Simsion (RC), 17. Kdo chytá v žitě - J. D. Salinger, 18. Paměti Barry Lyndona - W. M. Thackeray, 19. Stařec a moře - Ernest Hemingway, 20. Lady Fuckingham - Oscar Wilde, 21. Tobiáš Lolness - Timothée de Fombelle, 22. Pusinky - Stanislav Rudolf, 23. Hunger games: Aréna smrti - Suzanne Collins (RC), 24. HG: Vražedná pomsta - S. Collins (RC), 25. HG: Síla vzdoru - S. Collins (RC), 26. Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha - Miguel de Cervantes, 27. Komedie - William Shakespeare, 28. Tragédie - W. Shakespeare

Comments

  1. Tedy Veru, nemám slov :) Tolik kousků jsem dlouho u nikoho neviděla :D

    ReplyDelete
  2. Krásná kupka knih :).. a moc krásné fotky :)

    ReplyDelete
  3. No teda Veru, toto je úplna bomba. Toľko kníh, toľko ÚŽASNÝCH kníh...mám len jedno slovo - ZÁVIDÍM. :)...Poriadne si všetky uži, teším sa na recenzie, články....A pozerám, že máš Vianoce o mesiac skôr...:)...či nás budeš aj o mesiac bombardovať podobnými fotkami? :)
    Ale všetky si zaslúžiš, želám Ti ich ešte viac :)

    P.S...Na Vianoce by si si mala priať novú knihovničku. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milá Marti, Tvé komentáře jsou jako sladké perníčky, které jsem právě vytáhla z trouby - vždycky mě potěší a pohladí po duši. :-)
      S těmi Vánocemi máš pravdu. Pod stromečkem tolik knih mít určitě nebudu, ale zato pod ním budou skutečné skvosty (už se nemůžu dočkat až vám je po Vánocích ukážu). Tohle období mám ale ráda hlavně pro atmosféru, u nás doma se na drahé dárky nikdy moc nehrálo... :-)
      A nová knihovnička už je na spadení. S taťkou už ji plánujeme strašně dlouho, ale bohužel práce na verandě, která se navíc teď před zimou ještě musela zateplovat, se protáhly, a tak táta neměl čas mi ji vyrobit. Doufám ale, že do Vánoc to stihneme (alespoň jednu z nich), jinak na Nový rok zapadnu ve svém pokoji knihami a už se nikdy nedostanu ven. :-D

      A jak si užíváš předvánoční čas Ty? :-)

      Delete
    2. Ja zatiaľľ ani moc nevnímam, že sa blížia Vianoce :) Momentálne som úplne pohltená školou, nahromadilo sa mi toho celkom dosť a každý deň robím semestrálku a iný predmet. Týmpádom mi nezostáva takmer žiadny čas na čítanie, čo ma veľmi mrzí.

      Momentálne mám rozčítanú Cizinku od Diany Gabaldon, 4 diel Zaklínača, ale napredujem len veľmi pomaly. Ale na Vianoce sa veľmi teším, už som si nakúpila knihy na Vianoce - Letnú záhradu, Všechny barvy Zeme, nového Kena Folleta, 13. príbeh....veľmi sa teším ako sa do nich začítam. :)

      Delete
  4. Tyjo, všechny ti závidím :) krásné fotky a potom přeju hezké čtení :)

    ReplyDelete
  5. Krásná hromádka :)

    ReplyDelete
  6. Nádherné knížky a samozřejmě jako vždy - krásně vyfocené :)
    Mám strašně moc ráda Tvé články, vždycky si je s radostí přečtu a dýchá na mě z nich Tvá láska z knih a to je pro mě strašně moc důležité :-)
    Academia je skvělé nakladatelství, já mám od nich také hodně knížek - za skvělou cenu.
    Jen je mi líto, že jsem Academii objevila poměrně pozdě - kdybych bývala objevila dřív, mohla jsem mít i knihy, které jsou už vyprodané. Ale co se dá dělat :)
    Nové vydání Hunger games není špatné, líbí se mi rozhodně víc než ty 3 knihy v jednom svazku. Hunger games je úžasný příběh, nikdy mě neomrzí :)
    Skvělý článek, moc moc se těším na další :)

    ReplyDelete
  7. mé sladké šestnácté století - o té jsem zrovna včera četla a řekal si, že si jí přečtu - téměř vždycky se některá z mnou vybraných knížek do seznamu četby někdy příště objeví u tebe :D
    Páni, ty musíš mít knihovnu přecpanou, ale samýma bezva knížkama, což ti závidím :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moje knihovna je naštěstí velmi prostorná, ale už se opravdu těším, až ji s taťkou rozšíříme, protože mám ráda, když mají knihy dostatek místa na to, aby mohly vyniknout... :-)
      Mé sladké šestnácté století plánuji přečíst brzy jako připomínku krásných chvilek u série Drahokamy od Kerstin Gier, takže se můžeš těšit na recenzi. A děkuji za Milý komentář... :-)

      Delete
  8. Wow tak to je opravdu bomba, samé krásné knihy a tak krásně vyfocené achjo, chci lepší foťák, za své ubohé fotečky z mobilu se vždycky stydím :/ Přeji ať se Ti to vejde vše do knihovny a moc si užij čtení, těším se na recenze :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji za milý komentář. Taky bych si přála lepší foťák, nějakou zrcadlovku, ale i s tím mým se dají dělat pěkné fotky, když je dobré osvětlení, nehýbu se při zaměřování a použiji správný režim... :-) Recenze postupně budu přidávat, taky se na to moc těším, doufám, že všechny knihy budou skvělé... :-)

      Delete
  9. No páni. Tak za listopad jsi nasbírala opravdu úžasnou hromádku knih. Už se moc těším na recenze. Některé kousky bych si také moc ráda pořídila a přečetla. Za listopad mi do knihovničky přibylo taky docela dost knížek, ale na Tebe nemám :-)
    Krásné fotky... :-)

    ReplyDelete
  10. Máš tu spoustu knih, které bych si sama přála koupit nebo přečíst.. Já jsem to v létě rovnou vzala od podlahy a nejen, že bych si koupila Karlíka, já jsem si rovnou koupila box s 15 knihami v originále, takže jsem nadšená a Roald Dahl mi zdobí poličku, přijde mi, že to není moc známé, ale Karlík má i pokračování, anglicky se to jmenuje Charlie and the great glass elevator, takže jestli se ti líbil první Karlík, ten druhý bude určitě taky skvělý, teprve se na něj chystám.. Z tvého seznamu se těším na Aljašku, tu jsem ještě nezískala, doma mi leží Ready player one, zrovna to dočetl přítel, tak se na to taky budu muset vrhnout.. Kdo chytá v žitě teď čtu v originále kvůli státnicím a jsem z toho zklamaná :( Gratuluji k tolika krásným knihám :)

    ReplyDelete

Post a Comment