Vánoční pečení - 3. DÍL

Kromě perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří ořechy. Italské cantuccini jsou jich plné, a proto by jistě neměly na svátečním stole chybět. Tradičně se podávají s dezertním vínem Vin Santo, do kterého se tvrdé sušenky namáčejí, aby změkly a nasály jeho chuť, ale stejně skvěle chutnají namáčené v horké čokoládě nebo čaji...

Ingredience:
(cca 24ks)
3 vejce
200g krupicového cukru
1 lžíce (15ml) mandlového likéru Amaretto
350g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1/4 lžičky soli
100g makadamových ořechů
100g lískových oříšků
100g pistácií
100g mandlí
300g hořké čokolády na namáčení (doporučuji smíchat čokoládu s 50% a 75% kakaa)

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé krémové hmoty, přidáme likér, směs prosáté mouky se sodou a solí a nakonec i ořechy. 

Těsto přesuneme na štědře pomoučněný vál a vytvoříme z něj dvě dlouhé šišky, které vyválíme v mouce, aby těsto příliš nelepilo, a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem.

Při 180°C pečeme asi 25 min. Poté necháme šišky krátce vychladnout a ještě teplé je nakrájíme na plátky ostrým pilkovým nožem.

Jednotlivé plátky opět vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme při stejné teplotě ještě asi 7 minut. Upečené cantuccini necháme vychladnout a poté je namáčíme do rozpuštěné čokolády. Necháme zatuhnout.

Pozn.: Čokoládu rozpouštíme ve vodní lázni, kterou si připravíme tak, že do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu, poté plamen stlumíme, na hrnec posadíme žáruvzdornou mísu s nalámanou čokoládou a za občasného míchání ji necháme rozpustit...

Comments

  1. Anonymous2/12/13 22:36

    Krasny fotky! Opravdu nadherne, profesionalni prace i fotky i pecivo! Gratuluju! P

    ReplyDelete
  2. Vypadá to krásně ale asi to bude pěkná kalorická bomba :)

    ReplyDelete

Post a Comment