Home Decor| The Vintage Bookcase

Jak možná víte, můj pokoj není nijak zvlášť velký, navíc je po celém svém obvodu zastavěný nábytkem, nicméně stále hledám cesty, jak v něm udělat místo knihám. Jednou bych si přála mít pro knihy vlastní pokoj, ale zatím to není možné, takže musím být velice kreativní, abych pro své poklady našla důstojné místo. Naštěstí mi s tím pomáhá táta, který má nápadů víc než dost. Naneštěstí je ale často zaneprázdněný, a tak si na knihovny, které se mi chystá vytvořit, budu muset ještě nějakou chvíli počkat.
Aktuální stav mé přeplněné knihovny ovšem začínal být tristní. A já opravdu nemám ráda, když jsou knihy na policích nahečmané ve dvou řadách za sebou a nejsou vidět, takže jsem přesvědčila rodiče, že pro všeobecné blaho bude nejlepší, když mi věnují dřevěný regál na knihy z obýváku, který si možná budete pamatovat z tohoto článku. Naši si stejně plánují vyrobit dlouhé police podél hlavní zdi, a tahle úžasná stylová knihovnička na svém původním místě vůbec nevynikala. Zatímco v mém pokoji, kde na ni bylo místo jako dělané, přímo září. Dříve místo ní stála tato komoda, kterou jsem teď přesunula ke svému stolku s umyvadlem, což je mnohem praktičtější. Uvolnilo se mi místo v hlavní knihovně a celý pokoj teď vypadá mnohem vzdušněji, takže jsem naprosto nadšená a především mám radost z toho, že mám jedny ze svých nejkrásnějších knih na vznešeném místě. Knihy jako Don Quijote de la Mancha, Anna Karenina, Hobit nebo Harry Potter si ani nic menšího nezaslouží...

Comments

  1. Krásný článek a nádherné fotky :)).
    Tvůj blog je pro mě jeden z nejlepší co čtu, už jenom díky tvým úžasným fotkám které sama fotíš :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mám opravdu velkou radost. Děkuju Ti. :-) Bohužel, když fotím u sebe v pokoji, fotky nejsou tak dobré, protože tam mám jen velmi málo denního světla, ale snažila jsem se, aby z nich byla cítit alespoň atmosféra... :-)

      Delete
  2. opravdu překrásné fotky. ne že by už někdo na Tvém blogu čekal nějaké jiné ;-) obzvlášť moc se mi líbila ta dřevěná vyřezávaná truhlička (pokud to tedy je truhlička), pro dřevěné věci a navíc vyřezávané mám slabost :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji mockrát, Veru. Opravdu mě to těší. Ta truhlička už je opravdu hodně stará. Jako malá jsem si ji koupila v Itálii. Vždycky jsem měla ráda krabičky na poklady... :-)

      Delete
    2. A tu vyřezávanou osmiuhelníkovou krabičku mi daroval brácha, taky je z Itálie a taky ji mám hodně dlouho... :-)

      Delete
  3. Je moc hezká. Taky bych někdy chtěla místnost jenom na knihy. :)

    ReplyDelete
  4. Knihovna je překrásná - a je úžasné, jak k sobě všechno ladí. Strašně obdivuju tvůj smysl pro detail! :)

    ReplyDelete
  5. Nádherné fotky jako vždy, i nádherně upravená knihovnička, každý detail je tak krásný u Tebe, prostě opravdu radost pohledět! :) A krásné vydání Kroniky Pickwickova klubu! A zajímalo by mě co je to za ty ubrousky neco je to vyfocené s tím Sparksem to je moc pěkné :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc, Baru. Jsi moc hodná... :-) Ty ubrousky jsou ve skutečnosti kapesníčky, seženeš nějaké podobné určitě v každém dekoračním obchodě... :-)

      Delete
  6. Tak tento príspevok od Teba sa mi asi páči najviac zo všetkých, ktoré tu máš...ani som nechcela aby článok skončil, úplne som sa ponorila do atmosféry, ktorá srší z fotiek. Viem, že sa k Tvojím fotkám rada vrátim, lebo pri kažom prezretí si všimnem niečo nové. Naozaj máš môj veľký obdiv. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem opravdu moc ráda, Marti. Podobné příspěvky určitě ještě přijdou. Stále musím nafotit zbývající knihovnu a police. A časem, až přibudou další knihovničky, také je určitě nafotím... :-) Děkuju za tak milá slova...

      Delete
  7. Jako první mě hned napadlo " Jako od babičky" :D ale v dobrým mínění, moc pěkná knihovnička...mimochodem mě prostě fascinuje jakej ty máš smysl pro detail ostření fotek, moje fotografické já naprosto jásá pokaždé, když to vidí :) Chudák má trochu deficit, protože když fotím já, tak většinou fotím věci, kde nemám čas soustředit se na detail, ale hlavně aby to vůbec ostré bylo, miluju focení věcí v pohybu.

    ReplyDelete
  8. Knihovnička je nádherná... vážně, prostě dokonalost, máš neuvěřitelný cit pro detail, je to krásné a opravdu obdivuji, jak úchvatné fotky dokážeš nafotit. A ty dekorace jsou neuvěřitelně krásné, moc se mi líbí tento styl. Máš být právem na co pyšná, perfektní! :-)... Těším se na další Tvé fotečky! :-)

    ReplyDelete
  9. Nové ilustrované vydání Hobita je úžasné. Prohlížela jsem si jej v knihkupectví a strašně se mi líbí. No a jinak, knihovnička je opravdu krásná, s takovým starobylým nádechem, to je prostě úžasné... Moc pěkně fotíš a vůbec tvé články se strašně dobře čtou. :)

    ReplyDelete
  10. Už z počtu fotek je vidět, jaký máš ke knihovničce vztah :-)
    Máte opravdu stylově zařízený byt!

    ReplyDelete
  11. Páni, tomu říkám napěchovaný článek. Nádherné fotky, a skvělý výběr knížek. Já osobně se nemůžu dočkat až se nastěhuji do vlastního, a budu tam mít knihovničku přesně podle svých představ. Je to takový můj malý sen :)

    ReplyDelete
  12. Vážně, to je nádhera! Hrozně se mi líbí jak to máš uspořádaný a ty dekorace..A navíc moc hezky nafocené. Jo jen dál s takovými články, to je pak jen radost sem chodit :)

    ReplyDelete

Post a Comment