I Love Big Books and I Cannot Lie

Ačkoli jsem se už zbavila předsudku o tom, že krátké knihy nemohou být dobré, neboť sotva si stačím zvyknout na postavy a příběh se rozvine, nastane konec, stále jsem velkým milovníkem tlustých knih. Tlustá kniha je pro mě ta, která přesáhne 400 stran...
Zaměřila jsem se tedy na tyto tlusté knihy a vytáhla ze své knihovny 14 takových, které bych ráda přečetla v roce 2014. Nevím, zda se mi podaří přečíst opravdu všechny, protože bude přece jenom i spousta dalších knih, ale budu se snažit projít alespoň velkou většinou z nich. Držte mi palce...

Tygrova plavba - 488 str.
Něžná je noc - 408 str.
Anna Karenina - 880 str.
Zakletý v čase - 503 str.
Hostitel - 552 str.
Inkoustová krev - 648 str.
Inheritance - 728 str.

Hra o trůny - 848 str.
Tobiáš Lolness - 616 str.
Prázdné místo - 544 str. 
Vango - 704 str.
Quo Vadis - 558 str.
Měděný jezdec - 616 str.
Dekameron - 680 str.

Comments

  1. Tygrova plavba, Hostitel a Inheritance rozhodně stojí za to. Po těch ostaních jen pokukuji.:)

    ReplyDelete
  2. Z tvého seznamu jsem četla jenom Hostitele :) a to je vážně skvělá kniha :).
    Jinak mám v plánu si určitě přečíst někdy Tygrovu plavbu, Prázdné místo, Měděného jezdce, Hra o trůny..
    A taky jsem toho názoru že tlustší knihy jsou lepší.. víc se toho dovíme :).

    ReplyDelete
  3. Hostitel, Anna Karenina - vřele doporučuji. Dekameron, to je klasika, ale co mě osobně nenadchlo, je Prázdné místo.

    ReplyDelete
  4. Tak snad se zadaří :) Wuo Vadis je perfektní, jedna z mých nejoblíbenějších knih, stejně tak Anna Karenina. A to Vango vypadá skvěle, takhle ze hřbetní strany, jdu zjistit, co to vůbec je - nikdy jsem na knihu s tímhle názvem nenarazila :)

    ReplyDelete
  5. Veškerá klasika se mi hrozně líbí, navíc máš krásné vydání! Hra o trůny komentář nepotřebuje.. ale určitě pak budeš potřebovat další díly. :-)
    Prázdné místo je neskutečná blbost. :-D

    ReplyDelete
  6. Přečetla jsem Hostitele, Quo Vadis a teď dočítám Měděného jezdce. Tyto tři knihy určitě doporučuji. Z těch ostatních většinu znám jen z recenzí, z kladných recenzí :)

    ReplyDelete
  7. Quo Vadis jsem četla, Měděného jezdce právě čtu a už jsem za půlkou, Hostitele mám doma a také doufám, že se k němu během roku dostanu. Jinak bych si ráda někdy přečetla Hru o trůny. :)

    ReplyDelete
  8. Quo Vadis jsem taky četla a určitě doporučuji :) a přemýšlela jsem o Prázdném místě a Hostiteli, ale pořád tak nějak nevím, tak uvidím, jaké budou ohlasy tady u tebe :))

    ReplyDelete
  9. Quo Vadis jsem četla a moc se mi to líbilo. Četla jsem to asi před 2 nebo 3 lety a byla to vůbec první knížka z maturitního seznamu, kterou jsem přečetla. Vůbec by mi nevadi z ní maturovat. A Měděného jezdce zrovna čtu a je to taky skvělá kniha! Hra o trůny je jasná - taky úžasná knížka.
    Taky se chystám na Prázdné místo a jsem hodně zvědavá, protože názory jsou různé a dost rozpačité, řekla bych. A Annu Kareninu jednou taky přečtu, to vydání, co máš ty se mi moc líbí, taky nad ním uvažuji.

    ReplyDelete
  10. Měděného jezdce a Hostitele jsem četla a jsou to úžasné knihy! :)

    ReplyDelete
  11. Tygrovu plavbu mám doma už půl roku a nemůžu se k ní dostat..:( Ta obálka!!!:3
    Annu Kareninu mám takovou zkrácenou verzi, která má asi 150 stran, ale vůbec mě to nebavilo..
    A Hra o trůny je taková moje malá výzva pro první půlrok 2014!:)

    ReplyDelete
  12. Čím silnější kniha, tím lepší! :) neplatí samozřejmě pro knížku do malé kabelky, pro knížku kterou mám v plánu za cestu do školy a ze školy přečíst :)

    ReplyDelete
  13. Na pár z nich se taky chystám, ale musím se přiznat, že já tlusté knihy zase tak nemusím, kdybych měla víc času, bylo by to fajn, ale když musím vždycky ještě číst něco do školy a tak, nestíhám dlouhé knihy přečíst dostatečně rychle a nechci zapomínat, co tam bylo, když to ještě čtu :D

    ReplyDelete
  14. Asi půlku z nich mám taky na seznamu pro tenhle rok, už se těším! Jediná nevýhoda tlustých knih je pro mě v přenášení. Jsem zvyklá nosit knihu, kterou zrovna čtu všude s sebou a tahat 600 stran není úplně nejpohodlnější... Ale stejně to dělám :)

    ReplyDelete

Post a Comment