Knihy v krásné vazbě

Každý milovník knih se kromě obsahu soustředí i na grafickou stránku knihy. Ať už vědomě nebo podvědomě, knihy hodnotíme i po vzhledové stránce. Já se klidně přiznám, že jsem si koupila spoustu knih jenom proto, že se mi líbily jejich obálky či vazba, a naopak některé z knih jsem si nechala ujít, neboť mě vzhledově nelákaly. Je to zlé, stejně jako u lidí, ani u knih bychom se neměli rozhodovat na základě povrchního měřítka, ale občas se to prostě děje. Myslím ale, že rozhodně nejsem jediná, která si zakládá na tom, jak knihy vypadají. Je to zkrátka pěkné, když získají důstojnou vazbu, nakladatelé si vyhrají s detaily, barvami a papírem. Číst takovou knihu je pak zážitek srovnatelný s divadelním představením. Mně osobně velmi baví a těší vytvářet si v knihovně kolekci takových knih. A rozhodla jsem se je pro vás nafotit. Už někdy v létě jsem vám příspěvky tohoto typu slibovala, bohužel jsem se k tomu však dostala až teď. Tohle je tedy první příspěvek, ale rozhodně ne poslední. Už brzy očekávejte další várku fotek krásných knih. Doufám, že vám přinesou nějakou inspiraci...

Comments

  1. Stařec a moře mě moc nebavil, ale tohle vydání je tak krásný, že bych ho snad i chtěla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to já ho zase úplně milovala, takže když jsem uviděla tohle vydání, musela jsem si ho koupit, abych si ho mohla kdykoliv přečíst znovu... :-)

      Delete
  2. Páni opravdu krásné knihy. Navíc to umocňuje Tvůj fotografický um, takže orpavdu další nádherný článek! A kniha Irises a Hemingway jsou úžasné vůbec jsem je nikdy předtím neviděla!

    ReplyDelete
  3. Kniha Irises bez prebalu vyzerá krásne :)

    ReplyDelete
  4. Miluji tvoje fotky! Opět krásně nafoceno, hlavně ta první a série Drahokamy.

    ReplyDelete
  5. O Drahokamech ani nemluvím. Všechny 3 díly jsou graficky nádherně zpracované. Co mne ale překvapilo, je obálka Irises. Takové se už moc nevidí. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ona je to totiž originál anglická kniha. V Americe takhle vypadá každý hardback. Bohužel jen u nás to je vzácnost... :-)

      Delete
    2. Tak by si z nich mohli u nás vzít příklad. Protože ta obálka je dokonalá. :)

      Delete
  6. Abych pravdu řekla, devadesát procent mých knih jsem si vybrala podle obalu a až pak se zajímala, jaký je obsah (těch zbylých deset procent jsem dostala k narozeninám nebo Vánocům :)).

    Mimochodem, máš to moc pěkně nafocené :).

    ReplyDelete
  7. Nádherné knihy!
    Ten Stork bez přebalu vypadá jako ze semiše :)

    ReplyDelete
  8. Drahokamy a Za zrcadlem mají nádhernou obálku. :)

    ReplyDelete
  9. Miluji jednoduché obálky a ohromně se mi líbí obálka Dcery sněhu. Přečetla jsem si i tvou recenzi a opravdu jsi mě na knížku navnadila. Určitě se po ní v knihkupectví porozhlédnu, vypadá to na krásný a dojemný příběh :)
    A opět musím obdivovat tvůj smysl pro detail, nádherné fotky!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na této knize já mám ráda především to, že obálku vytvořil malíř přímo pro ni, že to není jen nějaká stáhnutá fotka z internetu, která se později objeví na další knize, což se bohužel stává. A příběh je to vážně překrásný. Doporučuji strašně moc... :-)

      Delete
  10. Krásné fotky a krásné obálky :)

    ReplyDelete
  11. Veľa krát má práve obal knihy prinúti si ju kúpiť, k tomu podarený stručný obsah a kniha sa váľa už v nákupnom košíku. Myslím si, že pekný alebo zaujímavý obal, vždy pomôže v predajnosti :).

    ReplyDelete

Post a Comment