Cinnamon cookies

Miluji skořici. Na jednu dávku svého domácího müsli jí dávám velmi štědré tři lžíce. Zbožnuji skořicovou verzi těchto esíček i tyto sušenky obalované ve skořicovém cukru. Mám za to, že se skořicí všechno chutná lépe. Občas ji přidávám i do husté polévky z červené čočky. Neumím si bez ní představit ovesnou ani jinou snídaňovou kaši a o Vánocích špětku přidávám i do svého čaje s mlékem. Tento recept ovšem vznikl úplnou náhodou, když jsem doma nenašla žádnou čokoládu, kterou bych do těsta mohla přidat. Na pomoc jsem se tedy obrátila právě na skořici, a tak vznikly ty nejúžasnější skořicové sušenky, jaké jsem kdy ochutnala...

Ingredience:
280g hladké mouky
1/2 lžičky jdelé sody
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžičky mleté skořice
170g změklého másla
260g krupicového cukru
1 vejce
špetka soli

Postup:
Změklé máslo ušleháme s cukrem, poté k němu zašleháme jedno vejce, vanilku a skořici. Nakonec vmícháme směs prosáté mouky s jedlou sodou a solí. Těsto pomocí lžíce klademe na plech s dostatečnými rozestupy. Při 180°C pečeme asi 9 min.

Comments

  1. Mňam, hned bych si dala :)

    ReplyDelete
  2. Hm, skořici mám taky ráda, recept určitě vyzkouším :c)

    ReplyDelete
  3. Mmm úplně cítím tu vůni až sem, také miluji skořici! :)

    ReplyDelete
  4. Taky bych skořici nejraději nacpala úplně všude... :) sušenky vypadají opravdu lákavě, určitě je vyzkouším.

    ReplyDelete
  5. Vypadají báječně. Určitě je doma upeču. Díky za skvělý recept.

    ReplyDelete
  6. Nádherné fotky!!! Hned mám chuť na jednu skořicovou sušenku :D

    ReplyDelete
  7. Je to tak nádherně nafocené, že i já, která nemá ráda sladké a skořici, na to mám chuť! Díky moc za recept, někdy zkusím upéct rodince a příteli :).

    ReplyDelete
  8. To máš nějaký miniporcovač na zmrzlinu? :-) Už jsem zkoušela skoro všechny sušenky podle tvých receptů, ale štve mě, že mám každou jinou.

    ReplyDelete

Post a Comment