Můj tip| Bill Bryson

Bill Bryson je nadšeným popularizátorem vědy a jeho díla patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším po celém světě. Ve Stručné historii téměř všeho se zabývá těmi nejzajímavějšími a nejdůležitějšími vědními otázkami od události velkého třesku až po zrození civilizace. Informace čtenáři předává neotřelým zábavným způsobem, čímž v něm probouzí přirozenou zvědavost, která jej nutí číst dál. Brysonovy knihy oplývají proslulým břitkým anglickým humorem a jsou psané svěžím a čtivým stylem, což jen přispívá k jejich oblíbenosti.

Ve svém dalším díle se zabývá lidskou domácností a dějinami všeho možného i nemožného. Shromáždil informace o elektřině, architektuře, metodách uchovávání jídla, vlnách epidemie a dokonce i o stavbě Eifellovy věže. Je strůjcem myšlenky, že klíčové vynálezy lidských dějin lze najít přímo v našich domovech. Náš domácký život se nám může zdát docela obyčejný, ve skutečnosti se ale v každém rohu našich domovů skrývá zajímavá, zábavná a taky trochu strašidelná historie. Jeho kniha Dům, domov, domácnost, dějiny architektury je považována za jednu z nejnázornějších, která kdy byla o dějinách našeho života napsána.

"Do domu se prostě před dějinami neschováte. Všechna historie totiž nakonec v domácnosti skončí." 

Jeho knihy v češtině vydává nakladatelství PRAGMA. A právě na začátku prosince vyšla také jeho kniha Amerika 1927 - Lindbergh: Letci a hrdinové transatlantiku, v níž se Bryson věnuje významným americkým osobnostem, kteří se podíleli na vzniku Ameriky takové, jak ji známe dnes...

Všechny tyto knihy se zabývají zajímavými tématy a jsou podané tak, že zaujmou široké spektrum čtenářů. Jejich krásná vazba a poutavé obálky přispívají k jejich atraktivitě a přímo se nabízí k darování. Pokud tedy ještě nemáte vyřešeny všechny vánoční dárky, knihy Billa Brysona by mohly být tou pravou volbou...

Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na oficiálních stránkách: Bill Bryson.

Comments

  1. Páni, ty knihy vypadají vážně skvěle :). Toho autora neznám, ale podle toho co píšeš, musí být vážně skvělý zážitek, přečíst si jeho knihy :).

    ReplyDelete

Post a Comment