What I'm planning to read in 2015...

“Whatever it is you're scared of doing, do it. Make your mistakes, next year and forever.”
 (Neil Gaiman)

Plánování je mojí nedílnou součástí. Neustále dopředu přemýšlím nad fotkami, které teprve pořídím; články, které napíši; věcmi, které vyrobím; a knihami, které koupím a přečtu. Plánuji a sestavuji seznamy. To mi skutečně jde. Na mém pracovním stole se povaluje nespočet papírků s mými poznámkami a útržků plných zapomenutých postřehů a myšlenek. Patřím do té skupiny lidí, kteří by byli schopni napsat seznam svých seznamů. Většinu svých plánů však striktně nedodržuji, někdy je dokonce nedodržuji vůbec, neboť nade mnou vítězí kouzlo přítomného okamžiku a spontánního rozhodnutí. Přesto se nedokážu ubránit tomu, abych každý rok sestavila seznam knih k přečtení a naplánovala spoustu dalších věcí. A o své čtenářské plány do roku 2015 se s vámi nyní podělím...

  • Přečíst všechny romány Jane Austenové
  • Přečíst Hamleta a Jak se vám líbí od Shakespeara
  • Přečíst Pravidla moštárny a jeden další román od Johna Irvinga
  • Přečíst alespoň pět knih v angličtině
  • Dočíst Dekameron od Boccaccia
  • Přečíst celou sérii Měděný jezdec od Pauliny Simonsové
  • Přečíst poslední díl Eragona od Paoliniho
  • Přečíst nějakou knihu od A. Christie
  • Přečíst alespoň dvě básnické sbírky
  • Přečíst všechny knihy od Dickense (nebo alespoň ty, co mám doma)
  • Přečíst kompletní sérii Harryho Pottera od J. K. Rowling
  • Přečíst další knihy od Louisy May Alcottové

Comments

  1. To jsou hezké plány a moc se líbí tvůj rukopis :). Já chci tento rok přečíst všechny své nepřečtené knihy, co mám doma, a celkem přečíst minimálně padesát knih jako minulý rok.
    Z tvého seznamu bych si vybrala hned několik titulů, které bych si také moc chtěla přečíst. Četla jsem už Pýchu a předsudek a Jak se vám líbí a oba dva tituly jsou naprosto výborné, nemůžu se dočkat, až se na ně dozvím tvůj názor! :)

    ReplyDelete
  2. Moc hezké, letos jsem se také rozhodla, že si přečtu celou sérii Harryho Pottera :)

    ReplyDelete
  3. Taky si pořád něco plánuju. Co budu číst, co budu jíst, co budu dělat. Jen málokdy si odškrtnu úplně všechno. Jako předsevzetí bych si měla dát změnit to, ale pochybuji, že by to bylo tak jednoduché. :)

    Taky se chystám na Agathu Christie, mám od ní hromadu knih, ale přečtené jsou asi čtyři. :)

    ReplyDelete
  4. Seznamy jsou věci, bez kterých už nedokážu být, bohudík nebo bohužel? Kdoví...Tvé plány mě donutily popřemýšlet o tom, co bych vlastně chtěla číst v tomto roce, ale bojím se dát to do psané podoby - nerada bych na konci roku viděla všechny položky nesplněné, a to by se mohlo stát s až neuvěřitelnou lehkostí. Ale třeba se k tomu přeci jen odhodlám :)
    Skvělý článek Verunko :)

    ReplyDelete
  5. Každý rok si pravidelně plánuju, co přečtu a pravidelně to nesplním :D Kompletní Jane Austenovou mám přečtenou, už mi chybí je poslední kniha, kterou rozepsala, ale dokončila ji za ni její neteř. Pak si budu moct říct, že od Jane Austen jsem přelouskala skutečně všechno. Shakespeara čtu postupně spolu s tím, jak vychází, i když jsem taky ještě nepřelouskala všechny jeho hry, které mám doma.
    Nějak se mi nechce dávat si do letoška knižní předsevzetí. Snad jen to, že přečtu aspoň dvacet knih ze svojí knihovničky, které jsme koupila už před nějakou dobou, ale ještě se k nim nedostala. Kupříkladu bych se mohla pustit do knížek, které jsem dostala k předloňským Vánocům, jinak mi budou doma strašit ještě dlouho. :D

    ReplyDelete
  6. Hezký článek :). Od Agathy Christie mám přečteno hodně knih, moc mě baví, a rozhodně doporučuju Deset malých černoušků. Pro mě naprosto úžasná knížka, velmi by mě zajímal tvůj názor :).

    Jinak, hrozně se mi líbí ten hrníček s Audrey Hepburn! Zajímalo by mě, kde se dá sehnat, ten bych si fakt chtěla pořídit :)
    Dellaine

    ReplyDelete
  7. Krásně píšeš. Měděného jezdce bych si chtěla také přečíst. :))

    ReplyDelete
  8. Máš krásné fotky a krásný rukopis a skvělé cíle... Můj seznam by byl opravdu výrazně delší, tak jsem ho raději ani nenapsala. Mimo jiné bych si chtěla znovu přečíst Pýchu a předsudek od Jane Austen, protože patří mezi moje nejoblíbenější knihy :)

    ReplyDelete
  9. Teda koukám.... Já bych to stejné množství knih měla tak na tři roky :-D Já budu ráda když přečtu ty 4 knihy, které mi nadělil Knižíšek a chci se zase přihlásit do knihovny. Tak uvidím, no :-D :-D

    ReplyDelete
  10. Máš krásny rukopis :) Páčia sa mi tvoje knižné plány, Harryho Pottera by som si chcela znova prečítať aj ja. Inak som tiež ten typ človeka čo neustále nad niečím premýšľa, robí plány a nakoniec dodrží mizivé množstvo z nich. Ale asi sa tebou inšpirujem a tiež si spravím knižný plán :)

    ReplyDelete
  11. Od Dickense si chci v letošním roce taky něco přečíst.
    Myslela jsem, že si dám nějakou výzvu, ale pro mě bude výzva už jen to, mít čas něco přečíst, protože toho mám tolik okolo, že bych tu výzvu stejně nedokázala splnit.
    Ale ať ti to vyjde a hlavně ať ti knížky stále dělají radost, o tom to je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ten hrneček s Audrey, můžu se zeptat, prosím, odkud ho máš? ;)

      Delete
  12. Hezké plány. Pravidla moštárny letos taky plánuji číst, stejně tak i knížky od Austenové (i když asi ne všechny). A ještě se chystám na něco od Shakespeara, Hamleta jsem už ale četla a moc se mi líbil. Takovým mým největším cílem je přečíst letos Ecovo Jméno růže a taky Kvítek karmínový a bílý.

    ReplyDelete
  13. Pěkné plány a držím palce, aby jsi vše stihla :-) Na Shakespeara se vrhám teď v lednu a moc se těším. Pravidla mošťárny budu muset někde sehnat asi :D
    a do knih Jane Austenové se chci také pustit :-) jsem ostuda, co doma má skoro všechny její knihy a přitom jsem četla jen dvě, které se mi ale velmi líbily.

    ReplyDelete

Post a Comment