The Nicholas Sparks Book Club| Talisman

Původní název: The Lucky One
Autor: Nicholas Sparks
Překladatel: Martina Káňová
Nakladatel: Ikar
Rok vydání: 2010
Počet stran: 336
Vazba: vázaná

Logan Thibault se po vzoru svého otce dal k námořní pěchotě. V Iráku zažil příšerné věci a většina jeho přátel nepřežila. Myslel si, že ani on nemá šanci, ale pak jednoho rána našel na pláži fotografii dívky. Snaží se najít jejího vlastníka, jenže se k ní nikdo nemá, a tak si ji nakonec nechá u sebe. Od té chvíle má ve všem štěstí a daří se mu přežívat i v těch nejhorších podmínkách. Jeho kamarád Viktor mu řekne, že ta fotografie je jeho talisman a jedině díky němu je pořád naživu. A tak se po válce Logan Thibault vydá hledat ženu na fotografii, aby jí za záchranu života poděkoval...

"Když ztratíš talisman, začne se ti lepit smůla na paty. A ve válce je smůla to poslední, co potřebuješ."

Tato kniha od Nicholase Sparkse je pro mě něčím výjimečná. Váže se k ní mnoho mých vzpomínek a příběh, který se v ní odehrává, zasáhl mé srdce. Proto jsem moc ráda, že se právě Talisman stal první společně čtenou knihou v rámci čtenářského klubu Nicholase Sparkse, který jsem spolu s několika dalšími bloggerkami založila.

Nicholas Sparks je báječný spisovatel. Jeden z mých nejoblíbenějších. Ale to vy určitě víte. Jeho příběhy jsou velice jímavé a vždy působí opravdově. Jako by vyprávěl o něčem, co sám zažil. A myslím, že to tak i je. Jak by jinak ve svém vyprávění mohl být tak přesvědčivý. Docela dobře by sám mohl ve svých románech vystupovat jako jeden z hlavních mužských hrdinů. Zdá se mi totiž, že s nimi má mnoho společného.

Zamilovala jsem si všechny jeho knižní hrdiny. Thibaulta mám ovšem obzvlášť ráda. Líbí se mi na něm tolik věcí. Například jeho vztah se psem, s nímž se vydal pěšky z Colorada až do Hamptonu. Učaroval mi svým svérázným smyslem pro humor a vytříbeným charakterem, který je u lidí tak vzácný. A v neposlední řadě si mě získal i tím, s jakým odhodláním a vytrvalostí se vydal hledat ženu, která mu zachránila život. Ano, Logan Thibault je skutečný hrdina.

"Přešel tolik států, aby našel ženu, kterou znal jen z fotografie, a když ji objevil, skutečnou, zranitelnou a překrásnou, schopnou probudit v něm znovu život, začal se do ní postupně zamilovávat."
 
Na této knize se mi nejvíc líbí její rodinná atmosféra. To, jak Elizabeth drží se svou babičkou a jak vzpomíná na svého milovaného bratra. Jak se Logan spřátelí s jejím synem Benem a jak všichni mezi sebe přijmou jeho německého ovčáka Zora. Zoro je neuvěřitelně úžasný pes, díky němu bylo celé vyprávění dokonale zábavné a jedinečné. Stal se jednou z ústředních postav a já si ho naprosto zamilovala.

Nicholas Sparks je přímo pověstný svými srdceryvnými konci, ale tahle kniha je plná naděje, a také proto ji mám tak moc ráda. Když ji čtu, představuji si, jak ji psal a zdá se mi, že procítil každé slovo. Při jeho románech vždycky dostanu neodolatelnou chuť prožít léto v Severní nebo Jižní Karolíně, ale pak si uvědomím, že jsem jich v jeho knihách zažila už spoustu...

Hodnocení: 5/5

Comments

  1. Nádherná recenze! Na tuto knihu se v březnu také ještě chystám. Sparkse zbožňuju již pár let a každý jeho příběh mě dojímá. Jakou knihu budete číst dále? Ráda bych se přidala :-)

    ReplyDelete
  2. Krásná recenze a ty tvoje fotky! Bože já se tu rozteču. :-) Jsi vážně šikulka. :-)

    ReplyDelete
  3. Krásná recenze a fotky jako vždycky, úplně tu slintám Veru! A do toho Sparkse se musím konečně pustit, budu brzy nějakou romantiku potřebovat :)

    ReplyDelete
  4. Ten čtenářský klub Nicholase Sparkse, to je jako nějaký projekt? :)

    Já jsem od něj četla všechny, co jsou v češtině, a tahle pro mě byla trochu slabší, když to srovnám s ostatními, nicméně je stejně krásná, on jiné ani psát neumí. :)

    ReplyDelete
  5. Krásná recenze... Já zatím nic od Sparkse nečetla, ale chtěla bych :)

    ReplyDelete
  6. Skvělá recenze :) Od Sparkse jsem ještě nic nečetla, ale filmy, které byly natočené podle jeho knih, jsem viděla téměř všechny, takže se na jeho knížky už dlouho chystám. V čele seznamu stojí Bezpečný přístav a Talisman je hned za ním :)

    ReplyDelete
  7. Skvělá recenze a krásné fotky :) Už se těším až si ji přečtu. :)

    ReplyDelete
  8. Opět krásná recenze, ale oproti těm fotografiím ..., uf opravdu jsou úžasné :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  9. Sparksa tiež milujem! Tuto knihu som zatial necitala, len videla film, ale pacil sa mi takze si chcem precitat aj knihu :)

    ReplyDelete
  10. Nádherné fotky, och keby som ja mala takýto talent :)

    ReplyDelete
  11. Tak to je naprosto super, že hlavní hrdina Logan má rád pejsky! To je NAPROSTO super! :-) Myslím, že si ho také velice oblíbím :-)
    Moc se těším, až si o knížce společně popovídáme, dneska ji začnu číst :-)

    ReplyDelete
  12. Já se na knížku chystám už strašně dlouho a teď mám motivaci si jí do konce roku přečíst. Moc pěkná recenze :)

    ReplyDelete

Post a Comment