My Spring/Summer TBR Pile


Seznam knih, které se chystám číst od května do srpna. Samozřejmě mezi nimi bude i spousta dalších, protože si vždycky nechávám místo na spontánní výběr, ale těchto deset bych v "prázdninovém čase" ráda přečetla stůj co stůj...

1. Nestydaté plavky jsou už třetí knihou, kterou jsem si od C. D. Payna pořídila a přitom jsem od něj stále ještě nic nečetla. Už jen proto jsem tuto knihu zařadila do svého jarního/letního čtecího seznamu. Kromě toho bude do tohoto období jistě krásně zapadat i svojí tematikou.

2. O knize Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera jsem už slyšela ze všech stran. A to samou chválu. Od chvíle, kdy jsem si knihu pořídila v paperbackovém vydání, které obsahuje i druhý díl s názvem Každá sedmá vlna, bylo naprosto jasné, že si ji během jarních dnů musím přečíst.

3. Holka a ne ledajaká od Leny Dunham se v posledních měsících objevuje prakticky všude. Na všech sociálních sítích každou chvilku narážím na zmínky o ní. A ráda bych se konečně dozvěděla, jaká tajemství v sobě skrývá, abych se mohla do diskuzí zapojit. Proto jsem ji také zařadila do jarního plánu.

4. Pokud existuje autor, jehož jméno je dokonalým synonymem jarního a letního období, pak je to jedině Sarah Dessen. Naprosto zbožňuji její knihy. A moc mě mrzí, že se v Česku kdosi usmyslel, že je nebude vydávat. Ale co, aspoň si tak zlepším svoji angličtinu. Konkrétně jsem se rozhodla pro knihu Along For The Ride, protože mě láká anotace a kolo na obálce...

5. Přestože sama na koncerty moc nechodím (i když bych ráda), mám pocit, že k jaru a létu neodmyslitelně patří. A tak jsem jako další knihu zvolila Nick & Norah: Až do ochraptění od Rachel Cohnové a Davida Levithana, kteří mě svým psaním už jednou nadchli v knize Dash & Lily: Kniha přání. Takže doufám, že mě ani tentokrát nezklamou...


6. Od chvíle, kdy jsem si přečetla Esej o tragédii, na jejímž konci autorka zmínila dvě knihy od S. E. Hinton a nechala se slyšet, že jí změnily život, cítím, že si je musím přečíst také. Bohužel nebyly vydány v Česku, ale tím se rozhodně nenechám odradit. Kniha The Outsiders je považována za klasiku v žánru Young Adult a já jsem na ni neskutečně zvědavá...

7. Na jaře využívám každé příležitosti ke čtení na zahradě. A když ve společnosti našich koček sedím pod stromy a poslouchám cvrlikot ptáků, mám vždycky chuť na knihu s tajuplnou atmosférou. Mrtvá a živá (Rebeka) od Daphne du Maurier bude určitě právě pro tyto chvíle skvělou volbou...

8. Protože jsem čtení v angličtině vzala vážně a navíc zbožňuji Statistickou pravděpodobnost lásky na první pohled od Jennifer E. Smith, rozhodla jsem se přečíst si od této autorky další knihu. This Is What Happy Looks Like vypadá náramně čtivě a jarně.

9. Od chvíle, kdy jsem přečetla Svět podle Garpa od Johna Irvinga, chystám se na některou z jeho dalších knih, protože je mi jeho styl psaní, humor a vůbec pohled na svět velice blízký. Konkrétně jsem vybrala Pravidla moštárny, neboť z této knihy letní atmosféra přímo sálá. Kdysi jsem viděla film, který byl podle knihy natočen, a ten rozhodně doporučuji...

10. A nakonec jsem vybrala knihu Stay do Deb Caletti, neboť mám neodbytný pocit, že si ji musím přečíst co nejdříve. Jednak jsem toho o ní hodně slyšela od čtenářů se stejným vkusem na knihy jako mám já. A pak ke mně samotná kniha jakoby promlouvá, abych ji otevřela. Líbí se mi její paperbackové vydání - jako stvořené pro letní cestování..

Jaké knihy se chystáte číst v těchto dnech vy? Máte nějaké oblíbené knihy vhodné právě na jaro/léto? Podělte se se mnou o své tipy dole v komentářích...

Comments

  1. Holka, a ne ledajaká je vážně skvělá. Lena je mi neskutečně sympatická a píše strašně dobře, hraje si slovy a celkově má schopnost psát v krvi. Je to vážně skvělá kniha... :)

    ReplyDelete
  2. Opět velmi krásné fotografie, nemohu se jich nabažit :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Skvělé fotky! :) Pravidla moštárny bych si ráda přečetla. Esej o tragédii jsem četla a hrozně se mi tato kniha líbila ráda bych si ji ještě jednou přečetla a asi to bude o letních prázdninách. :)

    ReplyDelete
  4. Paradoxně si na léto chystám Zimní příběh, slyšela jsem od spousty lidí, že je to trošku větší knižní sousto se spoustou zajímavých a neotřelých přirovnání, tak chci na ni mít klid :).
    Pak si chci znovu přečíst Měděného jezdce, za prvé proto, že jsem ho poprvé zhltla moc rychle a dostatečně si ho nevychutnala a za druhé proto, abych si po roce připomněla krásy Petrohradu, které mě tam loni tak uchvátily.
    Nakonec dojde i na Kena Folletta se Zimou světa, Hranice věčnosti a Muž s podivnou minulostí. Žádná z uvedených sice není nijak o létě, ale jsou to bichle, které si zaslouží přečíst na jeden zátah a v klidu, ne v poklusu při škole a diplomové práci.
    A protože jsi mě v jednom z článků inspirovala, tak chci sáhnout po Malých ženách :), jako dítěti se mi moc líbilo filmové zpracování, které si po těch letech už nepamatuji, tak si chci příběh Malých žen oprášit.
    Pak možná Stříbrnou zátoku ze slunné Austrálie, určitě nadcházející thriller TY, po páté si vezmu Dítě číslo 44, protože se mi nějak nechce omrzet a konečně sáhnu i po nějakém tom Nesbovi :)

    ReplyDelete
  5. Ty tvoje fotky, to je luxus :))) Z té hromady jsem četla jen dvě knihy a to Nick a Norah, ta se mi docela líbila, i když spoustě lidem vadila... paperbackové vydání Stay je opravdu nádherné, neprodala jsem ho jen kvůli té obálce :D Jinak příběh zklamal, a to mám Deb Caletti moc ráda. :)

    ReplyDelete
  6. Moc krásné fotky a pěkný výběr knih. Taky se chystám na Pravidla moštárny a Mrtvou a živou, jen nevím, jestli mi to vyjde teď v létě. Ale co mi vyjde každopádně je Dobrý proti severáku, ten už jsem vlastně přečetla a zítra si s sebou na cesty beru druhý díl Každá sedmá vlna. Je to úplně skvělé jarní čtení :)

    ReplyDelete
  7. Většinu knih z tvého seznamu mám taky na svém to-read seznamu, ale asi budu teď hodně čerpat ze své knihovničky. :) Daphne du Maurier mám doma taky, asi pět nebo šest knih, Mrtvou a živou jsem ještě nečetla, ale prý je to jedno z nejpovedenějších děl. :)

    ReplyDelete
  8. Nádherné fotky♥:))) Já bych se chtěla konečně začíst do Fangirl a Pět:))

    ReplyDelete

Post a Comment