První stříbrná kniha snů

Původní název: Silber: Das erste Buch der Träume
Autor: Kerstin Gier
Překladatel: Tereza Pecáková
Nakladatel: CooBoo
Rok vydání: 2014
Počet stran: 350
Vazba: vázaná

Liv Silberová se právě se svou matkou, mladší sestrou a jejich milující chůvou přestěhovala do Anglie, kde bydlí nový přítel její matky. Od té doby, co všichni žijí pod jednou střechou spolu s jeho dvěma dětmi, začnou se Liv zdát velice prapodivné a strašidelné sny, ve kterých jde občas o život. Jenomže co když to nejsou jen sny, co když se všechny jejich události stávají skutečností...?

"Nikde nepoznáš člověka líp
a nikde se nedozvíš víc o jeho slabostech a tajemstvích
než v jeho snech."

Čtení knih Kerstin Gier je neskutečná zábava. Myslím, že jsem se kromě Lewise Carrolla ještě nesetkala s autorem s takovým množstvím fantazie, jako má ona. Její knihy jsou barvité, dobrodružné a nesmírně sladké. Je v nich možné prakticky cokoliv. A to mě hrozně baví. Kerstin Gier mě vždycky překvapí a potěší. Líbí se mi také, s jakou láskou se věnuje svým hrdinům, kteří jsou stejně nepředvídatelní a originální jako děj jejích příběhů. Její první knižní série Drahokamy o cestování v čase patří mezi mé vůbec nejmilejší. Mohla bych ji číst pořád dokola a stejně pak na mě vždycky dolehne smutek, když se ocitnu na jejím konci. Proto mám obrovskou radost, že se autorka pustila do další série, ve které se tentokrát věnuje snění. Nemyslím, že by mohla Drahokamy něčím předčít, protože tyhle knihy jsou pro mě zkrátka srdcovou záležitostí, ale stejně jako od těchto bylo i od První stříbrné knihy snů nemožné se odtrhnout. Prostě pravá Kerstin Gier.
 
První stříbrná kniha snů je akční od začátku do konce, čtenář nemá šanci si během čtení na chvilku odpočnout; pořád se něco děje a to jej nutí číst dál. Obzvláště se mi pak líbila rozmanitost děje; hlavní hrdinka Liv řeší problémy se svou ztřeštěnou matkou, nastupuje do nové školy, věnuje se své mladší sestře, poprvé se zamiluje, nastěhuje se do nového domu a získá dva nové sourozence, stává se středem zájmu středoškolských drbů, ve snu navštěvuje své blízké, snaží se odhalit neblahé tajemství svých nových kamarádů a v neposlední řadě se chystá na velkolepý školní ples. Vyprávění Kerstin Gier je opravdu hodně bohaté a každý si v něm najde to své. Oceňuji také to, že v jejích knihách se vše netočí pouze kolem hlavních hrdinů, je tam i spousta vedlejších, avšak neméně zajímavých postav, které jsem si okamžitě zamilovala a těším se na další vývoj jejich osudů.

Určitě se do této knihy musíte pustit, pokud jste stejně tak jako já nadšeným fanouškem série Drahokamy. Snivý příběh Liv vám připomene, proč tak moc milujeme knihy Kerstin Gier. Její příběhy mě vždy vrátí v čase do hořkosladkých školních let a já s nimi ráda vzpomínám na tohle kouzelné období s docela jinými starostmi. Obdivuji, jak autorka mladistvě píše a jak skvěle se umí vcítit do svých postav. Ona je prostě úžasná. Právě tak jako její knihy, za které jsem jí tolik vděčná, neboť mám díky nim pocit, že svět je občas velice magickým místem...
 
Hodnocení: 5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku knihy mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví Megaknihy.cz. Knihu si na jeho stránkách můžete zakoupit právě zde.

Comments

  1. skvely fotky, to obdivuju :-D

    ReplyDelete
  2. Překrásné fotky. Tuto knihu jsem ještě nečetla, ale určitě si ji koupím. :)

    ReplyDelete
  3. Nádherná recenze! Je znát, že jsi z té knihy a samotné autorky opravdu unešená. Těším se až si tuto knihu přečtu taky. :)

    ReplyDelete

Post a Comment