Barnes & Noble Leatherbound Classics

Od doby, co jsem založila tento blog se ze mně stala vyložená sběratelka knih. Do své knihovny jsem přidala nespočet paperbacků i vázaných knih, zakoupených v kamenných či internetových knihkupectvích, nebo nalezených v nejrůznějších antikvariátech. Některé jsem získala za pár korun, jiné se staly investicí, které nyní zdobí značnou část mojí knihovny. Mnohé knižní edice z mé sbírky jsou tak krásné a propracované, že jsem se rozhodla jim věnovat celou rubriku, v rámci které vám tyto knihy představím...

Mojí největší chloubou jsou zcela jistě klasická díla vázaná v kůži od Barnes & Noble a právě těmi začnu. Když jsem poprvé spatřila zářící a zdobené svazky se zlatou ražbou a barevnými ořezy stran, okamžitě jsem se do nich zamilovala. Dlouho jsem si nemohla žádnou z nich dovolit, ale začátkem tohoto roku jsem konečně do své sbírky přidala první kousky. Tyto knihy jsou ztělesněním extravagance a velkoleposti. Mým snem by bylo vystavět z nich celou knihovnu a při každé příležitosti přejet špičky prstů po perforovaných hřbetech hlásajících jména těch největších spisovatelů. Když knihu z této edice otevřete, ovane vás čistá kožená vůně a pevná vazba vydá specifické lupnutí. Vaše srdce a mysl se zatetelí a oči spatří tu nejkrásnější předsádku připomínající pohled do kaleidoskopu. Se zatajeným dechem listujete kvalitním papírem na začátek kapitoly, kterou zdobí půvabně vykreslená iniciála. A právě v té chvíli se ponoříte do zcela jiného světa plného dobrodružství, ze kterého budete později jen neradi vystupovat ven.

V sérii Barnes & Noble Leatherbound Classics narazíte na tři formáty knih - samostatné romány, pohádkové příběhy a kolekce několika děl -, které jsou rozlišeny velikostí a výškou a také různorodým grafickým zpracováním. Kompletní sortiment si můžete prohlédnout na stránkách barnesandnoble.com.

Comments

  1. Opravdu krásné knihy. Tak už vím, co budu chtít pod stromeček. :-)

    ReplyDelete
  2. To je nádhera,proč to neni i cz :-(

    ReplyDelete
  3. V rámci toho, že "zvířata nejím ani nenosím", jsou pro mě zapovězená i takováhle vydání. Ale musím říct, že se na to kouká doopravdy krásně a moc se mi líbí, jak o tom píšeš, úplně z toho sálá ta radost, jakou z knih máš, moc ti je přeju :)

    ReplyDelete
  4. Tyhle knihy jsou opravdu překrásné. Doufám, že se ke mně časem také nějaká dostane. :-)

    ReplyDelete
  5. Tahle edice je opravdu nádherná a úchvatná a dalo by se použít nesčetně opěvujících přívlastků, ale tys to prostě napsala moc hezky, nevěděla jsem, že dokážeš knihy tak poeticky a láskyplně opěvovat! :-) Mám ráda knihy, ze kterých dýchá život. A z těchhle dýchá.. :)

    ReplyDelete
  6. Sú naozaj krásne, keby som ich dokázala zvládnuť čítať v angličtine, tak by som si možno k sviatkom nejakú kúpila... Veľmi by som však teraz chcela aspoň tú so všetkými dielmi Kroník Narnie, pretože tam by som si zatiaľ mohla aspoň obzerať ilustrácie :) ale práve tú na Martinuse a inde nemajú...

    ReplyDelete
  7. :) Tie kožené vydania sú krásne a tak luxusné :) :) Musí to byť radosť čítať a hlavne pýšiť sa takými klenotmi v knižnici. Veľká škoda pre mňa, že by som ich v angličtine nedokázala čítať, aj keď motivácia k zlepšeniu jazyka je to veľmi dobrá :) :)

    ReplyDelete
  8. Překrásné knihy a skvělé fotografie. :)

    ReplyDelete

Post a Comment