everyday post| When The Evenings Are Long

Jsem nesmírně unavená z těchto horkých dnů. Dokonce i čtení a focení je teď vyčerpávající. Nechápejte mě špatně, já miluji léto, ale takhle horké počasí by mělo být trávené někde u moře a ne ve městě. Jen myšlenka na podzim mě teď dokáže osvěžit. Na druhou stranu si opravdu užívám ty dlouhé letní večery. Jsou tak inspirující a krásné. Řekla bych, že srpen je  mým vůbec nejoblíbenějším oobdobím v roce právě kvůli záplavě zlaté barvy a tolika překrásných kvetoucích rostlin. Romantika je zkrátka ve vzduchu a snad právě proto jsem v těchto dnech našla zálibu ve čtení poezie. Pustila jsem se do knihy od Penguin Classics s milostnými dopisy a básněmi, které napsal John Keats. Kniha So Bright and Delicate zachycuje jeho velkou lásku k Fanny Brawnové a je opravdu působivá a nádherná. Do jeho slov jsem se naprosto zamilovala a z očí mi začnou stékat slzy, kdykoliv se do nich začtu...

"I almost wish we were butterflies and liv'd but three summer days - three such days with you I could fill with more delight than fifty common years could ever contain."

I am really tired of these incredibly hot days. Even reading and taking photos is debilitating now. Do not get me wrong, I love summer, but such hot weather is meant to be spent by sea, and not in the city. Only the thought of autumn can refresh me now. On the other hand I adore these long summery evenings. They are so inpiring and beautiful. I would say that August is my all time favourite season of the year because of the gold colour and so many gorgeous blooming flowers. Romance is just in the air and maybe that is the reason why I found fondness in reading poetry. I have started a book by Penguin Classics with love letters and poems by John Keats. So Bright and Delicate is capturing his great love to Fanny Brawn and it is really compelling and wonderful. I fell in love with his words and the tears start flow from my eyes whenever I read them...

Drawing inspiration from beautiful houses along the long evening walks...
I have added a touch of redness to my hair...
Wearing the nude grey nails in these days...
Reading compelling poetry...
This beautiful book is my companion for every single day by now...
Love my vintage sunglasses...

Comments

  1. Já taky miluji léto, ale když je tak vedro, že jen vyjít před dům znamená zpotit se jako po nějakém cvičení, pak se opravdu modlím za trochu nižší teploty. :) Na druhou stranu souhlasím, že letní večery jsou skvělé. My obvykle sedáváme s rodinou v altánku za domem i dlouho po setmění. :)
    Pěkné fotky! ;)

    ReplyDelete
  2. Máš nádhernou barvu vlasů - hrozně Ti sluší! :)

    Také mám léto ráda, ale poslední dny je toho vedra už opravdu až moc. Pomalu ani na čtení nemám sílu. A Keatsova kniha mě moc zaujala - děkuji za skvělý tip :)

    ReplyDelete
  3. Moc Ti to tady sluší, máš jedinečný styl, a ty nové vlasy jsou tak pěkné! Poezii mám také velice ráda, ale tuto knihu jsem ještě nečetla...děkuji za skvělý tip :-)

    ReplyDelete
  4. Na tých fotkách Ti to veľmi pristane :) Ja síce na poéziu nie som, ale máš pravdu, že leto a romantika zapadajúceho horúceho slnka sú na ňu ako stvorené.

    ReplyDelete
  5. Červená vo vlasoch ti pristane :)

    ReplyDelete
  6. Souhlasím s Tebou. Přála bych si, aby už začalo pršet, protože déšť příroda už vážně potřebuje. Jinak Ti to Verunko strašně moc sluší! :-)

    ReplyDelete
  7. Anonymous7/8/15 14:20

    Při naši diskuzi jsem opomněl zmínit tuto nevýhodu města, ale popravdě ... u nás je dnes asi nejlépe ve sklepě s kelímkem domácí šťávy :)

    ReplyDelete
  8. ty jsi tak nadherna nadherna NADHERNA !!!! <3

    ReplyDelete

Post a Comment