everyday post| In Early Autumn

Even though I just love Spring and Summer, Autumn is becoming my absolute favorite season ever. I call it A Period of Reading because that's what this season is all about, am I right? I am a huge coffee and tea lover. But not only that, I actually love every hot beverage you can even imagine. And because of that I drink a lot of hot cups in these days. This breezy, cosy, sweetly odorousy weather reminds me a soirée. I am capable to fall in love with every single moment and I feel so happy all the time. I pamper myself with a new black brassiere and a long burgundy pleated skirt which you will see in some other outfit post later. I enjoy the beautiful flowers all around the house as well as the Autumn activities which include baking. I usually bake an apple pie which is my all time favorite, but since I do not have a lot of time for now, I bake at least some cupcakes for bring a nice atmosphere and a good flavour to our home... It would be nice if you would write to me in the comment section how do you spend these days...

***

Přestože zbožňuji jaro a léto, podzim se postupně stává mým vůbec nejmilejším obdobím. Nazývám ho obdobím čtení, neboť právě o tom celá tahle sezóna je, nemám pravdu? Jsem velkým milovníkem čaje a kávy, ale nejenom toho, ve skutečnosti miluji každý horký nápoj, jaký si jen dovedete představit. A proto v těchto dnech piji spoustu horkých šálků. Toto svěží, útulné, sladce voňavé období mi připomíná večírek. Jsem schopná zamilovat se do každého okamžiku a pořád se cítím šťastná. Rozmazluji se novou černou podprsenkou a dlouhou vínově červenou plisovanou sukní, kterou uvidíte v nějakém pozdějším outfitovém příspěvku. Užívám si krásných květin všude kolem našeho domu a stejně tak podzimních aktivit, mezi které patří i pečení. Většinou v tomhle období peču jablkový koláč, který je můj vůbec nejoblíbenější, ale protože teď nemám zrovna moc času, dala jsem se do pečení cupcakes, abych vnesla alespoň trochu příjemné atmosféry a vůně do našeho domova... Byo by velmi milé, kdybyste mi do komentářů napsali, jak trávíte své dny vy...

At café with my mum. This macaroon had had a black tea flavour...
Beautiful flowers in front of our entrance door...
Enjoying fresh baguette with a piece of cheese...
Caffé latte at my favourite place...
Bagel with smoked salmon...
Comfy at home...
Blueberry mousse...
I just can't wait to wear these boots from my dad again. Love them...
Beautiful cosmos flower in our garden...
Homemade vanilla cupcakes with pink mascarpone frosting...
I adore my new ballerinas shoes really a lot...

Comments

  1. Krasne fotky! Objevila jsem Tvuj blog teprve nedavno, ale uz jsem se stala naprosto zavislou :) Jsi velka inspirace. Uzivej si krasny podzim, take ho vnimam jako takove "cteci obdobi", takze preji spoustu krasnych prectenych slov :) Mej se krasne.
    K

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem moc ráda. Doufám, že se Ti tu bude líbit i nadále. Děkuji Ti za moc milý komenrář... :-) Také se měj krásně! :-)

      Delete
  2. Ty dortíky jsou naprosto luxusní :)) Hrozně se mi líbí ty stříbrné košíčky, musím sehnat :) No ale nejvíc mne nadchla fotka těch bačkor ♥ Odkud je máš Verunko? Chci taky :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, Kristýnko. Ty košíčky už jsou staré, doma jsem našla jen pár posledních kousků. Bohužel už ani nevím, kde jsem je sehnala. A ty bačkory jsou z Lindexu. Jsou naprosto super. A byly neuvěřitelně levné. Doporučuji. :-)

      Delete
    2. Moc děkuji, podívám se :)

      Delete
  3. Ach bože... tvoje fotky sú neskutočne krásne ❤! Milujem tvoj blog. Každým článkom stále viac a viac :).

    ReplyDelete
  4. Podzim je úplně nejlepší. Nesnášim léto a vedra. Když je sychravo a pod mrakem, jsem úplně ve svém živlu. Miluju všechno kolem - horké čaje, barevné listí, teplé svetry, čtení pod dekou, pečení, atmosféru...

    Jinak jak tě sleduju tady, na fb i instagramu, máš opravdu krásné fotky a působíš fajn a inspirativně. Někdy bych tě ráda poznala. :)

    ReplyDelete
  5. I love your posts and your style :-) And the black push up is really beautiful...it´s from Intimissi shop or not? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. And I love your style and posts, Kristy. :-) I really like to shop in Intimissimi, but this one is from Lindex. :-)

      Delete
  6. Achjo ty tvoje uzasny fotky :)

    ReplyDelete
  7. Pečeš krásné cupcaky! Snažím se nahnat čas na čtení teď, dokud ještě nemám školu. Podzim většinou beru jako nutnou překážku před zimou... I když se samozřejmě těším, až si vezmu některé svoje oblíbené svetry nebo boty. Jsem ale vyloženě letní člověk :)

    ReplyDelete
  8. opet bombasticky fotky :-O

    ReplyDelete
  9. Podzim je asi mé nejmilovanější období. Miluji krásně zbarvené listy, vůni vzduchu, ranní mlhy a celkově celou atmosféru podzimu :). Už mě zachvátila i podzimní mánie a dnes jsem zdobila svůj pokoj do podzimních barev :).

    Krásné fotky :).

    ReplyDelete
  10. Leto je pro me moc uspechane, rozcestovane a unavene. Podzim pro me zacina zacatkem skoly pro kluky, kdy se opet nasadi pevny rad a pravidla, coz ve me vyvola zklidneni a ja opet zasedam k pleteni a ke knizkam.

    ReplyDelete
  11. Překrásné fotografie jako vždy. Radost se jimi pokochat :)

    ReplyDelete
  12. Nadherny fotky, celej tenhle Tvuj prostor je tak milej a utulnej:) My jsme cely dny venku a sbirame listi, kastany, orechy a jabka, pak se vratime promrzli domu a koukame na pohadky nebo stavime kominy z lega. Takova materska klasika:D uzivej si podzim a tesim se na dalsi clanky:)

    ReplyDelete

Post a Comment