Theme on Saturday #30| My Jane Austen Collection

I don't even know how it has started. I was in the middle of the proces till I realized that I have began to collect Jane Austen's books. It might seem that there is not so much to gather since Jane Austen wrote only six novels and some unfinished stories but there are also books inspired by Jane Austen and then books about Jane Austen et cetera et cetera. So you can believe me when I say that you can spend your whole life by amplifying your own collection...

I own every single novel written by Jane Austen in paperback as well as in hardback version. Then I have a massive edition that contains all of Jane Austen's work in it. And four of her novels I also have in a flipback edition which I really love. The vast majority of my collection of Jane Austen's books is in English because in this case I prefer the original language. But still, I do own Pride & Prejudice and Northanger Abbey in the Czech language as well, even though I have not read them in the translated versions, actually.

Because I am a big fan of modern re-tellings, I have lots of them as well. My all time favorites are The Jane Austen Book Club by Karen Joy FowlerAustenland by Shannon Hale and Persuaded by Misty Dawn Pulsipher which I have read recently. I also really like Me and Mr. Darcy by Alexandra Potter which is very amusing story. And I would definitely recommend First Impressions by Charlie Lovett if you would like to read more about Jane Austen's "backstage".

A few days ago I published this post by mistake and did not notice it until the next morning. However, this contribution had not been completed yet by that time so I deleted it. But today I am finally here with the final and intended version. And I hope you'll enjoy it... Okay, that would be for the introduction. Now let's move on to the photos in which you can see the actual books.

"I declare after all there is no enjoyment like reading! How much sooner one tires of any thing than of a book! When I have a house of my own, I shall be miserable if I have not an excellent library."
(Jane Austen)

Vlasně ani nevím, jak to všechno začalo. Byla jsem už dávno uprostřed, když jsem uvědomila, že jsem začala sbírat knihy Jane Austenové. Mohlo by se zdát, že tu není příliš mnoho ke sbírání, vezmeme-li v potaz, že Jane Austenová napsala pouze šest románů a několik nedokončených příběhů, jenomže pak tu jsou ještě knihy inspirovány Jane Austenovou a knihy o Jane Austenové a tak dále, a tak dále. Takže mi můžete věřit, když řeknu, že byste mohli strávit celý život pouhým rozšiřováním své vlastní sbírky.

Každý román Jane Austenové vlastním v brožované i vázané verzi. Potom mám masivní vydání, které obsahuje její kompletní dílo. A čtyři z jejích románů vlastním také v malé cestovní verzi zvané flipback, kterou opravdu zbožňuji. Převážnou část mé kolekce knih Jane Austenové vlastním v angličtině, neboť v tomto případě dávám přednost originálnímu jazyku. Přesto mám doma i české vydání Pýchy a předsudku a Northangerského opatství, i když jsem je v českém překladu vlastně nikdy nečetla.

Jelikož jsem velkou fanynkou moderních převyprávění, mám jich doma také velkou spoustu. Mými vůbec nejoblíbenějšími jsou The Jane Austen Book Club od Karen Joy FowlerAustenland od Shannon Hale a Persuaded od Misty Dawn Pulsipher, kterou jsem četla teprve nedávno. Také mám ráda knihu Já a pan Darcy od Alexandry Potter, což je velice úsměvný příběh. A určitě bych vám doporučila román První dojmy od Charlieho Lovetta, pokud byste rádi nahlédli do "zákulisí" Jane Austenové.

Před pár dny jsem tento příspěvek publikovala omylem a stačila jsem si toho všimnout až následujícího dne ráno. Ovšem tento příspěvek tou dobou ještě nebyl dokončen, takže jsem ho smazala. Dnes jsem tu ale s jeho konečnou a zamýšlenou verzí. A doufám, že se vám bude líbit... Dobře, to by bylo k úvodu, teď se už můžeme pustit do fotek, na kterých už můžete vidět samotné knihy.

My collection of Jane Austen's novels in hardbacks which is composed of many different editions...
Emma by Jane Austen published by Word Cloud Classics...
I love the endsheet of this beautiful book. Details like that make books so much unique...
The complete collection of Jane Austen's works in one edition by Barnes & Noble Leatherbound Classics...
Pride & Prejudice and Northanger Abbey by Penguin Clothbound Classics...
I made these gingerbreads according to the recipe from cookbook "Dinner with Mr Darcy"...
My collection of Jane Austen's novels in paperbacks by Wordsworth classics...
An illustration from Pride & Prejudice...
A beautiful cookbook Dinner with Mr Darcy which contains recipes inspired by Jane Austen...
Selected Letters from Jane Austen published by Oxford World's Classics...
Persuasion by Barnes & Noble Leatherbound Classics...
More posts about Jane Austen on this blog:

Comments

  1. Jé, to je pěkné. :) Já bych takhle někdy chtěla nasbírat různá vydání Harryho Pottera, mít z toho třeba jednu celou knihovničku, pořídit si to v mnoha jazycích, samozřejmě i přečíst a obohatit se tak a nezapomenout na příběh mého dětství... :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/10/15 21:01

    Na tenhle příspěvek jsem se moc těšila, ale... Chci víc! :D Nepřemýšlela jsi i o větším představení jednotlivých edic, co je to za typ, kdo to vydává nebo i třeba jak se Ti čte atd.? Která je Tvá nejoblíbenější?

    L.

    ReplyDelete
  3. ta knížka s recepty je tedy úchvatná :) ostatně, o tvojí slabosti k Jane Austen jsem se dočetla na blogu :) Bo ho mám celý pročtený :D A má nádherné knihy, některé ty edice jsou fakt skvostné :)

    ReplyDelete
  4. Byla jsem minulý týden v Paříži a samozřejmě jsem zavítala i do knihkupectví a tam v sekci anglických knih měli tyto tvé krásné edice! Chtěla jsem si nějakou samozřejmě domů odnést! Krásná vydání to jsou :-)

    ReplyDelete
  5. To je přímo božská sbírka! Ty knihy jsou nádherné, fotografie zrovna tak! Nechápu, proč se v těch krásných vazbách neprodávají i v češtině...?!

    ReplyDelete
  6. Bože, Verčo, opět krásný příspěvek s krásnýma fotkama. Jsi mě přiměla k tomu, abych si aspoň Jane Austen půjčila u nás v knihovně a konečně si ji taky přečetla. Jinak, co se týče knih s Austenovským tématem, tak jsem si oblíbila knihy Jak mi pan Darcy zlomil srdce a jak mi Jane Austenová zničila život obě od spisovatelky Beth Pattill... :-) Obě jsem přečetla na jeden zátah. :-) Takže ti je vřele doporučuji :-)

    ReplyDelete
  7. Jojo, přesně tohle jsem čekala, super :)
    L.

    ReplyDelete
  8. Odporucam aj Confessions of a Jane Austen Addict od Laurie Viera Rigler :-)

    EF

    ReplyDelete
  9. Verunko ta tvá vydání jsou tak krásná, že se snad konečně naučím pořádně anglicky, abych si je také mohla někdy pořídit. Úžasný článek a úžasné fotky! :)

    ReplyDelete

Post a Comment