My Favourite Bookshops In London #1


Hello lovely people,
today I am here with a new project which is dedicated to sharing my favourite London's bookshops with you. I remember that when I was going to London for the very first time, I spent a lot of time looking for bookish places to visit all over the internet. And to tell the truth, it wasn't really easy to draw some inspiration in this particular area. Consequently, I've decided to go ahead and prepare posts about my favourite bookshops in London. I would like to take it a bit more personally and share my views, photos and tips with you. I am going to show you places where you can get the most beautiful classic editions, places to go for coffee and something to eat, places where you can find second hand books in a very good quality, and places where the bookish atmosphere is the most thrilling. I hope you guys will find it interesting and inspirational, and hopefully my little guides will help you to find some precious books or some other people that enjoy reading as well...


"I am just a girl,
standing in front of a boy asking him to love her."
~Ana Scott

Alright, so today I would like to write about an iconic bookshop in Notting Hill. If you're planning to visit London for the very first time, you definitely must to come over because this bookshop retains its unique atmosphere even in these days and can charge your body and soul with new energy and inspiration. I love this place. I really do. You know, London is very bustling, hectic and stressful city and sometimes it is so difficult to find some place where you could just slow down and find your thoughts again. Every so often I even forget that I actually live in a city where my favourite films take place. It is very easy due to my every day life. So for reminding myself that exciting fact that I can walk on the concrete where Hugh Grant and Julie Roberts were walking, I always travel by Central Line to Notting Hill Gate and take a walk through Portobello Road from which I turn left on Blenheim Crescent where The Notting Hill Bookshop is. And there I just stroll between the bookshelves and indulge my time among books...

13 Blenheim Crescent
London W11 2EE

Comments

  1. To je dobrý nápad, dávat takhle tipy. Pořád doufám, že se do Londýna určitě ještě podívám, nejradši bych s mamkou, to bychom mohly chodit po památkách a prokládat to spoustou knihkupectví a tak, protože v tomhle jsme úplně stejné. :)
    Když jsem byla týden v Anglii, vždycky jsem se snažila podívat se do knihkupectví ve městech, která jsme navštěvovali. V Londýně jsme byli jen poslední den a já se na chvilku ztratila z hluku Trafalgaru do docela velkého knihkupectví. Bylas tam? Moc se mi tam líbilo, i když jsem si žádnou knížku nakonec neodnesla, nebylo moc času. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jasně, že jsem tam byla. Určitě myslíš jednu z poboček Waterstones. To bys měla vidět tu hlavní na Piccadilly. Páni, to je vážně ráj. Mám v plánu o ní taky brzy napsat... :-) Jistě budeš mít ještě spoustu příležitostí se do Londýna podívat a navštívit nejrůznější místa a knihkupectví... :-)

      Delete
  2. To je taková krása... Londýn je zkrátka můj sen. Už jen kvůli knihkupectvím a podobným místům s tak silnou atmosférou - která je ovšem taky naprosto precizně zprostředkovaná Tvými dokonalými fotkami, Verunko :)) Moc hezký článek a už se těším na další příspěvky z této kategorie. Báječný nápad na rubriku! ;)
    Děkuji za zpříjemnění dne a i Tobě přeji hezký den,
    K

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju mockrát za krásný komentář, jsem opravdu ráda, že se Ti mé fotky líbí. A doufám, že ti tyhle příspěvky přinesou nějakou inspiraci ve chvíli, kdy se do Londýna rozhodneš zavítat. Brzy se můžeš těšit na další... :-)
      Měj se krásně!

      Delete
  3. Nadhera, uz se budu opakovat ani nevim po kolikrate, ale opet uzasne fotky Verunko:-)

    ReplyDelete
  4. Úžasný nápad na články :) - moc se mi líbí Tvá originalita, co se týče právě námětů na články. O fotkách už ani není třeba mluvit, atmosféra z nich opravdu čiší. Londýn už jsem navštívila, a jak nesnáším města, tak tohle jsem si zamilovala. Brzy se ho chystám navštívit znovu - chtěla bych vyrazit na vlastní pěst, abych si tak mohla nerušeně vychutnat tu atmosféru (mimo jiné právě i v knihkupectvích, takže ti děkuji za tipy) :)
    Krásný den

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, děkuju, Hani. Jsem moc ráda, že se Ti mé nápady na články líbí. Snažím se dělat věci nově, aby blog bavil jak mě tak mé čtenáře a moc mě těší, že to funguje. Londýn má své jisté kouzlo, to je pravda, ale protože v něm žiji už čtvrtým měsícem sama, řekla bych, že člověk si ho přece jen víc užije ve společnosti. Je sice pravda, že pak není na knihkupectví nikdy tolik času, ale je větší zábava, když má člověk s kým své zážitky sdílet. Každopádně pokud někdy do Londýna vyrazíš, určitě mi dej vědět, mohly bychom zajít na kafčo... :-)

      Delete
    2. To je neodolatelná nabídla Veru a určitě bych jí někdy ráda využila. Připadáš mi jako nesmírně zajímavý člověk, kterého bych ráda poznala i osobně :)

      Delete

Post a Comment