12 Bookish Facts About Me

I've posted something like that in the past here. And I remember that it reaped some success by then. So I've decided to write down another bookish confessions about me. I've been always admitting that I am an odd kind of reader, and I think you will agree after reading this. Anyways, I hope you enjoy. And don't forget to disclose something about you in the comment section below. We can be odd together...

  1. The first book review I've ever posted on this blog was for Marcelo in the Real World by Francisco X. Stork and the first book I've ever read in English was Irises by the same author.
  2. I am willing to spend money for a desirable book instead of buying a lunch even if it means that I'll be starving till supper.
  3. I own four copies of Jane Eyre by Charlotte Brontë in English, three copies in Czech and one in Slovak language.
  4. I've tried to read Harry Potter by J. K. Rowling many times in Czech language but I've never been able to finish even the first book. But since I've started to read it in English, I fell in love with the whole series.
  5. My aunt had a dream about me working in a bookshop four years ago. And now I really have a job in a bookshop.
  6. I moved to London because I wanted to live in a city with hundreds of bookshops, in other words - in a city of books.
  7. I watch The Jane Austen Book Club every single month. And even though I've seen that movie countless times, I still laugh and cry at the same parts.
  8. Reading books helped me to heal my soul after struggling with anorexia.
  9. I intend to read every single book in Top 200 BBC Book List.
  10. I have a playlist full of piano songs on my YouTube chanel that I listen to when I feel lonely while reading books.
  11. Whether it sounds really silly - sometimes, when I am selling a book, it's really hard for me to part with it.
  12. This is very embarrassing, but I've got to admit that I've never read The Little Prince by Antoine de Saint-Exupéry, although I've tried to do that when I was a little.

Comments

  1. Jo, tyhle články s fakty mám ráda, poznávat blogery mě baví a jelikož jsi teď v Londýně, asi mi odpadá možnost, že tě poznám na nějakém sraze, kdybych se někdy odvážila do Brna, případně ty do Prahy. Nebo máš v plánu přijet například na Svět knihy? :)
    Mou první knížkou komplet v angličtině (jakože originál, ne zjednodušená verze nebo tak) bylo If I stay od Gayle Forman a fakt jsem se do toho zamilovala.
    Jsem ráda, že jsi nakonec tak jako tak propadla kouzlu Pottera a doufám, že i Malého prince časem zdoláš. :)
    A doufám, že budeš mít knihy v srdci navždy, protože ony ho opravdu naplňují tak, jako žádné jiné zájmy ne. :)

    ReplyDelete
  2. "Whether it sounds really silly - sometimes, when I am selling a book, it's really hard for me to part with it." Bože, Verunko, já Ti tak rozumím. Děkuji za tenhle článek a za to, že jsi nás - Tvoje čtenáře - nechala zase trošku nahlédnout do Tvého života a Tvojí duše. :)
    Posílám srdečné pozdravy do Tvého města knih <3

    ReplyDelete
  3. Děkuju mockrát za krásný komentář. Tvá slova mě vždy moc potěší. :-) Jsem tak ráda, že mi v tom bodě rozumíš. Já si vždycky připadám jako křeček, který by chtěl mít všechny knihy doma jen pro sebe, což není zrovna pěkný pocit. Ale vždycky se snažím nad sebou zvítězit a novým majitelům popřeji hezké chvíle u čtení, a nakonce mám i velkou radost z toho, že někoho zaujala ta samá kniha, co mně... :-)
    Ještě jednou děkuju a měj moc krásný den.

    ReplyDelete
  4. Krásný článek.
    Líbí se mi hlavně proto, že jsem ti skrz něj tak trošku blíž a zase jsem tě blíž poznala :)
    A už se určitě opakuju, ale tvoje fotky knížek prostě miluju ♥

    ReplyDelete
  5. Tohle je tak nádherný a upřímný článek. Jsme ráda, že jsi se s námi zase podělila o střípky z tvého soukromí :) Já na oplátku přihazuji jeden fakt, za který se zase stydím já - nikdy jsem nečetla Jane Eyre. Viděla jsem divadelní hru, ale knihu samotnou jsem ještě nečetla, přestože na mě čeká už x let na poličce. Musím to napravit! Tobě zase radím, pusť se do Malého prince - ty ho jistě doceníš, obsahuje tolik krásných myšlenek, že bys s tím vystačila na Beautifully written na hodně dlouhou dobu :)
    Měj se krásně!

    ReplyDelete
  6. I am french and i've never read The Little Prince too ... ;)
    @mathie36 on instagram

    ReplyDelete

Post a Comment