Mr. Boddington's Penguin Classics

I have been buying loads of books for many years but I have never considered myself as a book collector until I have actually bought a second (not to mention third or even fourth) copy of a book I have already had at home. So now I am not only a reader but also a book collector. I think that it's an inevitable process. If you like some book so much to read it for many times, you obviously would like to own this book in many different editions as well. At least, so it is with me. I just can't resist to buy my favourite book(s) for multiple times. I always find some reasonable argument to do it. For example, I need a paperback copy to travel with, then I need a harback version to take some relevant place in my bookshelf, and if there is a beautiful detailed edition, I need it simply for celebration this beautiful piece of literature. Well now, I have never denied that I might be addicted.

I am sure that most of you have already seen books from gorgeous edition by Mr. Boddington's Classics about which I would like to write in today's post. They are everything every reader's heart has ever throbbed for. They are colourful yet very elegant and stylish. They are durable but still very fine. And their splendid paper covers are smooth and delicate so it's really nice to feel them. You can find six of them out there (Jane Eyre, Wuthering Heights, Pride and Prejudice, Sense and Sensibility, Little Women and Alice's Adventures in Wonderland). But the thing is that they are exclusive limited edition and unfortunately, most of them already have been sold out. But I fortuitously encountered two of them in some local bookshops. So there is still some possibility to find them if you would keep your eyes open. Good luck.

Comments

  1. Nádherná vydání, nechápu, že si s tím v Čechách taky nedají trochu větší práci. Když člověk vidí takové krásné knihy, úplně Tě pak chápe v tom, že je zkrátka potřebuješ mít doma, třebaže už vlastníš jiná vydání...

    ReplyDelete
  2. No, mám sice některé knihy vícekrát, ale jako sběratel knih se považuji mimo jiné proto, že mám slabost pro kompletování edic. Třeba se mi podařilo získat celou Filmovou řadu od Academie. Když vidím nějakou knížku, která je ze stejné edice jako nějaká, co mám doma nebo si plánuji koupit a přečíst, mám nutkání pořídit i ji. Prostě proto, že to dobře vypadá. Jsem posedlá vzhledem své knihovničky a nesnáším třeba přístup rodičů, kteří sice také čtou, ale své knihovny moc neudržují a když je jednou dvakrát do roka uklidím, dlouho to nevydrží. A já mám bohužel malou knihovničku na to, abych si mohla zkompletovat vše, co bych ráda. Tak sbírám inspiraci a sním o velkých knihovnách. :D

    (A až se mi naskytne příležitost a finanční i prostorové prostředky, budu sbírat různá vydání Harryho Pottera v různých jazycích a tak. :D Takovou sbírku už jsem si začala tvořit ve chvíli, kdy se mi sešlo několik dílů každý v jiném vydání. :D)

    ReplyDelete
  3. To je krasa a uplne te chapu, ze je proste"potrebujes mit"ve sve knihovnicce :-)Preji krasnou nedeli.

    ReplyDelete
  4. Ježíš, ty jsou krásné! Já bych kupovala jako dívá, ale asi bych brzy zkrachovala...

    ReplyDelete
  5. Nádherná vydání! Je to opravdu škoda, že u nás se takhle krásné knihy nevydávají.

    ReplyDelete

Post a Comment