#FridayReads

Hello my dearest readers,
this weekend I won't be at work for which I am not that happy because I really love to be there, but at least I'll have some time to read. I have a couple of books on my nightstand I am reading currently and which I'd like to finish, if possible. And then I have this book called Portobello Road by Julian Mash for which I am especially excited. I was opening our bookshop on my birthday this past Wednesday, and since I've had no customers, I was just browsing through bookshelves and indulging my time. And I finally opened a book I've glimpsed at almost every day but never really got a chance to try to read a few lines. Well now, we are not supposed to read at work so don't tell anybody but I began to read and just couldn't stop until the first customer showed up. In the first chapter, the author describes his everyday life in the bookshop that has been an inspiration for the famous Notting Hill movie, and how much he loves to take a walk down the Portobello Road on the weekends when the sales stands fill the street. And I've had this enchanting feeling of something familiar while reading that because I was just sitting behing the till in that shop (even though it has a different name now) and I've taken that walk down the Portobello Road to get to work in the morning. And I've suddenly realized that I live my dream and that I'm gonna remember my twenty-fourth birthday forever. So I've bought that book and now I am looking forward to read more about this characteristic area of London... Tell me, what are you reading currently?

Comments

  1. Krásný pátek i tobě :-) Liberec je bohužel zatažený, upršený a eh...i usněžený...takže 1.apríl jako dělaný :-) Já jsem stále u Zimního moře, ale už dočítám a příští pátek budu mít v ruce konečně něco nového a jiného!Portobello road vypadá skvěle!Užívej volna a jak tak koukám, tak i sluníčka ;-) Safienka

    ReplyDelete
  2. Kniha vypadá fantasticky, tu bych si také rada přečetla. Ale v češtině asi ještě nevišla. Užijte si volno.

    ReplyDelete
  3. Veru, pokaždé, když čtu Tvoje příspěvky, jsem za Tebe strašně šťastná a připomenu si, že se člověk nemá vzdávat, nikdy, protože není nemožné splnit si svůj sen. Tvůj příběh je neuvěřitelný a inspirativní. A Tvoje slova jsou vždycky tak... bude to znít možná divně, ale... jsou pro mě zkrátka plná něhy, čistoty, upřímnosti, vděčnosti za to, co Ti život přinesl, i když se třeba ne vždy dařilo a nebylo to růžové... Je strašně příjemné takové vyprávění číst. Tak, to jsem si zase vylila srdce! :)) Už končím, Tobě přeji hezké čtení, klidný víkend a už se těším na další příspěvek! :)
    K

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ach ne, vubec to nezni hloupe. Naopak, nemohla bych najit krasnejsich slov od sve ctenarky. Dekuju Ti mockrat za vyjadreni takove naklonnosti a podpory. Ani nevis, jak moc to pro me znamena. A strasne me tesi, ze muj blog shledavas inspirativnim. Opravdu bych si prala, abys tomu tak bylo i nadale. :-) Krasny vikend plny skveleho cteni i Tobe. A jeste jednou moc dekuju. Jsi zlata... :-)

      Delete
  4. Právě jsem dočetla "The last letter from your lover" od Jojo Moyes. Zítra letím do Londýna a hned po výstavě v Royal Academy se nejvíc těším do knihkupectví! Letím s prázdným kufrem:-), abych si určitě mohla zpátky dovézt knížky.
    Vám Verunko moc fandím!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to je vážně úžasné. V londýně teď máme krásné počasí, tak věřím, že si výlet hezky užijete. Určitě se zajděte podívat do Waterstones na Piccadilly, Foyles na Charing Cross Road a pak taky do Daunt Books na Marylebone High Street. Jo a taky nevynechejte secondhand bookshopy na Leicester Square. Je jich tam spousta a můžete tam najít poklady... :-)

      Delete
    2. Děkuju za tipy! Do antikvariátů zamířím jako první :-) Nedávno jsem na zmínku o ulici s nimi narazila v beletrii, hned jsem si adresu běžela poznamenat.
      Do antikvariátů nakupovat a do knihkupectví se pokochat…

      Delete

Post a Comment