Jane Austen Book Haul

Since I've begun to read Jane Austen's novels I've become completely obsessed with her. Consequently, I've started to collect all books that are somehow connected with her. Last October I made a whole post about my Jane Austen Collection which you can find right here. But since then I've gathered some other books that I would like to share with you so here I am with my Jane Austen Book Haul.

Firstly, I completed my collection of Jane Austen's novels published by Penguin Clothbound Classics which I love entirely. They are just so beautiful and delicate that I can't get enough of them. Then I also bought a whole set in paperbacks by Vintage Classics because I adore their simple but sophisticated covers. Plus they are likeable small and therefore really handy.

I also bought some funny collectable things like Jane Austen Colouring Book or a little book called On Love & Romance that contains some of the best quotations of Jane Austen. And along with loads of Jane Austen fanfictions, I finaly managed to get my favourite film adaptation of Jane Austen which is Northanger Abbey.

Even though Jane Austen has become a cult and her works are acclaimed by many authors and readers, I think that there is still a big gap regarding blog posts about her. And that I would like to change. I want to write about her a little bit more on my blog and link novels of hers with my everyday life. I hope we could create a long and neverending discussion about her books on my blog and have fun with it...

Comments

  1. Vyzerajú prekrásne. Závisť! :3

    ReplyDelete
  2. Jů, Opatství Northanger je zatím taky moje nejoblíbenější filmové zpracování (ještě jsem neviděla a nečetla Mansfieldské opatství a Annu Elliotovou). Je úplně jiné, než ta ostatní a asi proto se mi tolik líbí. Opatství je takové hravé, veselé a pan Tilney je miláček. :)
    Jinak máš vskutku nádhernou sbírku! Vždycky se mi moc líbila ta v látce vázaná vydání, a když jsem byla v Londýně, chtěla jsem si tam alespoň jedno koupit, jenže by se mi nevešlo do kufru, letěla jsem pouze s palubním zavazadlem. :/
    Ovšem ty paperbackové verze vypadají také kouzelně. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je pravda, pan Tilney je pravděpodobně můj nejoblíbenější mužský hrdina z celé Austenové. Zmíněné Mansfieldské opatství a Anna Eliotová jsou krásné knihy, ale jejich hlavní hrdinové nejsou zrovna mými oblíbenci, ačkoli pro své chování mají asi své důvody, párkrát mě jejich jednání zklamalo. Nicméně se určitě podívej i na filmy. Tohle zpracování Anny Eliotové je asi nejlepší: http://www.csfd.cz/film/233445-vyznani-anny-elliotove/prehled/ A tohle zpracování Mansfieldského opatství není sice přesné, ale jako samostatný film se mi líbilo: http://www.csfd.cz/film/37999-mansfieldske-sidlo/prehled/ Děkuji ti mockrát za tvůj krásný komentář. Měj se moc hezky... :-)

      Delete
  3. To jsou nádherné výtisky :)

    ReplyDelete

Post a Comment