Autumn Book Stack

Hello dear readers,
I am here today to show you a pile of books that I bought for the upcoming months of cold weather. There's something exciting about buying books purposefully for the seasons. I do that all the time, for as much as I am a seasonal reader, I am also a seasonal book buyer. It might sound weird, but I just can't fathom to buy a Christmassy book in the middle of the summer and vice versa. So even though I probably won't be able to read all of the books I am about to show you during this year's autumn, I couldn't help buying them to the mere occasion of the season. Autumn is my time of the year when I read the most, so I am hoping to catch up with my reading challenge on Goodreads. I am a couple of books behind, but I am certain I'll reach my goal eventually, because my calendar is nice and clean for the rest of the year. It's mostly due to my having started to wear braces on my teeth. It's really inconvenient. My lips are all scratchy and my whole mouth aches terribly, so I am planning to stay at home and shut myself up in my room, surrounded by books, whenever possible. Books are the only cure for my current state. They help me to forget my physical discomfort and allow me to escape into another worlds in my mind. Let me know what are you guys reading at the moment and what new books have you added to your collections...

  • Frankenstein by Mary Shelley
  • Dracula by Bram Stoker
  • Great Expectations by Charles Dickens
  • Irish Ghost Stories Edited by David Stuart Davies
  • Les Misérables by Victor Hugo
  • The Complete Sherlock Holmes by Sir Arthur Conan Doyle
  • The Adventures of Huckleberry Finn and Other Novels by Mark Twain
  • Little House - The First Five Novels by Laura Ingalls Wilder
  • Jane Austen at Home by Lucy Worsley
  • The Book of Lost Things by John Connolly
  • The Spiderwick Chronicles by Tony Diterlizzi & Holly Black
  • The Master and Margarita by Mikheil Bulgakov
  • The Hunger Games - Camouflage Edition by Suzanne Collins
  • Anne of Green Gables by L. M. Montgomery

Comments

  1. Gosh...I mean...I'm speachless...So beautiful...
    Pardon za takový výkřik do tmy, ale i já mám někdy pocit, že to angličtina prostě vyjadřuje lépe - možná proto, že (zejména) Amíci jsou prostě over excited of everything :D, takže na úžas mají vhodná slova :)
    Nádherné kousky sis pořídila a opravdu jsou esencí podzimu, některé mám doma a ráda bych je v tomto období taky přečetla, nejvýše je na mém TBR určitě Frankenstein, ale třeba můj oblíbenec Sherlock je na tohle období taky ideální :)
    Mě čekají nějaké recenzní kousky, nejvíce se těším na Hračkáče, pak tu mám připravené třeba Jezero od Biancy Bellové nebo Slepou mapu od Aleny Mornštajnové, na kterou se opravdu moc těším :)
    Měj se nádhreně, Verů :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Hani, děkuju ti mockrát za krásný komentář. Máš určitě pravdu s tím, že v angličtině se dá spoustu věcí vyjádřit lépe, nebo přinejmenším s použitím méně slov. Čestina je celá o opisování a zdlouhavém vysvětlování, kdežto angličtina je úderná a trefná, což na ní mám moc ráda. Když je něco pravdivého vystiženo ve větě o pár slovech, naskočí mi z toho vždycky husí kůže. A to se mi při čtení v češtině pravda moc nestávalo. Zato v angličtině velice často... :-) Frankensteina si taky určitě plánuji přečíst ještě letos. Měla jsem ho na TBR už několik posledních podzimů, tak doufám, že tentokrát už mi to vyjde. A stejně tak Sherlocka bych opravdu ráda vyzkoušela. Věřím, že je na podzim ideální. :-) Děkuju moc taky za tvé tipy na české knihy. Už dlouho se plánuji ke čtení v češtině alespoň sem tam vrátit, ale stejně vždycky nakonec sáhnu po knize v angličtině. Asi si budu muset znovu přečíst Romeo, Julie a tma, abych se do toho znovu dostala s mojí oblíbenou knihou... :-) Tak hezké čtení a měj se moc krásně. :-)

      Delete
  2. Nevedela som sa dočkať na akýkoľvek nový článok na tvojom blogu. Musím priznať, že už pár dní som niekoľkokrát za deň sledovala, či nepribudol alebo tak :D... Aj keď samozrejme chápem, že ono to zaberá viac času, než si mnohí ľudia myslia a tak chápem, že pridávať články, tak často, ako by sme chceli nie je vždy jednoduché.
    Nádherné fotky! Neviem sa vynadívať na všetky tie krásne obálky a vydania. Myslím, že môj wishlist bude opäť o niečo plnší :). Prajem ti skoré uzdravenie a pekné čítacie chvíle :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji mockrát za tvůj milý komentář, Kristy. Opravdu mě nesmírně těší, že zůstáváš i nadále věrným čtenářem mého blogu, ačkoli nepřispívám tak často, jak bych si sama přála. Ta rovnátka mě dost vyvedla z konceptu a neměla jsem čas se blogu věnovat, ale teď se to zase doufám spraví a článků bude více... :-) Tak ještě jednou moc děkuji za podporu a měj se moc krásně... :-)

      Delete

Post a Comment