"Ah, September! You are the doorway to the season that awakens my soul..." ~ Peggy Toney Horton

That quote is speaking directly to my heart. I am so happy that September has finally arrived and I can leave all my summer blues behind. I am ready for my favourite season, and I've started it with a lovely book, called Don't You Forget About Me by Mhairi McFarlane. It's delishiously funny and romantic. Just what I needed. I read twelve chick-lit novels in August, but I am still not quite ready to move on from this genre as of yet. So this is my bridge book, from which I would like to move on to Northanger Abbey by Jane Austen. I like to make an effort to read at least one Jane Austen book every year. And since the weather is getting quite gloomy already, what better book there is to read than Northanger Abbey, right? And after that I want to check out this new fantasy novel Spin the Dawn by Elizabeth Lim, which looks super cool. I am not making any other reading plans, though, because there is a Contemporaryathon happenning at the end of the month, which I would love to participate in. Ah, it all makes me so excited. I can already tell that it's gonna be a great month. We still have a lot of work to do on the library, but there is a high chance for us to finish it by the end of the month. So here's to hoping. I still can't believe it's actually happening. I'm so incredibly grateful for that... This month, I should also make it a priority to go for a walk to the forrest more often to gain some energy and inspiration. I actually bought a new coat today, so that should make me coerce to do it...

I hope you guys are having a wonderful time. Let me know what are you planning on doing this month and we can have a chat in the comment section down bellow...

Comments

  1. Taky mám radost, že už konečně dorazilo září a s ním chladnější počasí! Nesnáším vedra. Docela jsi mě navnadila s tím Northanger Abbey, ještě jsem ho nečetla. Fotky překrásné jako vždy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju mockrát za milý komentár. Přeji ti, ať si na Northanger Abbey najdeš tento měsíc čas. Tu knihu Určitě nebudeš litovat. Tu knihu nejde nemilovat... :-)

      Delete
  2. Aj keď mi je vždy ľúto, ako sa spolu so septembrom vracia aj škola a všetky únavné povinnosti... zároveň som vždy šťastná z príchodu jesene a obdobia, ktoré nastáva. Všetko je na jeseň akosi krajšie a osobnejšie. Počasie je síce chladnejšie, no milujem ten moment, keď sa človek vráti do tepla domova a uvarí si šálku čaju, alebo keď si číta, zatiaľ čo vonku fúka vietor. Sú to samé maličkosti, no vždy ma vedia veľmi potešiť :). Maj sa krásne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju za komentář, milá Kristy. Krásně jsi to vystihla. Na podzim je všechno mnohem krásnější. Tak si ho užij a měj se moc krásně... :-)

      Delete
  3. Já mám v září konečně prázdniny, celé léto jsem pracovala, tak teď si můžu konečně před začátkem semestru trochu odpočinout a snad to bude i příležitost pro objevování krásných knih. :) Nádherné fotky :) Měj se krásně. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Vlasti. To je skvělé, že ti začaly prázdniny. Věřím, že pro tebe bude krásný měsíc, na který budeš ráda vzpomínat. Pořádně si ho užij. Měj se krásně a opatruj se... :-)

      Delete

Post a Comment