Lately

Hello dear readers,
I hope you're doing well. I'm here today with a few pictures capturing the atmosphere around my home library during the past days. It's very disturbing to look out the window and see people pasing with masks covering their faces, but with the walls of our house very little has changed since the world was taken by the virus. Never have I ever been more grateful for our spacious rooms and garden as spending time in them doesn't feel like lockdown whatsoever. My heart goes to all of the people who have been impacted the most by the disease, but I'm very hopefull that everything will be allright eventually. In the meantime, we just have to be there for each other and make the most of our current circumstances...
As well as everybody else, I've been filling my days mostly by reading and listening to audiobooks (I have also started sharing more pictures on my instagram account, so if you're interested, you can follow me there for more updates). But during the last couple of days, I've been slowly but surely slipping into a reading slump, which was mostly caused by the types of books I were reading. I was lacking diversity in my reading, I think, so I decided to simply abondon all of my current reads for now and choose something randomly. The book I reached for in the end was The Screaming Staircase, the first book in the Lockwood & Co. series, by Jonathan Stroud. It was an excellent choice, because I'm starting to feel excited for the reading again. It's very atmospheric and delightfully funny. Just what I needed...

Please let me know how are you all doing and what books keep you company nowadays...? I can't wait to hear from you...

Comments

  1. Vždy keď čítam tvoje články mám pocit akoby som sa na chvíľku ocitla v inom svete. Preto sa teším a ďakujem, že som sa mohla opäť potešiť pri tvojich krásnych fotkách a milých slovách... Tieto dni sú ťažké, no prajem ti veľa síl a dobrých kníh, s ktorými ti čas ubehne príjemnejšie :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju ti mockrát, milá Kristy, za krásný komentář a povzbudivá slova. Moc mě těší, že na tebe mají mé příspěvky takový účinek. Víc bych si nemohla přát. :-) Doufám, že se tobě i tvým blízkým daří dobře. Věřím, že situace se brzy spraví a svět se pomalu vrátí do normálu, a snad i o něco silnější... Měj se moc krásně a dávej na sebe pozor. :-)

      Delete
  2. Your photos are stunning as always! I'm completely captivated by your room, it looks like from pages of Pride and prejudice. I haven't been reading so much lately, because I still have a lot of work, as I teach online. And I have been quite busy with my little puppy as well. But I've started reading Anna of Kleve: Queen of secrets by Alison Weir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much for your lovely comment. It made my day! :-) I was definitely inspired by Jane Austen's novels when furnishing and decorating my library. It's not fully complete yet, but once I will have finished all the things I have in mind, I will most definitely make a post about the room and how I went about realizing everything. Hope that's something that will interest you... :-) I would say make time to spend with your puppy, books are patient and they'll wait for you. :-) Thank you for sharing your current read with me. I'll look into it, as it sounds like a good book...

      Delete
  3. Jsem ráda, že teď máš aspoň čas víc číst, víc fotit, a hlavně, že jsi s rodinou a v bezpečí. :) Tvoje fotky jsou vždycky takové prozářené a plné optimismu, díky za to! :)
    Já jsem ve čtecí krizi tak nějak už pár měsíců - nejdřív jsem začala číst knížku, kterou jsem ani nedočetla, a teď už dva měsíce čtu Chrám Matky Boží v Paříži. Je to sice hezké, ale přečtu většinou pár stránek najednou a pak se k tomu třeba celý týden nedostanu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju mockrát, milá Vlasti. Tvůj komentář mi udělal velkou radost... Doufám, že i ty a tvoji blízcí jsou v pořádku a bezpečí. Musíme vydržet... Já jsem právě včera dokončila zmíněnou sérii od Jonathana Strouda a bylo to tak perfektní, že jsem teď zvou spadla do čtecí krize, protože nechci číst nic jiného. Určitě doporučuji. Jeho knihy se čtou jako po másle... :-) Měj se moc krásně a děkuji za milá slova.

      Delete
  4. Miluji tvůj styl. Tu eleganci, nádherné fotky, světlé barvy, květiny...
    Vždy mi jen pohled na jedinou fotku hned zlepší náladu. V této době se mám celkem dobře. Jde to. Hlavně se pro mě karanténou nic moc nezměnilo, jelikož jsem nemocná a tak jsem již přes rok zavřená s knihami doma.
    Nechceš někdy napsat článek s nějakými pečícími recepty? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji mockrát za krásný komentář. Moc mě těší, že na tebe mé fotky mají takový účinek. To je vážně skvělé... :-) Moc mě mrzí, že jsi nemocná. Přeji, ať se vše dá brzy do pořádku. Ještěže knihy jsou tak úžasnými společníky v podobných chvílích, že? :-) Moc děkuji za zájem o další recepty. Určitě se pokusím nějaké připravit. Peču skoro každý den, ale většinou jen z toho, co najdu doma, takže to nejsou žádné speciality. Ale napadá mě pár dobrot, o které bych se tu mohla podělit. Děkuji za inspiraci... :-)

      Delete

Post a Comment