The Remains of Autumn

 


Hello everyone,

I am here today with some last autumnal photos I captured recently. I am more than ready to start the Christmas season, but we're still working on my bedroom, so I can't start with the decoring just yet. I am drinking a Christmas tea while writing this post, though. And I might have already decorated my miniature Christmas tree, becuase that one doesn't take up any space. I also watch a Hallmark Christmas movie nearly every evening, so my Christmas spirits are super high already...

It's hard for me to concentrate on reading these days due to the reconstruction, which is a very loud and energy draining process. So I mainly listen to audiobooks before I go to bed. But I also read stories from a Jane Eyre inspired anthology, called Reader, I married Him and edited by Tracy Chevalier, whenever I get a chance. It's super atmospheric read, absolutely perfect for the last days of autumn...

What are you currently reading? Have you already started with your Christmas decorating?


Comments

  1. Krásný den, milá Veroniko, u nás právě napadl první sníh, takže pro mě začala zima, ale do adventu je pro mě ještě daleko. Asi je to tím, že v naší rodině slavíme do konce listopadu ještě dvoje narozeniny, 30. listopadu si připomínám narozeniny svojí oblíbené dětské spisovatelky L. M. Montgomeryové (mám radost, že pokračování Anny ze Zeleného domu vychází teď i v češtině), no a teprve potom mi dojde, že advent už je tu. :-) Ráda si tou dobou čtu v knížce o tradicích a životě za starých časů od Aleny Vondruškové, která mi umocňuje tu sváteční atmosféru. Díky ní jsem si uvědomila, že vlastně vnímáme Vánoce jenom jako tři dny v prosinci, ale Vánoce, neboli dvanáct svatých nocí, trvají od 25. prosince do 6. ledna. ... Opět obdivuji tvé fotky, tvoje čtení a psaní v angličtině i to, jak si umíš užít sváteční i všední dny. Lenu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji mockrát za nádherný komentář, milá Lenu. Naprosto jsi mi s ním vytvořila den a krásnou atmosféru. Jsem moc ráda, že máme lásku k L. M. Montgomery společnou. Zrovna dneska jsem u ranní kávy přemýšlela, že se musím brzy pustit do některých z jejích dalších románů, které jsem ještě nikdy nečetla. Napsala toho tolik, že doufám, že ještě několik let budu mít potěšení z objevování nových příběhů. Tvoje tradice čtení o vánočních svátcích je naprosto úžasná. Souhlasím, že není nic lepšího než se naladit na tu správnou sváteční vlnu tím správným čtením. :-) Přeji spoustu krásných chvil do konce listopadu a ať se všechny narozeninové oslavy vyvedou přesně podle přání... A ještě jednou mockrát děkuju za Tvoje milá a povzbudivá slova. Moc mě potěšila... Měj se moc krásně a opatruj se. :-)

      Delete
    2. Anonymous4/12/20 17:40

      Já děkuji Tobě za krásný komentář. Také bych si ráda přečetla další knihy od LMM, třeba časem vyjdou v češtině. Četla jsem nedávno její životopis (Sen o Zeleném domě od Liz Rosenbergové) a to je tedy taky jeden velký, zajímavý román. L.

      Delete
  2. Krásné fotky (ostatně jako vždy). Je skoro až k neuvěření, že se podzim už pomalu chýlí ke konci a že se už v oknech objevují vánoční světýlka., Letos mi připadá všechno nějaké rychlejší... Nebo prostě jen nechodím tak často ven. Achjo.
    Pokračování Jane Eyrové? To bych si docela přečetla! Až knihu dočteš, můžeš napsat nějaký článek! ^^
    A samozřejmě se těším na tvé vánoční články a fotky! <3 (ostatně jako každý rok! :D)
    Měj se krásně!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju, milá Vlasti. Tvé komentáře mi vždy udělají ohromnou radost. :-) Taky mi přijde, že letošní rok utekl ještě rychleji než obvykle. Je to zvláštní pocit, ale na druhou stranu si nemůžu stěžovat, že Vánoce už jsou za rohem. Letos je určitě všichni potřebujeme dvakrát tolik. Jsem moc ráda, že se těšíš na moje vánoční články. O to větší chuť mám se do nich pustit. :-) A děkuju za zájem na recenzi knihy. Určitě ji napíšu. Mrzí mě, že jsem prakticky od psaní recenzí upustila, ale pořád plánuji, že se k tomu vrátím. Zabere to hodně času, a protože už je dnes jen málokdo čte, neumím si vždy odůvodnit několik hodin jejich tvořením. Na druhou stranu však nechci, aby dočista zmizely. Tak se na ně zkusím zaměřit. Je moc milé vědět, že je někdo, kdo o ně má stále zájem... Měj se moc krásně a děkuju za všechno. :-)

      Delete
  3. Nádherné fotky! Já mám jen adventní věnec, žádnou další vánoční výzdobu zatím nemám. Co se týče knížek, čtu teď bohužel dost málo, pořád dočítám knihu Bůh či ďábel od Jarmily Loukotkové. Snad už ji brzy dočtu a pustím se do něčeho nového!

    ReplyDelete

Post a Comment