Modrá jako safír

Podtitul: Láska nezná čas
Série: Drahokamy #2
Autor: Kerstin Gier
Překladatel: Teraza Pecková
Nakladatel: COOBOO
Rok vydání: 2012
Počet stran: 344
Vazba: vázaná

Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!  


Pokračování Gwendolynina časocestovacího dobrodružství nás opět zanáší do půvabné Anglie a navazuje v příběhu přesně v místě, kde jsme skončili v předešlém díle, tedy přesně tam, kde se Gwendolyn s Gideonem políbili.

"Zavřela jsem oči - a zase se dělo totéž, co předtím: můj mozek si dal zas tu blahodárnou pauzu."

Čekají je další výpravy do minulosti v barevných historických šatech, které pro ně šije madam Rossini. 

"Když dorazil Gideon, aby mě vyzvednul, nepokrytě se hihňal. 'Nech toho! Když už, tak se můžeme smát tobě!' sjela ho madam Rossini. 'Ha! Jak to zas vypadáš!'"

Gwendolyn se učí historii a způsobům tehdejší doby, v čemž jí má pomoci protivná všeovládající sestřenka Charlotte a snad ještě protivnější Giordano, kteří se však podle Gwen snaží především o to, aby jí srazili sebevědomí. Naštěstí je tu však ještě pan George, jeden ze Strážců, který stojí na její straně, kamarádka Leslie, která má Gwen opravdu ráda a v neposlední řadě také Xemerius, démon chrliče, který, poté co zjistil, že jej Gwendolyn vidí a slyší, ji doprovází téměř na každém kroku, hází fórky a snaží se jí pomáhat.

"Když uviděl můj vyděšený výraz, zkroutil svůj kočičí obličej do vítězoslavného úsměvu a vyplivnul proud vody na přední sklo."

Na povrch pomaličku vyplývají některá tajemství a Gwendolyn se na vlastní pěst snaží přijít na kloub tomu, proč její sestřenka Lucy a Paul ukradli chronograf a utekli s ním do minulosti a také se snaží přijít na to, co se stane, když se do chronografu načte krev všech dvanácti cestovatelů časem a kruh se tak uzavře. Podle všeho se nestane nic dobrého.

"Každý ostatně potřebuje soundtrack pro takovou chvíli."

Komu může Gwendolyn stoprocentně důvěřovat, jaké tajemství skrývá její matka a jak to bude mezi ní a Gideonem?

Modrá jako safír je ještě mnohem úžasnějším pokračováním Rudé jako rubín a dozajista stojí za přečtení...

Hodnocení: 5/5

Comments