DIY Oreo cookies

Oreo sušenky zná asi úplně každý. V Americe se pyšní staletou tradicí a odtud se rozšířily do dalších třinácti zemí, z nichž jednou je také Česká republika, kde se poprvé objevily v lednu roku 2011. Tyto sušenky jsou všemi milované a zbožňované, ale přece jenom, jsou vyráběny průmyslově, a proto nejsou úplně zdravé.  Já jsem se s vámi rozhodla podělit o recept na domácí Oreo sušenky získaný během mého amerického výletnictví v březnu loňského roku. Sušenky jsou od originálních téměř k nerozeznání a chutnají snad ještě lépe...


Ingredience:
200g hladké mouky
45g kvalitního holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
250g krupicového cukru
145g změklého pravého másla
1 lžička přírodního vanilkového extraktu
1 vejce

Krém:
250ml mléka
40g kukuřičného škrobu
105g pravého másla
115g moučkového cukru
1/2 lžičky přírodního vanilkového extraktu

Postup:
Máslo s cukrem vyšleháme dokrémova, poté zašleháme vanilku a vejce a nakonec zapracujeme prosátou mouku s kakaem, sodou, solí a pr. d. p.
Z těsta tvarujeme v dlaních kuličky, které klademe na plech s pečícím papírem a lehce je zploštíme. Pečeme při 180°C 8 minut.
Z mléka a škrobu uvaříme za stálého míchání velmi hustý krém, který necháme vychladnout a poté do něj postupně vešleháme máslo, prosátý cukr a vanilku.
Nakonec krémem slepíme jednotlivá kolečka a necháme odležet, aby se chutě pěkně prolnuly.

Comments

  1. Jsem trochu skeptická už jsem zkoušela jeden recept na oreo sušenky a dost jsem se zklamala, ale v tom tvém jsou jiné ingredience. Asi je zkusím udělat podle tvého receptu. Vypadají velmi lákavě.

    ReplyDelete

Post a Comment