Nebezpečná láska

Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatel: FRAGMENT, s. r. o.
Rok vydání: 2012
Počet stran: 376
Vazba: vázaná


Paige pracuje v rodině Russuových jako ošetřovatelka. Stará se o pana Lucu a po večerech mu předčítá Agathu Christie. Postupně si k němu vytvoří silné pouto, a proto velmi těžce nese, když starý pán zemře. Jeho ztráta ji mrzí mnohem víc než ztráta zaměstnání a útěchu hledá u svého bývalého přítele od policie Kevina.

Najít novou práci se Paige nedaří, ale pan Russo ji doporučí svému obchodnímu partnerovi panu Bavettovi a ten nabídne Paige práci ve své rodině. Má se starat o jeho dospělého syna Michaela, který se po autonehodě psychicky vrátil do dětských let.

Paige se s rodinou Bavettových seznámí na pohovoru v jejich luxusním bytě a z nové práce je nadšená. Také Michael vypadá, že by si ji mohl velmi rychle oblíbit. První věc, na kterou se jí zeptá je: „Umíš nakreslit hasiče?“ A tím to všechno začíná.

"Pak se otočila klika a do ložnice vešel dospělý muž. Tedy... Vypadal jako dospělý muž. Na první pohled."

Paige nastoupí jako Michaelova pečovatelka a práce s ním ji velice baví a naplňuje, ačkoli už jí nezbývá příliš mnoho času a energie na svůj vlastní život. Oblíbí si také milou hospodyni Theresu, která vaří ta nejúžasnější italská jídla a nakrmí kohokoli, kdo jde právě okolo. Stejně tak si ji získá i Michaelův bratr Robert a jeho bodyguard Johnny.

Brzy se však stane něco, kvůli čemu bude Paige nucena společně s Mikeem odjet daleko za město, aby se vyhnuli nebezpečí, které by jim mohlo hrozit ve spojení s rodinným podnikem Bavettů, jenž je opředen mnohými tajemstvími. Paige a Mikee nakonec město skutečně opouští a ubytují se ve starém dřevěném domku na opuštěném místě.

"Občas něco luplo nebo vrzlo, a než jsem si na ty zvuky zvykla, měla jsem ruce úplně ledové strachem."

Paige a Mikee si na sebe velmi rychle zvyknou, společně si užijí spoustu legrace a navzájem si k sobě vybudují velmi silný vztah. A i když Paige ví, že to není dobře, protože její práce může kdykoli skončit a ona se s Mikem už nikdy nemusí vidět, nedokáže si zkrátka pomoci. Co se stane, když se Michael jednoho dne probere ze svého psychického stavu a bude z něj zase normální dospělý muž? A co za touhle psychickou poruchou doopravdy stálo?

"Ten, kdo přišel s tvrzením, že oči jsou okno do duše, měl pravdu. Přestože vypadal prakticky stejně, oči měly stejnou hnědou barvu, díval se na mě jinak."

Paige postupně zjišťuje, co jsou Bavettovi ve skutečnosti zač a vůbec se jí to nelíbí. Její pouto k Michaelovi je však natolik silné, že nedokáže odejít, přestože jí to zdravý rozum velí. Před čím vším se donutí přivřít oči a co všechno bude muset podstoupit, aby mohla být s člověkem, kterého miluje? Bude ochotná se pro něj vzdát svého dosavadního života i lidí v něm?

"Najednou jsem měla lehčí ruce. Došlo mi, že ten pleskavý zvuk byla pistole, kterou jsem pustila."

Nebezpečná láska je velice čtivý román s detektivními prvky. Autorčin styl psaní je mi velmi sympatický, je poutavý, správně napínavý, vtipný a hezky plyne. Příběh má velice originální zápletku a děj je absolutně nepředvídatelný. Když už jsem si začínala myslet, že vím, jak to bude dál, autorka mě velice rychle a účinně vyvedla z omylu, a když jsem měla pocit, že vím, jak příběh skončí, opět se vše přetočilo o 180°. Při čtení se zkrátka nudit nebudete, příběh vás vtáhne do sebe a jeho hrdiny si oblíbíte stejně snadno, jako Paige své pacienty. Všichni jsou totiž naprosto super, včetně záporáků. Knihu od nadějné české spisovatelky vřele doporučuji a už se nemůžu dočkat, až se pustím do jejího pokračování s názvem Nepřítel mého nepřítele.

Hodnocení: 5/5


Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství FRAGMENT, jehož spolupráce si velice cením.

Comments

  1. Anonymous12/3/13 20:45

    Knihu jsem si poridila na Alza v elektronicke podobe a nemuzu se dockat, az se do ni zactu a v myslenkach se prenesu k Bavettovym :-)

    ReplyDelete

Post a Comment