Tygrovo prokletí

Knižní série: Tygří sága #1
Autor: Colleen Houck
Překladatel: Karolina Medková
Nakladatel: COOBOO
Rok vydání: 2012
Počet stran: 405
Vazba: vázaná

Vášeň. Sudba. Čest. Byli byste ochotni to dát na misky vah, abyste mohli změnit svůj osud?
Sedmnáctiletou Kelsey Hayesovou by nejspíš ani ve snu nenapadlo, co ji čeká tohle léto; že se bude pokoušet zlomit tři sta let starou indickou kletbu. A to se záhadným bílým tygrem Renem. Na druhé straně zeměkoule. Ale přesně to se stane. Kelsey je vtažena do dobrodružství, kde na ni číhají temné síly, prastará magie a mystikou zahalené světy, v nichž není nic takové, jaké se na první pohled zdá. Nakonec musí riskovat vše, aby pochopila dávné proroctví a mohla tak kletbu zrušit navždy.
Prokletí tygra je prvním dílem romantické fantasy série, který vás strhne a zanechá ve vás pocit nenaplněné touhy.


Naprosto strhující román, plný tajemna a kouzel, nás společně s Kelsey a krásným bílým tygrem Dhirenem bere na výpravu do Indie, kde na oba čekají těžké zkoušky. Cílem jejich cesty je zlomení několik set let staré kletby, která Dhirena postihla, ale o tom všem Kelsey nemá ani tušení. S Dhirenem se setká na brigádě v cirkuse Maurizio. Velmi rychle si ho oblíbí, začne mu říkat Rene a každý den s ním trávit spoustu času. Povídá si s ním a předčítá mu z Romea a Julie. Brzy k sobě prolnou silným poutem a Kelsey se jej odváží dotknout. Tygr jí to dovolí. Nehnutě ji pozoruje pronikavě modrýma očima a Kelsey si začne přát, aby byl volný...

"Pomalu jsem natáhla ruku dovnitř klece a opatrně se konečky prstů dotkla jeho tlapy. Ucítila jsem jemnou bílou srst. Ren zhluboka vydechl, ale jinak se ani nepohnul."

Když se pak objeví záhadný muž, který majiteli cirkusu nabídne odkup tygra a jeho převoz do přírodní rezervace, má Kelsey na jednu stranu radost, že se její přání vyplní, ale přitom cítí, jak moc se jí po něm bude stýskat. Tento záhadný muž, jenž se představí jako pan Kadam, jí ovšem nabídne, aby se na cestu vydala s ním a Rena doprovázela. Kelsey, která žije s pěstouny, protože její rodiče zemřeli při autonehodě, a nemá absolutně nic, co by ji na místě drželo, nabídku přijímá a rázem se ocitá v luxusním letadle, směr Mumbaj.

"Sledovala jsem, jak jsme se přes oceán přiblížili k městu. Asi jsem si nějak neuměla představit, že to bude takové moderní město, a byla jsem proto překvapená stovkami bílých jednolitých budov, které se přede mnou objevily."

Na místě ji ovšem čeká nepříjemné překvapení. Pan Kadam ji nechá samotnou a řidič, který měl ji i Tygra dopravit do rezervace, je vysadí uprostřed pustiny a zmizí. Zoufalá Kelsey se Renem nechá zavést do středu džungle a musí zde přenocovat. Tygr ji na cestě chrání a ona se s ním cítí zvláštně v bezpečí, i když jde o divokou šelmu.

"Tygrovi jsem důvěřovala, ale můžu stejně věřit i člověku?"

Nastávajícího dne dorazí k obydlí šamana a Kelsey zjišťuje, že právě tam měl tygr celou dobu namířeno. Kelsey se dozvídá o sudbě a zjišťuje, že je vyvolená bohyně Durgy, a že je předurčená tygrovi pomoci zbavit se kletby. Je ze všeho pořádně zmatená, ale rozhodne se Renovi pomoct.

"Nejvíc mě fascinovaly jeho oči. Byly to totiž oči mého tygra, stejně pronikavě kobaltově modré."

Tak začíná jejich dobrodružství, opředené nejrůznějšími tajemstvími, indickými legendami a mytologickými postavami. Pan Kadam se jim se vším snaží pomáhat, ale ty nejtěžší úkoly jsou vždy jen na nich. 

"Cítila jsem, jak mi kobra přejela přes krk, dotkla se brady a pak mi náhle hleděla do tváře, s kápí rozevřenou, smaragdové oči přímo proti mně."

Podaří se jim Rena vysvobodit z tygřího těla? A co se stane, když jim cestu zkříží láska?









Tuto recenzi píšu právě po dočtení a ještě stále jsem z knihy celá rozechvělá. Je to něco neuvěřitelného. Příběh vás pohltí v samém začátku a pak už vás nepustí. Nebudete schopni se od knihy odtrhnout a budete chodit spát v brzkých ranních hodinách, abyste věděli, jak to dopadne. Budete napnutí, jak struna a občas se budete rozplývat. A pak vás kniha vyplivne na konci s rozdrásanými nervy a vy nebudete moci konat jinak, než chňapnout po druhém dílu.
Tato kniha je prostě úchvatná. Doporučuji ji všem, kteří mají rádi dobrodruštví, záhady, jiné kultury, památky a místa zahalená tajemstvím. Taky těm, kteří milují zvířata a samozřejmě příběhy o lásce.
Kelsey mi byla od začátku velmi sympatická, a ikdyž jsem s některými jejími skutky na konci knihy nesouhlasila, měla jsem ji stále stejně ráda. Zamilovala jsem si i postavu pana Kadama a Renem jsem byla doslova omámená. 
Tuhle knihu byste si rozhodně měli přečíst, budete z ní nadšení, a když ji dočtete, budete se cítit, jako byste se skutečně právě vrátili z dlouhé výpravy po Indii.

Hodnocení: 5/5


 

Comments

  1. Tak jsem před chvílí dočetla a musím říct, že jsem vyplivnutá na konci (přesně jak píšeš :D) a nemůžu se dočkat druhého dílu. Hezká recenze ;-) S Tvými pocity se můžu naprosto ztotožnit :-)

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/6/14 19:28

    Můžu se jenom zeptat? Jak se jmenuje ten muž, který vypadá jako Ren? Nevíte to náhodou? :)

    ReplyDelete

Post a Comment