Dekadentní čokoládové muffiny

Tento recept je pro skutečné požitkáře, kteří milují život se vším, co nám nabízí - především čokoládu. Dekadentní je proto, že je prostě úplně celý z té nejčernější a nejhořčí čokolády. Pokud si tyto muffinky dopřejete ještě za tepla, uvnitř na vás budete čekat překvapení v podobě čokoládové lávy. Ale výborné jsou i později - tak ne, že je všechny sníte naráz jen co je vytáhnete z trouby...


Ingredience:
150g hladké mouky
2 lžičky opravdu kvalitní mleté kávy
1 lžička kypřícího prášku
1/4 lžičky jedlé sody
špetka soli
2 vejce
65g krupicového cukru
65g třtinového cukru
125ml rostlinného oleje
150g kvalitní zakysané smetany
25ml likéru Amaretto
12 čtverečků hořké čokolády
100g nasekané hořké čokolády na posypání

Postup:
Mouku prosejeme do větší mísy a důkladně promícháme s mletou kávou, kypř. pr., sodou a solí. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do krémové konzistence. Do vaječné hmoty poté střídavě zašleháváme moučnou směs, olej, zakysanou smetanu a likér. 

Papírové košíčky na muffiny naplníme těstem do poloviny, do každého vložíme čtvereček čokolády a doplníme těstem do tří čtvrtin. Posypeme nasekanou čokoládou a při 180°C pečeme asi 20 min. Nejlépe chutnají ještě za tepla.

Comments

  1. Díky, díky, díky!! Tady zafungovala asociace s autosugescí a já tu vůni čokolády cítím přes monitor. :D Zbožňuju tvoje recepty!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc. Tvé komentáře mi vždycky udělají nesmírnou radost. Jsem vážně moc ráda, že se Ti mé recepty líbí... :-) Vždycky mě to rozveselí. :-)

      Delete
    2. Ráda dělám radost, ale tady především děláš radost ty mně těmi recepty! :) (zvlášť muffínkovými) :D

      Delete
  2. No mňam! Hned bych si dala! :))

    ReplyDelete
  3. Anonymous6/3/15 13:18

    Jsou vážně skvělé! Jdu opět péct a tentokrát přidam brusinky :)

    ReplyDelete

Post a Comment