Láska na zavolanou

Původní název: I've Got Your Number
Autor: Sophie Kinsella
Překladatel: Daria Dvořáková
Nakladatel: BB/art s.r.o.
Rok vydání: 2012
Počet stran: 342
Vazba: vázaná

Poppy Wyattová má před svatbou, když v tom se jí ztratí smaragdový zásnubní prsten, který se v rodině jejího nastávajícího předává z generace na generaci. Poppy má pocit, že je to zlý sen, ale ukáže se, že situace může být ještě mnohem horší, když jí přímo z ruky ukradnou telefon, jehož číslo rozdala všem, kteří by její prsten mohli najít.

Poppy se ale nevzdává a drží hlavu vztyčenou, přičemž v odpadkovém koši v hotelové hale nalezne mobil, o který zjevně nikdo nemá zájem. A tak ho pojme za svůj, všem předá své nové číslo a těší se, jak skvěle situaci vyřešila. Kdyby ovšem onen telefon už svého majitele neměl. Poppy a skutečný majitel mobilu - jistý Sam - budou sdílet svoji poštu a tím se začíná celé jejich velké dobrodružství...

Na svoji první knihu od Sophie Kinselly jsem se opravdu strašně moc těšila, netušila jsem ale, že si mě získá takovým způsobem. Od chvíle, kdy jsem se do ní začetla, jsem zkrátka nedokázala přestat hltat jednu stranu za druhou. Po dlouhé době to byla kniha, kterou jsem přečetla za pouhé dva večery, nebo by se spíše hodilo říct noci, protože jsem zkrátka nemohla jít spát, aniž bych věděla, jak všechno dopadne. Příběh Poppy Wyattové je ohromně strhující; od první věty až do té poslední se neustále něco děje a čtenář nedosáhne klidu, dokud se všechno nedozví.
Sophie Kinsella píše krásně a přesně ví, čím si získat srdce každé čtenářky, její román ale není pouze romantickým čtením, je vlastně docela dobrodružný, dokonce detektivní, extrémně vtipný, ale i dojemný a inteligentní. Jen tak mezi námi, romantiky bych popravdě snesla i více, ale jsem toho názoru, že takhle byla kniha dokonale vyvážená a jednoduše okouzlující.

Kniha si mě získala nejen originalitou dějové linie, ale především hlavní hrdinkou. S Poppy jsem si sedla už na úplném začátku, a tak není divu, že jsem jí po celou dobu držela pěsti a společně s ní se radovala z každé nově příchozí esemesky. Opravdu nepatřím k lidem, kteří mají mobil jako druhou ruku, jsem schopná jej tři dny nechat zapomenutý na dně tašky, proto by mě nikdy nenapadlo, jak vzrušujícím aspektem příběhu by tahle protivná věc mohla být.
Hned po přečtení jsem knihu dala mamce s tím, že jestli se jí nebude líbit ani tato, tak pak už vážně nevím. Jenomže jsem se bála zbytečně, neboť ji jako já zhltla během pár večerů a bavila se u ní stejně skvěle. Bylo naprosto úžasné, že jsme si o ní mohly povídat a sdělovat si své dojmy. To, že jsme se rozčilovaly a rozplývaly na stejných místech, jen potvrzuje, že autorka skutečně ví, jak na své čtenářky působit. A já se nemůžu dočkat, až se pustím do některé z jejích dalších knih...

Úžasná. Opravdu úžasná kniha. Jé, ta byla tak skvělá.
Že jen musela skončit...

Hodnocení: 5/5

Comments

  1. Nádherné fotografie. :)

    ReplyDelete
  2. Knižka vyzerá super :)
    Vždy máš krásne fotky :)

    ReplyDelete
  3. Krásné fotky!!! A knížka vypadá i jako můj cup of coffee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhle si opravdu musíš přečíst, Barunko, myslím, že budeš nadšená tak jako já... :-)

      Delete
  4. Knížka vypadá vážně skvěle, určitě se po ní podívám :) A jen ta mimochodem máš úžasný hrneček!

    ReplyDelete
  5. Ta první fotka je úžasná! (A ten hrníček taky!)

    Na knížku se chystám už delší dobu, ale zkrátka se mi nedaří ji "odchytnout" v knihovně. Ale stále to nevzdávám! :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous30/4/14 09:44

    Ahoj :)
    viděla jsem tvůj blog,pořádně ho pročetla a moc se mi líbí. Také píšu recenze. Tedy.. Alespon se o ně snažím. Mohla by jsi se prosím podívat a zanechat komentář? Děkuji moc :)

    Lucia..


    http://crazynewdays.blog.cz/

    ReplyDelete
  7. Sophie je skvělá, doporučuju přečíst vše. Od shopaholičky Becky až po vážnější román jako je Neděle u bazénu.

    ReplyDelete
  8. To je tak nádherně napsaná recenze! :-)
    Mamka četla snad všechny knihy, které od Sophie v ČR vyšly a má ji hrozně moc ráda. Pamatuju si tu dobu, co četla tuto knížku :-) Myslím, že úplně ze všeho nejvíc se jí líbila série Shopaholiků, právě s těmito knihami chci od Sophie začít :-) Viděla jsem film ( http://www.csfd.cz/film/236071-bajecny-svet-shopaholiku/ ) a úplně jsem se do toho příběhu zamilovala :-) Mám v plánu si od Sophie přečíst úplně všechno!! Moc děkuji za recenzi :-)

    ReplyDelete
  9. Krásné fotky ! :) Ta obálka, prstýnek i hrneček jsou parádní... A moc pěkná recenze, úplně jsi mě na knihu nalákala! :))

    ReplyDelete
  10. Krásná recenze :-) Sophie Kinsella je moje nejoblíbenější spisovatelka. Mám od ní snad všechny knihy, které u nás byly vydané :-) Hlavně má oblíbená hrdinka je Becky Bloomwoodová (Báječný svět shopaholiků). Což vřele doporučuji. Stejně vtipná je i kniha Bohyně v domácnosti. :-)

    ReplyDelete
  11. Už delší dobu mi tahle kniha leží doma, tak teď už vím, že si ji musím přečíst. Díky za super recenzi :)

    ReplyDelete

Post a Comment