Pražský knižní sraz

Včera jsem se ráno (ne příliš brzy) vypravila do Prahy za všemi skvělými lidmi, které jsem poznala na srazu po Světě knihy. Měla jsem za to, že jsme si nestihli všechno říct, takže jsem se rozhodla po měsíci znovu vážit cestu a se všemi se opět setkat. Uvědomila jsem si, že to bylo poprvé, kdy jsem se do Prahy vydala sama a bylo to vážně super. Vždycky jsem po svém boku mívala skvělé společníky, ale když má člověk čas sám pro sebe, město vnímá zase trochu jinak.
Cestovala jsem vlakem a celou cestu si četla novou knihu Na hraně zapomnění, se kterou mi čas báječně utíkal. Hlavní hrdinové v příběhu cestují autobusem po Amerických státech, takže to bylo docela příznačné téma. A kniha mě strašně baví...
Na nádraží do Prahy jsem dorazila před polednem a odtud se mezi uličkami rovnou vydala do centra. Nejprve jsem šla najít trasu k místu, kde se měl sraz konat, abych poté nebloudila a věděla, kolik budu potřebovat času na přemístění. Cestou jsem poslouchala úžasnou klavírní hudbu lidí, co hráli na po ulicích rozmístěná piana. Dokonce jsem narazila i na chlápka s panovou flétnou, který hrál doopravdy skvěle.
Pak jsem se vydala do Luxoru na Václavském náměstí, protože jsem tam měla odloženou knihu Třináctý příběh od Diane Setterfield, kterou už dlouho marně sháním. Byl to úplně poslední kus a ne zrovna v dokonalé kondici, ale to vůbec nevadí, jsem vážně šťastná, že se mi knihu podařilo sehnat. Navíc jsem na ni dostala hezkou slevu. S novou knihou jsem si poté zašla do Paula, kde jsem si k pozdní snídani dala latté a borůvkový koláč. Cestou odtamtud jsem se pak brouzdala po dalších knihkupectvích a užívala si báječného nedělního odpoledne, než jsem se vydala na samotný sraz.
Sraz byl jako již tradičně naprosto skvělý a nezapomenutelný. Poznala jsem další nové tváře a potkala se i s těmi starými, které už považuji za své kamarády a mám je tak i ráda. Barunka mi navíc darovala moji oblíbenou knihu Láska v Provenci v originále, čímž mě ohromně překvapila a udělala mi jí strašně velkou radost. To, že si na mě vzpomněla a vůbec že si pamatovala, jak moc mám tu knihu ráda, je nejvíc krásné. Baru, moc Ti ještě jednou děkuju.
A teď už se tedy pojďte podívat na pár fotek...

Společné foto od Barunky

Třináctý příběh od Dianne Setterfield

The Provance Cure for the Brokenhearted by Bridget Asher

"Every good love story has another love hiding whihtin it."

Úžasné záložky, které pro nás ukořistila usměvavá Rachel Roo. Já jsem jich zase shrábla nejvíc. Když jde o záložky, jsem vždycky jak utržená ze řetězu. Myslím ale (nebo v to doufám), že zbylo na všechny...

Krásné záložky od Barunky, které mi darovala společně s knihou

Comments

  1. Krásné fotky Veru, spoustu se toho člověk může naučit, ale přesto tam nějaké vlohy musí být a musí to jít od srdce, u Tebe je vidět, že si s každou fotkou opravdu vyhraješ a to se naučit nedá, to musí člověk cítít :) Věděla jsem, že Tě knížka i záložky potěší a že budou krásně fotogenické :) Jsem ráda, že jsem Ti udělala radost a že se Ti s námi líbilo :)

    ReplyDelete
  2. krásné fotky Verunko, jako vždycky. ten borůvkový koláč vypadá jako živý jen si ukousnout :) jsem poctěná, žes vážila tak dlouhou cestu, jen kvůli nám! moc moc ráda jsem tě zase viděla! a snad zase brzo uvidím ;)

    ReplyDelete
  3. Skvělé fotky, stejně jako musel být skvělý i ten sraz :)

    ReplyDelete
  4. Tie záložky sú krásne. :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous16/6/14 13:16

    Nádherné fotky. :)

    ReplyDelete
  6. Opäť krásny príspevok s nádhernými fotografiami :) Verím, že sa Ti Trinásty príbeh bude páčiť, ja som ho tiež zháňala veľmi dlho, ale to čakanie sa naozaj vyplatilo.
    Mimochodom som bola tento víkend v Brne. Bola to moja prvá návšteva a veľmi sa mi Brno ako mesto páčilo. Určite ho plánujem navštíviť cez leto minimálne ešte jeden krát, a pokiaľ sa mi to podarí bola by som poctená, keby sme mohli spolu posedieť na kávičke a pokecať o knižkách. :)

    ReplyDelete
  7. Moc povedené fotky a report :) líbí se mi ta s těmi záložkami a s dřevěnými cihlami :) jsem moc ráda, že jsme se poznaly, hrozně jsme se spolu nasmály :)))

    ReplyDelete
  8. Jako vždy moc pěkné fotky :)) Strašně ráda jsem tě viděla a doufám, že se brzy všichni zase uvidíme na dalším srazu, byl to opravdu úžasný zážitek! :-)

    ReplyDelete
  9. Musím ti říct, že máš ty nejnádhernější fotky, jaké jsem viděla. Moc se mi líbí, jak umíš vystihnout tu atmosféru a jak řekla Bastera: „Je vidět, že to děláš s láskou.“ Chtěla bych se tě zeptat, s jakým fo/ťákem fotíš a kde (pokd vůbec) dodatečně upravuješ fotografie. Tvůj blog je jeden velký zážitek, pokračuj a nepřestávej! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milá Leni, velmi Ti děkuji za krásný komentář. To opravdu dokáže zahřát u srdce. Jsem moc ráda, že se Ti na mém blogu líbí a přináší Ti nějakou inspiraci. :-) Fotím Nikonem Coolpix P80 - je to obyčejný kompakt a je tak starý, že už ho ani nedostaneš koupit. Brzy si plánuji pořídit pořádnou zrcadlovku, která bude důstojnějším prostředkem k zachycování okamžiků a knih. :-) Fotky se snažím moc neupravovat, je lépe je vyfotit tak, aby byly hezké samy o sobě, upravené již ztrácí kouzlo. Ale pokud potřebuji na fotku něco napsat, udělat ji černobílou apod. - pracuji s Photoshopem a PhotoFiltrem... :-)

      Delete
  10. Nádherné fotky! Na hraně zapomnění vypadá skvěle. O knížce Třináctý příběh jsem ještě neslyšela, ale ta obálka je nádherná!! A ty záložky jsou bezva :)

    ReplyDelete

Post a Comment