Beautifully Written #1

Citáty na mě odjakživa působí velice intenzivní silou. Inspirují mě v každodenním životě a mnohdy mě ovlivní i do budoucích dnů. Proto jsem se rozhodla s vámi v této nové "rubrice" sdílet všechny citáty, útržky, hesla, básně a úryvky, na které narazím a které mě svým významem osloví...

"Life can be magnificent and overwhelming - that is the whole tragedy.
Without beauty, love, or danger it would almost be easy to live."

(Albert Camus)

Comments

  1. Taky jsem si několikrát pohrávala s myšlenkou, že začnu na blog přidávat citáty, které mě oslovují. Vždycky, když mě nějaký zaujme, zapíšu si ho, ale je v podstatě jen pro mě. Zveřejnit ho by možná bylo lepší.. :)
    Budu tyhle příspěvky s radostí sledovat, třeba objevím nějaký nový oblíbený citát nebo některý z těch, co už znám. Jako třeba tento. :)

    ReplyDelete
  2. Mně je úplně strašně líto, že jsem si všechny ty citáty v těch knihách, co jsem přečetla, nikam nepsala nebo nezakládala. Tolik skvělým vět nebo dialogů, každopádně mám jednu trilogii, kde jsem si různé citáty podtrhávala. Přítel mi nadával, co to je hnusný zvyk psát do knih :) Ale sám se k těmto citátům vrací, protože ta celá trilogie je naprosto výjimečná a plná takových střípků. Z hlavy si pamatuji: "Ani Bůh není všemohoucí. Nenakreslí ti kulatý čtverec." Je to kniha hodně o víře v Boha, o tom, že když už je člověk hodně posedlý vírou a hodně spoléhá na Boha, není to dobře. Vtip je v tom, že tuto větu řekne budoucí papež :) (trilogie Levá ruka Boží). Takže určitě přinášej citáty dál :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je úžasná náhoda. :-) Zrovna Levou ruku boží si plánuji v nejbližší době přečíst. Ve filmu The Jane Austen Book Club (Láska podle předlohy) byla totiž mnohokrát zmíněna a doporučována. Takže moc děkuji za tip, je fajn vědět, že i Tobě se kniha líbila... :-)

      Delete
    2. Snad se ti bude líbit, je docela drsná :D Ale je naprosto skvělá tím, jak je jiná.. moje nejoblíbenější vůbec, řekla bych. Už jen kvůli Thomasi Caleovi, hlavnímu hrdinovi... jsem zvědavá, co na ni řekneš, je vážně atypická. A já zas mrknu na film :)

      Delete

Post a Comment