Interview with Misty Dawn Pulsipher

This is an interview with Misty Dawn Pulsipher, author of modern fan-fictions of Jane Austen's novels. I have read her book Persuaded a month ago and really enjoyed it and for that I have thought it would be nice to ask her a few questions. She was really kind and has accepted to do this. So you can now read her answers. Also you can visit her blog and learn more about her books...

1. First of all I would like to thank you for joining this interview for my blog. I very appreciate it. Can you introduce yourself to the readers, please?
I am Misty Pulsipher, author of clean Austenesque retellings, Pride's Prejudice, Persuaded, and Mansfield (coming Christmas 2015).

2. What kind of literature do you enjoy the most?
I enjoy reading clean romance the most. I also like fantasy and dystopian, but I prefer young adult because I absolutely hate graphic sex and bad language.

3. What is your most beloved book by Jane Austen?
My favorite Austen book is definitely Mansfield Park, which is why I'm super excited for my next novel.

4. That is really nice to hear since Mansfild Park is usually quite underrated book of hers. Can you appoint one heroine of your books you have the most in common with?
The heroine I have the most in common with is definitely Anika Price (Mansfield). I used a lot of my own experiences from childhood in the book.

5. Do you plan to write a modern re-telling of all of Jane Austen's novels?
I am not sure how many more Austen novels I plan on doing. I have a general idea for Emma but Sense and Sensibility totally intimidates me because both the sisters' stories are front and center. Neither of them can really go into the background. So IF I do S & S it would probably be a 2-part novella series. Also, IF I do any more Austens, there will most likely be two years between them since I am starting school this month.

6. What is your favourite movie adaptation of Jane Austen's books?
Probably my favorite movie adaptation of Jane Austen's books is the Pride & Prejudice staring Cam Heskin and Orlando Seale. It's a quirky little Mormon adaptation, with fabulous music and humor that will have you holding your sides. I just love it to pieces.

7. That sounds great. Thanks for the tip. How does your writing-day usually look like?
I'm not much for structured writing days. I write when the itch strikes me and when I'm totally in the zone, I usually stay in it for a few days (much to my family's dismay).

8. What is your favourite beverage to drink while you're writing?
My beverage of choice while writing is Diet Dr. Pepper or Cherry Coke Zero all the way!

9. What do you habitually do when you're not writing?
I have so many hobbies and things I love to do. I am a super creative person and that makes it difficult to focus on any one thing. I love to sew and cross stitch. I love to bake but a lot of times the effort deters me from doing it, which is probably good for my figure. I do data entry part time from home and I am going back to school this fall. And napping is like my favorite thing EVER.

10. Is there anything else you would like to say to the readers? For example, why you think they should read your novels?
If you love clean romance and can't get enough of Austen, you will love my books. They are fast reads and many readers say they couldn't put it down. Judge for yourself! They are available in paperback and on kindle. Don't forget to do a review and share the book recommendations with your friends! Here is the link.

Yes, Indeed. It's really impossible to put your books down. They are truly exciting and fast reads and they are written in very beautiful language. I just can't wait for Mansfield and others in the future. Thank you very much for your answers. It is so nice to learn something more about you. Wish you a wonderful time...


1. Ze všeho nejdříve bych Vám chtěla poděkovat za účast v tomto rozhovoru. Velice si toho vážím. Mohla byste se prosím čtenářům představit?
Jsem Misty Pulsipher, autorka čistě austenovských převyprávění, Pride's Prejudice, Persuaded and Mansfield (vyjde v prosinci 2015).

2. Jaký druh literatury Vás baví nejvíce?
Nejvíce mě baví čistě romantické knihy. Také mám ráda fantasy a dystopie, ale preferuji Young Adult, jelikož absolutně nesnáším názorný sex a nadávky.

3. Jaká kniha Austenové je Vaše vůbec nejmilovanější?
Mojí nejoblíbenější knihou Austenové je dozajista Mansfieldské panství, což je důvod proč jsem naprosto nadšená z mé nadcházející knihy.

4. To je opravdu hezké slyšet, neboť Mansfieldské panství je obvykle docela podceňováno. Mohla byste jmenovat nějakou hrdinku z Vašich knih, se kterou máte nejvíce společného?
Hrdinka, s níž mám  nejvíce společného, je určitě Anika Price (Mansfield). V knize jsem hodně čerpala z vlastních zážitků z dětství.

5. Plánujete napsat moderní převyprávění každého z příběhů od Jane Austenové?
Nejsem si jistá, kolik románů podle Austenové ještě napíši. Mám obecnou představu o Emmě, ale Rozum a cit mě zcela děsí, neboť oba příběhy dvou sester jsou soustředěny do popředí. Žádný z nich nemůže být potlačen. Takže POKUD se do R & C pustím, pravděpodobně půjde o dvoudílnou novelu. A také POKUD se pustím do dalších austenovských románů, nejspíš mezi nimi bude dvouletá pauza, protože tento měsíc nastupuji do školy.

6. Jaká z filmových adaptací podle románů Austenové je Vaše nejoblíbenější?
Můj pravděpodobně nejoblíbenější film natočený podle Austenové je Pýcha & předsudek v hlavní roli s Camem Heskinem a Orlandem Sealem. Je to nevšední, trochu Mormonská adaptace s pohádkovou hudbou a humorem, který si tě získá. Miluji každičký kousek toho filmu.

7. To zní skvěle. Děkuji za tip. Jak vypadá Váš běžný psací den?
Mě na strukturované psací dny neužije. Píši, když cítím potřebu a když jsem na to dokonale naladěná, obvykle v takovém módu zůstanu pár dní (povětšinou k nelibosti mé rodiny).

8. Jaký je Váš oblíbený nápoj, který pijete během psaní?
Po celou dobu psaní je mým nejoblíbenějším nápojem dietní cola Dr. Pepper nebo Coke Zero s třešňovou příchutí.

9. Jak obvykle trávíte čas, když zrovna nepíšete?
Mám spoustu koníčků a věcí, které dělám ráda. Jsem nesmírně kreativní člověk, kvůli čemuž mám problém zaměřit se na jedinou věc. Miluji šití a křížkové vyšívání. Miluji pečení, ale mnohdy mě od toho zrazuje celá ta námaha, což je zřejmě dobře pro moji postavu. Jinak pracuji se zadáváním dat z domova na částečný úvazek a tento podzim se vracím do školy. A mojí vůbec nejoblíbenější činností je odpočinek.

10. Je tu ještě něco, co byste chtěla čtenářům sdělit? Například, proč si myslíte, že by si měli přečíst Vaše knihy?
Pokud máte rádi čistě romantické knihy a nemůžete se nabažit románů Austenové, budete moje knihy milovat. Je to rychle ubíhající čtení a mnoho čtenářů tvrdí, že je nemožné je odložit. Posuďte sami! Jsou dostupné jako paperback nebo ve formátu kindle. Nezapomeňte případně napsat recenzi a sdílet svá doporučení na tyto knihy se svými přáteli. Zde je odkaz.

Ano, to je pravda. Vaše knihy je skutečně nemožné odložit. Jsou nesmírně vzrušující, plynulé a překrásně napsané. Už se nemůžu dočkat na Mansfield a všechny další v budoucnu. Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi. Bylo opravdu milé dozvědět se o Vás víc. Přeji Vám krásný čas...

Comments

  1. Skvelý rozhovor :)! Knihy tejto autorky vyzerajú neskutočne lákavo (námet príbehov Jane Austeno... to znie úžasne!). Autorka vyzerá byť veľmi milá a príjemná :). Len škoda, že jej knihy nie sú u nás preložené :/. Myslím, že v Angličtine by som ich ešte nedokázala prečítať. Ale verím, že niekedy si ich prečítam :).

    ReplyDelete
  2. Krasny rozhovor, docela mne navnadil si jeji knihy precist, normalne bych ,,napodobeniny" slavnych pribehu totiz necetla :)

    ReplyDelete

Post a Comment